27 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη με την Νικολέττα Πολύζου ραδιοφωνική παραγωγό

Συνέντευξη με την Νικολέττα Πολύζου ραδιοφωνική παραγωγό

elias
Elias Tampourantzis

Η συζήτηση μας με τη Νικολέττα , γύρω από την αγαπημένη της ασχολία με έκανε να νιώσω σαν την πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο, ψαρωμένος αλλά έτοιμος να εκπαιδευτώ! Τελικά ήρθε η στιγμή να μιλήσω με μία ραδιοφωνική παραγωγό που στοιχειώνει τα βράδια της Δευτέρας στο αγαπημένο μας OneNews Radio

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το ραδιόφωνο;

Από πολύ μικρή Ηλία μου γύρω στα 5 θυμάμαι έπαιρνα τα μικρόφωνα του μπαμπά και τραγουδούσα Ραφαέλα Καρά. Άλλωστε ζούσα σε ένα μουσικό σπίτι με εκατοντάδες δίσκους ,κασέτες ,μικρόφωνα και στερεοφωνικά του πατέρα μου .

Νικολέττα Πολύζου

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει κάποιος, για να γίνει ραδιοφωνικός παραγωγός;

Βασικά να έχει αγάπη για αυτό που κάνει,να έχει ευχέρεια λόγου,ευελιξία,φαντασία και καλή επικοινωνία με το κοινό του .Κανείς δεν είναι τέλειος και τα σαρδάμ είναι φυσιολογικό κ στο να βγάλεις κάτι δικό σου από την ψυχή σου και αυτό νομίζω το εκτιμούν οι ακροατές σου γιατί ξέρουν ότι είναι αληθινό . Μην ξεχνάς ότι ο εγκέφαλος εκκρίνει ντοπαμήνη όταν ακούμε μουσική, που είναι το ίδιο χημικό που παράγουμε όταν τρώμε ή όταν κάνουμε σεξ. Είναι ένα εθιστικό χημικό, πράγμα που σημαίνει πως ο οργανισμός μας πάντα θα ζητάει και άλλο. Αυτός είναι και ο λόγος που η μουσική μας κάνει ευτυχισμένους τόσο συχνά.

Ποια είναι η άποψη σου για το Playlist;

Νικολέττα Πολύζου

Το play list είναι συλλογές από βίντεο και τραγούδια ,είναι η εξέλιξη της μουσικής βιομηχανίας.Σε βοηθά πολύ ακόμα και να φτιάξεις play list για το δικό σου κανάλι στο You tube να ομαδοποιήσεις τα video σου τα πάντα.

Η μουσική δημιουργεί διάλογο με τον ακροατή;

Η μουσική από μόνη της δημιουργεί συζητήσεις ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό …Γίνεται πολλές φορές η αφορμή για να πεις πολλά στους ακροατές σου .Η μουσική πολύ συχνά θεωρείται παγκόσμια γλώσσα. Είναι κάτι που σχεδόν κάθε κουλτούρα μοιράζεται, και για αυτό το λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να παίζουν ή να ακούν μουσική.

Που αποσκοπείς, τι θέλεις να βγάλεις μέσα από τη ραδιοφωνική σου εκπομπή;

Αγαπώ τους ανθρώπους και για αυτό θέλω στην εκπομπή μου να καταφέρω να τραγουδήσουν ,να χαμογελάσουν,να στείλουν κάποιο μήνυμα να ξεφύγουν έστω λίγο από όλα αυτά τα προβλήματα τις πανδημίες ,τα οικονομικά ,που υπάρχουν στην κοινωνία μας .Είναι μεγάλη ικανοποίηση όταν πάρεις έστω ένα μήνυμα που να λέει “Με έκανες και γέλασα “η “περνάω τέλεια μην κλείσεις ακόμα “. Πόσες φορές δεν έχουμε νιώσει μια όμορφη μελωδία να μας φτιάχνει τη διάθεση; Ένα κομμάτι με ένταση να ανεβάζει τους ρυθμούς μας και κάποιο άλλο που τραγουδάμε με την παρέα να μας κάνει να ξεχνάμε ό,τι μας βασανίζει;

Υπάρχει κάποια έντονη ανάμνηση κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής σου εκπομπής;

Φυσικά υπάρχουν όμορφες αναμνήσεις ..Άλλωστε η ιδιαίτερη επικοινωνία με κάποιους ακροατές της θυμάμαι και χαμογελώ ,…Πιστεύεις πως το ραδιοφωνικοί σταθμοί που υπάρχουν σήμερα καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλου μέρους των ακροατών?

Νικολέττα Πολύζου

Το Onenews Radio ναι …καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων ακροατών.Απο jazz,rock ,Έντεχνο ,Λαϊκά … συνεντεύξεις.κους κους,!!!Υπάρχουν απαιτητικοί ακροατές και αυτούς θέλουμε να κερδίσουμε με διαφορετικά περιεχόμενα και ζωντανά 24 ώρες το 24ωρο .. Μην ξεχνάμε ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής ήταν γνωστές σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς.


Με το διαδικτυακό ραδιόφωνο να έχει όλο και μεγαλύτερο κοινό, πιστεύεις πως το συμβατικό ραδιόφωνο μπορεί ή έχει επιβιώσει από τον ανταγωνισμό?

Προς το παρών θα έλεγα Ναι αλλά στο μέλλον ποιος ξέρει την εξέλιξη του !!
Πώς είναι το ιδανικό ραδιόφωνο για σένα?

Αληθινό, πολυσυλλεκτικό, ζωντανό, ζεστό, αισιόδοξο, με χιούμορ, Ο κόσμος θέλει επικοινωνία, του αρέσει να ακούει, να ακούγεται και γενικότερα να υπάρχει η δυνατότητα να πει τη γνώμη του.

 

 

 Υ.Γ Ευχαριστούμε θερμά Νικολέττα για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε.