19 Απριλίου, 2024

Σωτήρας Τόσιτς κράτησε τη Λαμία στη Super League και υποβίβασε τον Ιωνικό σε συγκλονιστικό «τελικό» παραμονής!

Σωτήρας Τόσιτς κράτησε τη Λαμία στη Super League και υποβίβασε τον Ιωνικό σε συγκλονιστικό «τελικό» παραμονής!

Ο Ιωνικός κρατούσε το εισιτήριο της παραμονής στη Super League σφιχτά στα χέρια του αλλά η Λαμία του το πήρε μέσα απ’ τα χέρια με ένα τρομερό come back. Οι Νικαιώτες, που ήθελαν μόνο νίκη στον «τελικό» για τη σωτηρία, προηγήθηκαν 2-0 στο 37′ αλλά οι Φθιωτοί, που χρειάζονταν μόλις έναν βαθμό, επέστρεψαν στο β’ ημίχρονο σκοράροντας δύο γκολ για το τελικό 2-2 που τους κρατά στην κατηγορία. Αντιθέτως, ο Ιωνικός γίνεται η δεύτερη ομάδα μετά τον Λεβαδειακό, που παίρνει τον δρόμο για τη Super League 2.

Ήταν ένας συγκλονιστικός «τελικός» που έκρινε τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Και τελικά η Λαμία ήταν η ομάδα που πανηγύρισε με… σωτήρα τον Ζόραν Τόσιτς. Την περασμένη εβδομάδα ο Σέρβος ισοφάρισε στις καθυστερήσεις (93′) στον άλλο «τελικό» με τον Λεβαδειακό, και λίγες μέρες μετά, στο τελευταίο ματς της χρονιάς, υπέγραψε την παραμονή της Λαμίας με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να του δοθεί το… χρυσό κλειδί της πόλης!

Το φινάλε του ματς βρήκε τους παίκτες της Λαμίας να πανηγυρίζουν κι εκείνους του Ιωνικού με κατεβασμένα κεφάλια…

Κι όμως όλα έμοιαζαν ιδανικά στο ξεκίνημα για τον Ιωνικό. Στο 28′ ο Μαρτίνεθ σούταρε μέσα απ’ την περιοχή αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Και στο 30′ η ομάδα της Νίκαιας άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά του Ελευθεριάδη (1-0).

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-1

Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός έμειναν στο 1-1 στο τελευταίο τους ματς για την αγωνιστική περίοδο 2022/2023, με τους Αρκάδες να τερματίζουν στην 4η θέση των play out και στην 10η στη γενική κατάταξη, ενώ οι Περιστεριώτες από την πλευρά τους στην 8η και στην 2η του μίνι πρωταθλήματος μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Γιάννη Δουβίκα ήταν αυτή που «πήρε κεφάλι» στο σκορ, στο 42ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο νεαρός Κωστέας με κεφαλιά νίκησε τον Γιαννιώτη κι «έγραψε» το 1-0, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των Αρκάδων στο παιχνίδι. Με ένα γρήγορο γκολ για λογαριασμό του Ατρόμητου ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο και ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Ο Κουέν ήταν ο σκόρερ της ισοφάρισης στο 54΄. Έκτοτε, παρά τις προσπάθειες των 22 παικτών το γκολ της νίκης δεν ήρθε για καμία ομάδα.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Ατιένζα, Καστάνο, Γκαρσία (63΄ Αλβαρες), Τασούλης (86΄ Χριστόπουλος), Αλάγμπε (87΄ Καπίγια), Προύντζος, Μπερτόλιο (81΄ Μουνάφο), Ζουκλής (81΄ Σίτο), Μπαρτόλο, Κωστέας

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηϊσαίας, Κουέν (78΄ Μουντές), Μαυρομμάτης, Φριντγιόνσον (60΄ Καμαρά), Έρλινγκμαρκ (60΄ Γκονσάλεθ), Τζοβάρας (60΄ Ρομπάιγ), Κλωναρίδης, Τζαβίδας (72΄ Κωτσόπουλος)

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-3

Με την 6η ισοπαλία σε 7 ματς (και μία νίκη) των play out ολοκλήρωσε το εφετινό πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός, ο οποίος είχε «αποχαιρετίσει» την Super League από την προηγούμενη αγωνιστική. Οι Βοιωτοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το χορταστικό 3-3 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και παρότι δεν ηττήθηκαν στο μίνι πρωτάθλημα των 7 αγωνιστικών εντούτοις η νέα σεζόν θα τους βρει στη Super League 2. Ο ΠΑΣ με το βαθμό που απέσπασε τερμάτισε στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας των play out και στην 9η της κατάταξης.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 28΄ με τον Γιαννιώτα. Οι Γιαννιώτες ισοφάρισαν στο 34΄ με τον Κόντε. Στο 38′ οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ολική ανατροπή. Μετά το σουτ του Κόντε η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά από πολύ κοντά, ο Ροσέρο πέτυχε το 2-1. Όμως στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι αφού μετά το σουτ του Χάμοντ η μπάλα βρήκε το δοκάρι, ο Τσάπρας πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια (2-2).

Ο Λεβαδειακός πήρε ξανά… κεφάλι στο σκορ με το απευθείας φαουλ του Βρακά στο 78ο λεπτό αλλά δύο λεπτά μετά ο ΠΑΣ βρήκε τον τρόπο και πάλι να ισοφαρίσει με τον Παμλίδη, ο οποίος διαμόρφωσε το 3-3.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Βήχος, Χάμοντ, Τσάπρας (86΄ Ντεντάκης), Νίκας (16΄ Δούμτσιος), Μεχία, Γιαννιώτας (86΄ Τορό), Λιάγκας, Λούα Λούα (62΄ Βρακάς), Συμελίδης (63΄ Σκρβάρκα), Παζ

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Λώλης (73΄ Λεό), Κόντε (73΄ Κύρκος), Ροσέρο, Παμλίδης, Εραμούσπε, Ριένστρα (57΄ Καραχάλιος), Ράντου, Μπορταγκαραϊ, Τζίνο

Η βαθμολογία των πλέι άουτ

  • ΟΦΗ 41
  • Ατρόμητος 38
  • ΠΑΣ Γιάννινα 34
  • Αστέρας Τρίπολης 31
  • Παναιτωλικός 30
  • Λαμία 29
  • Ιωνικός 27
  • Λεβαδειακός 26