27 Απριλίου, 2024

Θυμάστε την Αλέκα Μαβίλη; Δείτε πως είναι σήμερα και που ζει η 80χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια

Έγινε ευρύτερα γνωστή ως η «αντίζηλος» της Μαίρης Χρονοπούλου την ταινιά «Θαλασσιές Χάντρες»

Πως είναι σήμερα: Η Αλέκα Μαβίλη είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του “Νέου Κύματος”, αλλά και μερικών κινηματογραφικών ταινιών, στις οποίες έπαιξε και τραγούδησε η πανέμορφη ξανθιά κοπέλα με τα υπέροχα μπλέ μάτια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμμετοχή της στην ταινία «Θαλασσιές Χάντρες», όπου «μαλλιοτραβιόταν» με την Μαίρη Χρονοπούλου για τα μάτια του Φαίδωνα Γεωργίτση. Με την ευκαιρία, δείτε πως είναι σήμερα ο Γιάννης Κατράνης.

Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1944. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μια από τις πρώτες παρουσιάστριες της κρατικής τηλεόρασης {1965} για να την κερδίσει τελικά το θέατρο και το τραγούδι.

Το ξανθό κορίτσι με την όμορφη μελωδική φωνή έκανε μια εικοσάχρονη πορεία σημαντική ως τραγουδίστρια, ερμηνεύοντας τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιάννης Σπανός, ο Μίμης Πλέσσας, ο Σταύρος Κουγιουμτζής και άλλοι. Πολλά τραγούδια της γνώρισαν τεράστια επιτυχία όπως «Σου’φερα νερό στις χούφτες», «Αυτό το αγόρι με τα μάτια τα μελιά», «Της Καλαμαριάς τα αγόρια», «Ένα αϊτό αγάπησα», «Ο παλιός μας έρωτας», «Βρέχει πάλι απόψε” και πολλά άλλα, ενώ οι περισσότεροι την θυμόμαστε από τις ερμηνείες της στις ταινίες: «Οι θαλασσιές οι χάντρες» [1966], «Λεβεντόπαιδο» [1969], «Ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα» [1968], «Η δίκη ενός αθώου» [1969].

Την δεκαετία του ΄90 έμενε στο κέντρο της Αθήνας, σχεδόν αγνώριστη από τους περισσότερους που την λάτρευαν. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα ίχνη της χάνονται κάπου στην Πελοπόννησο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μη θέλοντας να την “ανακαλύψει” κανείς!

Η πιο πρόσφατη φωτογραφία της ερμηνεύτριας είναι αυτή:

Θυμάστε την Αλέκα Μαβίλη; Δείτε πως είναι σήμερα και που ζει η 80χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια