29 Απριλίου, 2024

Έξω από τα δόντια ο Φώτης Σπύρος: «Τον έπιασα και τον κόλλησα στον τοίχο, είπα “ελάτε πάνω στη σκηνή για να με σταματήσετε”»

Σπάνια συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου» παραχώρησε ο Φώτης Σπύρος, κάνοντας αποκαλύψεις για τη ζωή του καθώς και σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στον Γιώργο Λαμπάτο και την οικονομική του καταστροφή, στον Πέτρο Φιλιππίδη και την πιθανότητα συνεργασίας τους, ενώ απάντησε και για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, τον φημολογούμενο γάμο του αλλά και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι δηλώσεις του Φώτη Σπύρου

«Η αποχή μου από την τηλεόραση είναι προσωπική επιλογή. Κάθε χρόνο έχω μία με δύο προτάσεις, αλλά αυτή τη στιγμή δε νομίζω ότι θέλω να επιστρέψω εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Έρωτηθείς για τον Γιώργο Λαμπάτο, απάντησε: «Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αναζητούμε με τον εαυτό μας τι πήγε λάθος. Τα θέματα είναι δικά μας. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί. Γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο; Υπάρχει ένας λόγος. Και άλλοι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, πρέπει να δούμε την αλήθεια στα μάτια και να προχωρήσουμε. Ο Γιώργος είναι πολύ δυνατός, καλό παιδί και πρέπει να το ξεπεράσει, δεν έχει ανάγκη τη βοήθεια του κόσμου, μπορεί και μόνος του».

Στη συνέχεια, επισήμανε για την εξάρτησή του: «Είχα εξάρτηση από το αλκοόλ, ζήτησα βοήθεια. Παλεύεις καθημερινά. Δε σταματάς να είσαι αλκοολικός, αλλά παλεύεται αν το θέλεις πολύ. Έχω να πιω εφτά χρόνια, ούτε σταγόνα! Μπορείς να το παλέψεις και να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο».

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι πολύ δύσκολος άνθρωπος, ούτε πριν θα συνεργαζόμουν μαζί του. Είμαι κι εγώ πολύ δύσκολος πια. Είναι πάρα πολύ καλός ηθοποιός. Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα και να μπορούσαμε να συνεργαστούμε, αλλά νομίζω θα τσακωνόμασταν», δήλωσε έπειτα και πρόσθεσε για τις δικές του άσχημες εμπειρίες στον χώρο:

«Έχω βιώσει κι εγώ πολύ άσχημες συμπεριφορές, αλλά τότε ήμουν μικρός και το βούλωνα. Τώρα πια όχι. Έχω φάει και ξύλο πάνω στη σκηνή. Την πρώτη φορά πήγα στα παρασκήνια κλαίγοντας. Τη δεύτερη φορά, επειδή συνέβαινε την ώρα της παράστασης, σε ένα διάλειμμα είπα στον παραγωγό “ελάτε πάνω στη σκηνή για να με σταματήσετε, γιατί θα τον μοντάρω”. Και με το που πήγε να κάνει πάλι κάτι, τον έπιασα και τον κόλλησα στον τοίχο. Δεν καταλάβαινε τι έκανε. Νόμιζε ότι ήταν πλακίτσα».

«Έχω βιώσει δύσκολες καταστάσεις, λόγω της σεξουαλικότητάς μου. Όταν για πρώτη φορά συνειδητοποίησα τι συμβαίνει σε μένα και ποιος είμαι πραγματικά, είπα “γιατί γαμ@το σε μένα;”», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Όταν ρωτήθηκε για τον γάμο που είχε ακουστεί πως είχε κάνει με κάποιον σύντροφό του, εξήγησε: «Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια. Έγινε πολύ παλαιότερα, έχουμε προχωρήσει πολύ μπροστά. Ήμασταν νέοι, τώρα γεράσαμε. Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά…».