29 Ιουνίου, 2024

Σύμη: Ανατροπή με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC – Κάνει τον γύρο του κόσμου φωτογραφία ντοκουμέντο που τον δείχνει να έχει περάσει το μονοπάτι

Το ρεπορτάζ που αναμεταδίδουν όλα τα βρετανικά ΜΜΕ αυτή την ώρα

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC Michael Mosley στη Σύμη, αφότου το φως της δημοσιότητας είδε φωτογραφία ντοκουμέντο που απεικονίζει τον ίδιο να βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον.

Αυτό, σημαίνει ότι ο άνδρας είχε ήδη περάσει από το επικίνδυνο κομμάτι του μονοπατιού που θεωρείται ότι είχε ακολουθήσει, και βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Πέδι.

Το χρονικό

Ο Michael Mosley παραθέριζε στο νησί της Σύμης και η τύχη του αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης (5/6). Ο 67χρονος είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής με Drone και του Λιμενικού, που σαρώνουν το νησί για τον εντοπισμό του. Σωστικά συνεργεία «σαρώνουν» τη Σύμη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε (15:15, 7/6) ο απεσταλμένος στη Σύμη δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αριστείδης Μιαούλης, δόθηκαν εντολές και οδηγίες στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται με σκάφη στην ευρύτερη περιοχή, είτε κάνουν τοπικές διαδρομές είτε απλώς μεταβαίνουν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι έρευνες το μεσημέρι της Παρασκευής (7/6) επικέντρωναν στο σημείο στην δυτική πλευρά της Σύμης, διότι υπήρχε μία πληροφορία η οποία ωστόσο διαψεύστηκε – ότι δηλαδή βρέθηκε ένα πτώμα στην περιοχή, κάτι που εντέλει δεν ισχύει.

Επεκτείνονται οι έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες δεν θα περιοριστούν μόνο στο μονοπάτι και όλη την γύρω περιοχή αλλά θα επεκταθούν και στην πεδιάδα του Πέδι, μήπως ο δημοσιογράφος του BBC ακολούθησε κάποιον άλλο δρόμο και βρίσκεται κάτω απο κάποιο δέντρο, αφού αδιαθέτησε.

Όσα μεταδίδει το BBC
Όπως αναφέρει ο Βρετανικός ιστότοπος BBC, ο άνδρας είχε ξεκινήσει για έναν περίπατο στο κέντρο του νησιού.

Η τοπική αστυνομία διέκοψε την επιχείρηση αργά τo βράδυ της Πέμπτης (6/6), ωστόσο την συνέχισε το πρωί της Παρασκευής με ενισχύσεις.

Η επιχείρηση επικεντρώνεται στην περιοχή Πέδι της Σύμης, αφού μια γυναίκα είπε ότι τον είδε εκεί την Τετάρτη (5/6), δήλωσε στο BBC News ο αντιδήμαρχος του νησιού Ηλίας Χάσκας.

Λαμβάνοντας μέρος στην έρευνα, ο ίδιος είπε ότι «έχουν ψάξει παντού» και τώρα θα έχουν «δύτες που θα ψάξουν στο νερό» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Reduce bounce rates