20 Απριλίου, 2024

«Θα ζήσω; Θέλω να μου πείτε αν θα ζήσω» – Ο συγκλονιστικός διάλογος διασώστη του ΕΚΑΒ με 75χρονη ασθενή (photo)

Σοκάρει

Τον συγκλονιστικό διάλογο που είχε με μία 75χρονη ασθενή με κορωνοϊό ανέφερε σε ανάρτησή του διασώστης του ΕΚΑΒ κατά τη μεταφορά της γυναίκας από το σπίτι της στο νοσοκομείο «Ελπίς». Ενώ, για τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό, μίλησε γιατρός της Λάρισας που κατάφερε να βγει νικητής, με την εξομολόγησή του να συγκλονίζει.

Η ανάρτηση του Σάκη Καρακατσάνη:

Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ confirmed Covid19 Case…

Μεταφορά ασθενούς 75 ετών από το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ μετά τη διάγνωση covid19, προς νοσοκομείο αναφοράς SARS-CoV-2.

Εντός του ασθενοφόρου στην καμπίνα ασθενούς διάλογος:

— Αγόρι μου πως σε λένε;

— Σάκη με λένε κυρία, θα είμαι δίπλα σας στη διαδρομή για ό,τι χρειαστείτε….

— Σάκη να είσαι καλά, εμένα με λένε…. χάρηκα…

και κάπου εδώ ξεσπά σε κλάματα!!!

— Αισθάνομαι ότι θα πεθάνω παλικάρι μου δεν μου φτάνει ο αέρας που αναπνέω… Έχω να μιλήσω στα παιδιά μου 3 ολόκληρες ημέρες, έχω και 2 εγγονάκια μου λείπουν πολύ… Πες μου σε παρακαλώ, θα πεθάνω; Είμαι 3 ημέρες κλεισμένη σε απομόνωση, κοντεύω να τρελαθώ!

— Υπομονή κυρία θα περάσει…

— Δεν έχω δύναμη να πάω ούτε μέχρι την τουαλέτα… δεν μου φτάνει ο αέρας που αναπνέω… εγώ μέχρι πριν 5 ημέρες μπορούσα να περπατήσω όλο το κέντρο της Αθήνας…θα πεθάνω; Πες μου!!!— Θα σας κάνουν καλά κυρία, σε λίγες ημέρες θα αγκαλιάσετε και πάλι την οικογένειά, τα παιδιά και τα εγγονάκια σας κάντε λίγη ακόμα υπομονή…

undefined

Σταμάτησε να κλαίει μόνο όταν την ακούμπησα στο μέτωπο με το χέρι…ένα απλό χάδι παρηγορητικό… αυτό που της έλειπε τόσες ημέρες ίσως!!! Ανακούφιση έστω και προσωρινή….

Άφιξη στο νοσοκομείο αναφοράς…

Για όλους τους εγωιστές, άμυαλους που δεν μπορούν να παραμείνουν στα σπίτια τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι συνέπειες της μετάδοσης του ιού σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας ή σε κάποιους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ακόμη και πολύ νεαρής ηλικίας, λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού είναι καταστροφικές… τόσο για τον ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους!

“καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης διαδρομής μας, τα συμπτώματα ήταν : έντονος βήχας, σε συνδυασμό με πολύ χαμηλό ποσοστό οξυγόνου στο αίμα με αίσθημα πνιγμού και με έντονους μυϊκούς πόνους σε όλο το σώμα….”

κατά τα λοιπά, καλή Ανάσταση σε όλους….γιορτές διαφορετικές φέτος…. Ας βοηθήσουμε όλοι μας βάζοντας πλάτη, κάνοντας υπομονή έτσι ώστε να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να βιώσουμε ανάλογες καταστάσεις….. Δεν θα κρατήσει για πάντα άλλωστε!

Καλή Ανάσταση με υγεία!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=b1Irw4V5yXM?feature=oembed]