28 Μαρτίου, 2024

ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ! ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ “ΕΚΡΗΞΗ” ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ – ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ…

Αγωνία επικρατεί για τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν από το Κρανίδι, μετά τον εντοπισμό 150 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα 62 αποτελέσματα είναι αρνητικά, από τα συνολικά 177 δείγματα που ελήφθησαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο ιός δεν έχει μεταδοθεί στην τοπική κοινότητα πέρα της δομής μεταναστών, κάτι που κάνει τους ειδικούς να είναι αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα των 115 δειγμάτων που αναμένεται να εξεταστούν, τα οποία θα γνωστοποιηθούν σήμερα Πέμπτη.

Πάντως το γεγονός ότι τα μισά δείγματα που ελέχθησαν είναι αρνητικά, δίνει μια καλή εικόνα για την κατάσταση στην περιοχή της Ερμιονίδας. Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρος ο δήμος Ερμιονίδας έχει τεθεί σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 150 θετικών κρουσμάτων στη στεγανοποιημένη πλέον δομή μεταναστών, ενώ τεστ έχουν αρχίσει να γίνονται σε εργαζόμενους σε τράπεζες, χωράφια και καταστήματα της περιοχής, αλλά και αστυνομικούς, καθώς πιθανότατα έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο από τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς που βρέθηκε στο Κρανίδι τόνισε μεταξύ άλλων πως «τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο».

Πλέον έξω από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι ο στρατός έχει στήσει σκηνές, αφού εκεί θα γίνεται ο συντονισμός για τον έλεγχο των μέτρων της καραντίνας, ενώ θα διενεργούνται επίσης και οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο. Ισχυρή είναι η παρουσία της Αστυνομίας.

Δύο παιδιά θετικά σε κορωνοϊό μεταφέρθηκαν στο «Παίδων»

Την ίδια ώρα χθες δύο παιδιά με υψηλό πυρετό βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό μετά από τεστ στο κέντρο Υγείας στο Κρανίδι. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν, τελικά, στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά τους έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους, μετά από αίτημα του πατέρα τους.