24 Νοεμβρίου, 2024

Το κέικ των μοναχών

Το κέικ των μοναχών

Το κέικ σοκολάτας είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η παρακάτω συνταγή είναι των μοναχών κι εκτός από εύκολη είναι και νόστιμη.

Υλικά:

250 ml σπορέλαιο
500 ml χυμό πορτοκάλι

300 γρ. ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι γοχ
6 κ.σ κακάο
2 κ.γ σόδα μαγειρική
1 κ. αλάτι
2 βανίλιες

Για το γλάσο:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 κ.σ ζάχαρη άχνη
2 κ.σ κονιάκ
1 κ.σ σπορέλαιο
1 κ.σ μαργαρίνη

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και το χτυπάμε με το μίξερ για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό με τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για 30′ περίπου.
  • Όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο.
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 5- 10 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο.
  • Τέλος το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.

Νηστίσιμη σοκολατόπιτα – Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Φτιάξτε νηστίσιμη σοκολατόπιτα με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε γλυκό, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

Υλικά (8 μερίδες)

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση

  • Ξεκινώ ρίχνοντας σε ένα βαθύ σκεύος το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, το κακάο, τις βανίλιες και το αλάτι. Ανακατεύω καλά δίνοντας βάση στο κακάο να μη μου μείνουν σβόλοι.
  • Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι η αλεύρι παραπάνω.
  • Τέλος ρίχνουμε την κουτάλια με το λάδι για να γυαλίσει το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε στους 170 για 30 λεπτά.Το ελέγχουμε βέβαια και με το μαχαίρι.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε από πάνω άχνη ζαχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα.

Πηγή: cookpad.com

Reduce bounce rates