Τα ίδια Παντελάκη, τα ίδια Παντελή μου: Ξανά στο 3% ο πληθωρισμός – Νέες αυξήσεις τον Σεπτέμβριο σε καφέ και κακάο

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Χρυσό μετάλλιο στην ακρίβεια

Ο πληθωρισμός παίρνει ξανά την ανηφόρα χαρίζοντας στην Ελλάδα χρυσό μετάλλιο -μια και είναι η περίοδος των Ολυμπιακών Αγώνων- στην ακρίβεια.

Ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στο 3%

Σύμφωνα με την προσωρινή εκτίμηση της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανήλθε στο 3% τον Ιούλιο του 2024, αυξημένος κατά μισή μονάδα από τον Ιούνιο του 2024 που βρισκόταν στο 2,5%.

«Με παρακάλια δεν πέφτουν οι τιμές»

«Από τα στοιχεία που έβγαλε εχθές η Eurostat, μας δείχνει ότι δεν θα είναι καλός ο μήνας γιατί ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στο 3%. Αυτό σημαίνει νέες αυξήσεις στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στις υπηρεσίες, στα καύσιμα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, με εκπροσώπους των σουπερμάρκετ καθώς και με εκείνους των βιομηχανιών τροφίμων και των πολυεθνικών, όπου τους ζήτησε να μειώσουν το μεσοσταθμικό τους κέρδος και τις τιμές, ιδιαίτερα το φθινόπωρο που ανοίγουν τα σχολεία, ο κ. Ραυτόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «με παρακάλια και να εκλιπαρεί ο κάθε υπουργός είτε τους βιομηχάνους είτε την ένωση ελληνικών σουπερμάρκετ, δεν πέφτουν οι τιμές».

«Όσο η αγορά λειτουργεί ασύδοτη, όσο οι ορέξεις της απληστίας των κερδών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε να τα έχουμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

YouTube player

Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές καφέ και κακάο

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας τόνισε ότι μέσα στο Σεπτέμβρη αναμένεται να δούμε και νέα αύξηση στην τιμή του καφέ και του κακάο. «Μέσα στον Σεπτέμβριο έπεται το δεύτερο κύμα αυξήσεων λόγω του Βιετνάμ που βγαίνει η ποικιλία Robusta και από την Βραζιλία που είναι ο Arabica. Θα δούμε μεγαλύτερες αυξήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Exit mobile version