26 Απριλίου, 2024

Σπαγγέτι Aglio e Olio

Tην προτείνει ο Γιάννης Πιτσώκος

Η συνταγή για σπαγγέτι aglio e olio είναι από τις πιο κλασικές Ιταλικές συνταγές για ζυμαρικά με καταγωγή από τη Νάπολη. Την αποκαλούν και aglio olio e peperoncino καθώς τα βασικά της συστατικά είναι το σκόρδο, το ελαιόλαδο και οι καυτερές πιπιεριές. Στην Ελλάδα φτιάχνουμε μία αντίστοιχη συνταγή με μακαρόνια με σκόρδο και λάδι ή αλλιώς τα σκορδομακάρονα όπως τα αποκαλούν.

Τη συνταγή που ετοίμασα και σας προτείνω, τη δοκίμασα με τη νέα σειρά ζυμαρικών Cucina Bella που έρχεται απευθείας από την Ιταλία αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και μου θύμισε πολλά από τα πιάτα που έχω γευτεί στα ταξίδια μου.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

400 γρ σπαγγέτι No7 Cucina Bella
1 φρέσκο κόκκινο τσίλι
60 ml ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα μαϊντανό
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για σπαγγέτι Aglio e Olio

Εκτέλεση Συνταγής

Ζεσταίνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό. Μόλις βράσει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα σπαγγέτι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο για να διατηρηθούν al dente.

Παράλληλα κόβουμε σε λεπτές φέτες τις σκελίδες του σκόρδου, το κόκκινο τσίλι και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με το τσίλι για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια με μία μεγάλη κουτάλα, μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι aglio e olio με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

https://www.alwayshungry.gr/2018/04/spaghetti-aglio-e-olio.html?m=1&fbclid=IwAR3Ya7UxMoxHZNPiJC0yyslafzmiFee8dk9PcMtLSfrp1pA6995DzECQNZg