29 Μαρτίου, 2024

Ταξίδι στο Βούτυρο και διαμονή στο Emotions  Country Resort  

bus12

Ταξίδι στο Βούτυρο και διαμονή στο Emotions  Country Resort

Αν λατρεύεις το αγνό φρέσκο βούτυρο στο ψωμί σου και πλούσιο,γευστικό, μυρωδάτο πρωινό  κι αναπολείς ανέμελες στιγμές χαλάρωσης, σου έχω  απόδραση σε  χωριό βουτύρου στην κυριολεξία .Τί λες ,πάμε να πάρουμε τις ανάσες μας στο Βούτυρο 7χλμ  από το κέντρο του Καρπενησίου,20 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου, σε υψόμετρο 810 μέτρα,σε αυτό το γραφικό χωριουδάκι της Ευρυτανίας με το πανέμορφο ελατοδάσος  σε μια αποθέωση του πράσινου,τα γάργαρα νερά,που αναβλύζουν από την πέτρινη βρυσούλα και ξεδιψούν τον επισκέπτη, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με όμορφα πέτρινα σπίτια και λιγοστούς κατοίκους . Εκεί δεσπόζει η μεγαλοπρεπής και βυζαντινόρρυθμη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής χτισμένη το 1926 στη λιθόστρωτη κεντρική πλατεία και δίπλα ακριβώς βρίσκεται το φιλόξενο ξενοδοχείο,που θα μείνουμε,το  Emotions Country Resort, γιατί εσύ τώρα πια με ξέρεις καλά, πάντα  σε πάω στα καλύτερα. Παμε όμως στο ξενοδοχείο μας, που μας περιμένει η ιδιοκτήτριά του,η  κυρία Πέννυ Ιωακείμ.

Απόλαυση η διαδρομή, ήρθαμε από Αθήνα, 287 χλμ ταξίδι και το καταευχαριστηθήκαμε. Κάποιος, που έρχεται από Θεσσαλονίκη, κυρία Ιωακείμ, φαντάζομαι θα ταξιδέψει λίγο περισσότερο;

Πολύ σωστά. Το  Emotions Country Resort απέχει από Θεσσαλονίκη 368 χλμ και θέλω να σας πω, ότι η ευρύτερη περιοχή του Νομού της Ευρυτανίας είναι προσβάσιμη  οποιαδήποτε εποχή του χρόνου οδικώς και σημειώστε, ότι ο Δήμος Καρπενησίου συνδέεται με όλες τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας  με ένα άνετο οδικό δίκτυο. Η πρόσβαση στην περιοχή, μπορεί να γίνει από Αθήνα μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας με συνολική απόσταση 287 χλμ,όπως είπες κι εσείς. Από Λαμία μέσω των παρακάτω τοποθεσιών: Λιανοκλάδι, Καστρί, Μάκρη, Μακρακώμη, Βίταλη, Πτελέα, Νεοχωράκι, Άγιος Γεώργιος, Τυμφρηστός, Ράχη Τυμφρηστού, Άγιος Νικόλαος. Συνολική απόσταση 78 χλμ. Από Αγρίνιο μέσω των παρακάτω τοποθεσιών: Ποταμούλα, Άγιος Βλάσιος, Καραμαναίικα, Χούνη, Γέφυρα Επισκοπής, Δυτική Φραγκίστα, Ανατολική Φραγκίστα, Καλεσμένο. Συνολική απόσταση 111 χλμ. και ,για να απαντήσω και στην ερώτησή σας, από Θεσσαλονίκη μέσω της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Λαμίας. Συνολική απόσταση 368 χλμ. Τo συνολικό μήκος του κύριου οδικού δικτύου του Δήμου Καρπενησίου είναι 126,5 χλμ. Από αυτά τα 26 χλμ. είναι εθνική οδός, τα 64,5 χλμ. επαρχιακή και τα υπόλοιπα 36 χλμ. κοινοτική. Από αυτά επίσης, τα 88,5 χλμ. είναι ασφαλτοστρωμένα, ενώ τα υπόλοιπα 30 χλμ. είναι χωμάτινα.

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τους αναγνώστες μας, που θέλουν να ταξιδέψουν έως εδώ. Αναρωτιέμαι, κάποιος, που δεν έχει αυτοκίνητο, πώς μπορεί να φτάσει στο βούτυρο; μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς,βολεύει το ΚΤΕΛ;

Ασφαλώς και μπορεί, αφού ο αριθμός των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, που συνδέουν τις παραπάνω πόλεις με την ευρύτερη περιοχή είναι αρκετά ικανοποιητικός. Αναλυτικές πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει στον Πίνακα Δρομολογίων Λεωφορείων K.T.E.Λ. του Νομού Ευρυτανίας (22370 80013).

Είδα προηγουμένως και το Emotions Cafe, που διαθέτετε, για τους επισκέπτες σας.

Στο Emotions Cafe με τη θαλπωρή του αναμμένου τζακιού και με θέα τον κήπο σ’ ένα περιβάλλον αυθεντικά παραδοσιακό, όπου η πέτρα και το ξύλο γίνονται πρωταγωνιστές, οι επισκέπτες μας μπορούν να απολαύσουν ζεστά αφεψήματα,σπιτικά γλυκά, ποτά, όπως το ονομαστό ντόπιο τσίπουρο και η ημέρα  τους μπορεί να τελειώσει ευχάριστα με ένα ποτήρι κρασί στο bar, που παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 10 το βράδυ.

Το  Emotions Country Resort  είναι σημείο αναφοράς για το Βούτυρο και διαθέτει  δωμάτια διακοσμημένα με διακριτική πολυτέλεια, που συνδυάζουν αρμονικά τις σύγχρονες ανέσεις με τα στοιχεία της παραδοσιακής ευρυτανικής φιλοξενίας.

 

 

Το Emotions Country Resort είναι χτισμένο με ξύλο και πέτρα. Ξεχωρίζει για την πολυτέλεια του design, των φινετσάτων custom-made επίπλων και των ζεστών υφασμάτων, που ντύνουν όλους τους χώρους. Το  Emotions Country Resort αποτελείται από δωμάτια  δίκλινα, τρίκλινα και σουίτες με ολοκληρωμένες παροχές, διαμορφωμένα όλα με τρόπο, που να καλύπτουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα. Δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στην πολυτελή διακόσμηση.

Λοιπόν, πάντα ήθελα να μείνω σε μια σουίτα. Πώς είναι οι δικές σας σουίτες;

Οι πολυτελείς σουίτες του Emotions Country Resorτ  για 4 άτομα έχουν αναλλοίωτο  το παραδοσιακό στοιχείο συνδυάζοντας την αισθητική αρμονία με τις μοντέρνες πινελιές υφασμάτων και πινάκων. Οι σουίτες μας  είναι ισόγεια δίχωρα διαμερίσματα, που διαθέτουν αυτόνομη ιδιωτική είσοδο και αυλή. Είναι φτιαγμένες από ξύλο, πέτρα, μάρμαρο, ζωγραφική στους τοίχους, περίτεχνα ταβάνια. Ο ένας χώρος τους  αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο με μεγάλο διπλό κρεβάτι, ενώ υπάρχει και ένα πολύ μεγάλο σαλόνι με τζάκι και γωνιακούς καναπέδες, που μπορούν να φιλοξενήσουν δύο ακόμη άτομα. Μέγεθος Δωματίου: 50 τ.μ. Είναι  εξοπλισμένες  με τζάκι, μοντέρνο μπάνιο κι όλες τις σύγχρονες ανέσεις, που  απαιτούνται στην εποχή μας, ενώ διαθέτουν υπέροχη θέα στο ελατόδασος. Αυθεντικά ξύλινα έπιπλα συλλεκτικής αξίας, χειροποίητα φωτιστικά, ζεστά υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις και παλιά αντικείμενα συνθέτουν το ρουστίκ ύφος της διακόσμησης, που κυριαρχεί στα ευρύχωρα δωμάτια, αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους. Η ποικιλία υλικών συνθέτει  μια ρομαντική, ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, όπου αναδύεται το άρωμα και το χρώμα μιας άλλης εποχής. Το Emotions Country Resort διακρίνεται για το ήρεμο και άνετο περιβάλλον του, αφού είναι εξοπλισμένο πλήρως, ώστε να κάνει τη διαμονή σας ευχάριστη και χαλαρωτική, με μία αίσθηση οικειότητας. Οι άνετες βεράντες και το μαγευτικό τοπίο, ολότελα διαφορετικό, μα εξίσου εντυπωσιακό κάθε εποχή του χρόνου, είναι ένας καλός λόγος για συχνή επανάληψη των αποδράσεων σας στους χώρους μας.

Τι διαθέτουν τα δωμάτια του Emotions Country Resorτ ;

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν υπέροχη θέα στην ελατοσκεπή πλαγιά του βουνού, σύγχρονο εξοπλισμό (τηλεόραση δορυφορικής λήψης, DVD/CD player, Internet, τηλέφωνο, αυτόνομη θέρμανση, σεσουάρ, safebox, mini bar) και μοντέρνα μπάνια.

Πώς είναι τα μονόκλινα δωμάτιά σας;

Αυτά τα κομψά ρουστίκ δωμάτια είναι διακοσμημένα με φινέτσα , ξύλινη  ζωγραφιστή στο χέρι οροφή, ενώ όλα περιβάλλονται από ζεστά υφάσματα. Τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι με θέα το πλούσιο ελατοδάσος στην μπροστινή πλευρά του ξενώνα. Μέγεθος Δωματίου: 19 τ.μ.

Θα ήθελα πληροφορίες και  για τα δίκλινα, ώστε να έχουν μία εικόνα τα ζευγάρια, που θέλουν να κάνουν κράτηση.

Ασφαλώς. Αυτά τα δωμάτια ενδείκνυνται για ζευγάρια, αλλά και για μια παρέα δύο ατόμων. Είναι ευρύχωρα, με υπέρδιπλο κρεβάτι και μια ζεστή γωνιά με ένα διθέσιο καναπεδάκι, που μπορεί κάποιος  να το χρησιμοποιήσει σαν σαλονάκι ή για να φιλοξενήσει ένα άτομο ακόμη. Διαθέτουν ξύλινη ζωγραφιστή οροφή και μεγάλη τζαμαρία με υπέροχη θέα. Στον εσωτερικό τους χώρο κυριαρχεί το ξύλο, η πέτρα, αλλά και τα υπέροχα χειροποίητα έπιπλα. Μέγεθος Δωματίου: 35 τ.μ.

Υπάρχουν όμως  για τους πιο απαιτητικούς πελάτες και τα Luxury δίκλινα δωμάτια, σωστά;

Είναι κομψά ρουστίκ δωμάτια με αυτόνομη ιδιωτική είσοδο, εξοπλισμένα με τζάκι, πέτρινο τοίχο, ξύλινο πάτωμα και ξύλινη ζωγραφισμένη στο χέρι οροφή. Ο χώρος διαθέτει μπαλκόνι με θέα στο ελατόδασος, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούν τα χειροποίητα έπιπλα υψηλής αισθητικής και τα υπέροχα υφάσματα. Μέγεθος Δωματίου: 37 τ.μ.

Λίγα λόγια και για τα τρίκλινα παρακαλώ.


Σε ήρεμους χρωματικούς τόνους και εξοπλισμένο με χειροποίητα έπιπλα και πέτρινους τοίχους, αυτά τα κομψά δωμάτια για 3 άτομα  διαθέτουν ξύλινη ζωγραφισμένη στο χέρι οροφή, μεγάλο διπλό κρεβάτι και καναπέ-κρεβάτι ,στο οποίο φιλοξενείται ένα ακόμη άτομο. Από τα μεγάλα παράθυρα ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη θέα στο ελατοδάσος. Μέγεθος Δωματίου: 29 τ.μ.

Ποιες είναι οι παροχές των δωματίων;

Αυτόνομη θέρμανση , ζεστό νερό 24 ώρες, πανοραμική θέα από έλατα, τηλεόραση, OTE TV, υπηρεσία αφύπνισης, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ηλεκτρονική υπηρεσία μη ενόχλησης, υπηρεσία καθαρισμού δωματίων, τηλέφωνο, χρηματοκιβώτιο, στεγνωτήρας μαλλιών, μπουρνούζια, παντόφλες, Mini bar, παροχή παρκοκρέβατου για μωρά και νήπια, τζάκι και ξύλα (σε ορισμένα δωμάτια), βεράντα (σε ορισμένα δωμάτια).

Ποιες είναι οι παροχές του ξενοδοχείου σας γενικότερα;

Θέρμανση, αίθουσα πρωινού, καφέ/Bar (Emotions Cafe), δωμάτια με θέα, σαλόνι με τζάκι, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δωρεάν χώρος στάθμευσης, αίθουσα συνεδρίου 20 ατόμων, αίθουσα επιτραπέζιων παιχνιδιών, διοργάνωση εκδηλώσεων (εταιρικές, γάμους, βαφτίσεις, γενέθλια κά.) υπηρεσίες massage, επιλογές για φαγητό στη γύρω περιοχή.

Πάντως για όλες αυτές τις παροχές  για τον Έλληνα τουρίστα, δεδομένης της οικονομικής του κατάστασης, οι τιμές είναι πολύ λογικές και για τον ξένο τουρίστα άκρως δελεαστικές. Οι  αναγνώστες της onenews.gr, πώς μπορούν να κάνουν κράτηση για διαμονή στο Emotions Country Resorτ ;

Στην ιστοσελίδα μας http://www.emotions.com.gr υπάρχουν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας.

Ποιες δραστηριότητες μπορεί κάποιος να κάνει εδώ;

Μπορεί να απευθυνθεί σε μας, για να τον καθοδηγήσουμε σε μοναδικές δραστηριότητες, για να τον βοηθήσουμε να διοργανώσει εκδρομές και θα του συστήσουμε και έμπειρους οδηγούς μας .Το Καρπενήσι και η γενικότερη περιοχή της Ευρυτανίας με την ποικιλία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος προσφέρονται για πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού και δραστηριότητες προσιτές στον καθένα, Ski και snowboard ,πεζοπορία ,διάσχιση φαραγγιού , τoξοβολία, ποδηλασία, ιππασία, Jeep Safari, Rafting, Kayak ποταμού, Canoe-Kayak, Monoraft, Hot-Dog  Hydrospeed.

Εντυπωσιακό! Καλύπτετε λοιπόν όλες τις προτιμήσεις. Η κουζίνα του  Emotions Country Resorτ  τί πιάτα διαθέτει;

Μπορείτε να  γευτείτε τα φρεσκομαγειρεμένα τοπικά εδέσματα, όπως τη χορτόπιτα και τον κρασάτο κόκκορα, λουκάνικα, κατίκι, πέστροφα, παϊδάκια, καθώς και ένα σωρό ακόμα λιχουδιές, που θα σας βοηθήσουν να αναπληρώσετε τη χαμένη σας ενέργεια.

Θα μπορούσατε επιγραμματικά να μας αναφέρετε τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής , που αξίζει κάποιος να απολαύσει;

Το Μοναστήρι του Προυσού, τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Καρπενήσι, το χιονοδρομικό κέντρο, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες, τον παλαιοχριστιανικό ναό του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί, το Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού, το Μοναστήρι του Προυσού. Θα πρότεινα και μία εκδρομή -οδοιπορικό, για να γνωρίσετε καλύτερα τη νότια Ευρυτανία.

Κάπου εδώ τελειώνει  η περιήγηση μας στην σταθερή αξία του ευρυτανικού τοπίου. Η περιοχή επιφυλάσσει στον επισκέπτη της μια περιπλάνηση στους στενούς δρόμους, που χάνονται σε πυκνά δάση και στα μικρά ξεχασμένα χωριά με τη σημαντικότατη ιστορία και τους αληθινά φιλόξενους ανθρώπους. Από τις ορεινές κοσμικότητες των πανάκριβων σαλέ και των ακριβών τζιπ μέχρι τα βουνίσια σαββατοκύριακα και από τις οργανωμένες υπαίθριες δραστηριότητες μέχρι τις μοναχικές περιηγήσεις στις απρόσιτες από τον τουρισμό γωνιές, η Ευρυτανία προσφέρει λύσεις και μάλιστα με τα πιο υψηλά στάνταρτ υποδομών και ποιότητας. Επιλέξαμε για τη διαμονή μας το ξενοδοχείο Emotions Country Resort, που μαγνητίζει τους επισκέπτες του όλο το χρόνο .

Άννα Τριτσαρώλη