Τhe Cookie Spot: Για χάρη των (φρεσκοψημένων) μπισκότων

Τhe Cookie Spot: Για χάρη των (φρεσκοψημένων) μπισκότων

Σε ένα μαγαζάκι στους Αμπελόκηπους κάθε μέρα φτιάχνουν μπισκότα και τα φέρνουν, ζεστά, μέχρι την πόρτα σου

Η Αμάντα Λυμπέρη είναι γραφίστρια. Tα τελευταία τέσσερα χρόνια έψηνε cookies στην κουζίνα του σπιτιού της, τροφοδοτώντας φίλους και γνωστούς. Οι παρτίδες αυξάνονταν κατ’ απαίτηση του κοινού. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο Δημήτρης Πλουμιστός, που δούλευε στον χώρο του marketing, σκεφτόταν να κάνει κάτι δικό του. Βλέποντας στα ταξίδια του στο εξωτερικό κάποια ιδιαίτερα cookie shops, άρχισε να στριφογυρίζει στο μυαλό του την ιδέα για κάτι ανάλογο. Όταν γνωρίστηκαν πέρυσι, μέσω κάποιου γνωστού, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μαγαζί αφιερωμένο στα μπισκότα. Τον Σεπτέμβριο νοίκιασαν το χώρο στους Αμπελόκηπους, βρήκαν τους απαραίτητους συνεργάτες και ξεκίνησαν τις δοκιμές.

Μια γλυκιά πινελιά στο πρωινό, το απόγευμα με τον καφέ, πάντα είναι ώρα για μπισκότα. Για μια μικρή λιχουδιά μέσα στη μέρα. Στην περίπτωση που αυτά τα μπισκότα είναι φρεσκοψημένα, το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο. Κι εκεί ακριβώς εστιάζει το νέο αυτό concept. Το Τhe Cookie Spot, που εν τέλει άνοιξε τον Μάιο που μας πέρασε, βασίζεται στη λογική του bake to order. Αυτό σημαίνει ότι παραγγέλνεις τα cookies, είτε ηλεκτρονικά είτε διαδικτυακά, ψήνονται εκείνη την ώρα κι έρχονται ζεστά μέχρι την πόρτα σου στο κουτί που έχει σχεδιάσει η Αμάντα. Εναλλακτικά, μπορείς κάνεις μια στάση στην Κηφισίας και να διαλέξεις από τη βιτρίνα τους.

20022278.jpg
H Αμάντα Λυμπέρη και ο Δημήτρης Πλουμιστός

Για τα αφράτα, μαλακά cookies που φτιάχνονται στο παρασκευαστήριό τους σε μικρές παρτίδες χρησιμοποιούν σοκολάτα της βελγικής εταιρίας Callebaut, φρέσκα αυγά, φυσικό εκχύλισμα βανίλιας, βούτυρο και φρέσκα εποχιακά φρούτα. Οι σοκολατόφιλοι είναι οι ευνοημένοι της υπόθεσης – η σοκολάτα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη λίστα με τις επιλογές– από το κλασικό chocolate chip cookie, σε chocolate chip cookie με καρύδι, με φιστικοβούτυρο ή με φιστίκι Αιγίνης και από εκεί στο cookie brownie, με καρύδι και ανθό αλατιού, που ήταν κατ’ εμέ το καλύτερο. Ακόμη και με το αλάτι, που υπάρχει σε μικρές δόσεις σε ορισμένα, είναι αρκετά γλυκά (βγάζουν το… λιχούδικο παιδί από μέσα σου), οι δημιουργοί τους όμως σκέφτονται, σε επόμενη φάση, να φτιάξουν και κάποιες εκδοχές χωρίς ζάχαρη, όπως και χωρίς γλουτένη, για να καλύψουν κι άλλα γούστα και διατροφικές ανάγκες.

dsc_6500_00024.jpg
Τα skillet cookies προτείνονται με παγωτό

Αξίζει να δοκιμάσετε το πολύ αρωματικό cookie με μύρτιλο, λεμόνι και κομματάκια λευκής σοκολάτας, είναι από τα πιο εκφραστικά της μικρής τους προς το παρόν συλλογής, ενώ και εκείνο με τη βρώμη, το μήλο και την κανέλα είναι νόστιμο. Δοκιμάσα κι ένα με ροδάκινο, αλλά το βρήκα κάπως άτονο σε σχέση με τα υπόλοιπα, οπότε δεν το συστήνω. Η ιδέα πάντως είναι καλή, τα cookies έχουν γεύση σπιτική, το μεράκι κι ο ενθουσιασμός δεν λείπουν και το ντουέτο επεκτείνει σιγά-σιγά τη γκάμα του: στο ρεπερτόριο μόλις προστέθηκαν cookies με λεμόνι και παπαρουνόσπορο, ενώ τώρα δουλεύουν δύο νέες συνταγές, μια με κεράσι και μια με γεύση που θυμίζει banana bread. Πέρα από αυτά αξίζει να δοκιμάστε και τα μεγαλύτερα skillet cookies για δύο ή τρεις, που ψήνονται σε μικρά ταψάκια και σερβίρονται με παγωτό (από το Solo Gelato), που έρχεται κι αυτό μέχρι την πόρτα σου σε κυπελάκι ή με το κιλό.

dsc_9281.jpg
Τα cookies με λεμόνι και μύρτιλα

Τhe Cookie Spot  Λεωφόρος Κηφισίας 129, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6983637. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη 09:00-21:30, Παρασκευή 09:00-22:30 & Σάββατο 10:00-22:30. Παραγγελίες τηλεφωνικά και μέσω του efood και της Wolt.

 302 total views,  2 views today