1 Μαΐου, 2024

Retifism: όταν τα ψηλοτάκουνα μεταμορφώνονται σε αντικείμενα του σεξ

Τα ψηλοτάκουνα για κάποιους είναι άβολα και προκαλούν πόνο. Για κάποιους άλλους πάλι είναι μια σεξουαλική εμμονή που τροφοδοτεί την απόλυτη απόλαυση. Αυτό περιγράφει ο όρος retifism.

Η ποδολαγνεία είναι ένα από τα πιο γνωστά φετίχ, ενώ πρόσφατα μάθαμε και για το shrimping, που την ανεβάζει level. Σήμερα θα δώσουμε όνομα σε αυτή την τάση ενός μεγάλου μεριδίου αντρών να θέλουν να δώσουν πρωταγωνιστικό σεξουαλικό ρόλο στα ψηλοτάκουνα. Ο refetism ή αλλιώς shoe fetihism, αναφέρεται στο ερωτικό ενδιαφέρον γύρω από τα γυναικεία παπούτσια και ιδιαίτερα τα ψηλοτάκουνα.

Πότε έκανε την εμφάνισή του ο όρος retifism;

Ο όρος πρωτοέκανε την εμφάνισή του τον 18ο αιώνα μέσω του απελευθερωμένου Γάλλου συγγραφέα Nicolas Edme Restif de la Bretonne, ο οποίος ήταν γνωστός για το σεξουαλικό του φετίχ με τα παπούτσια. Φετίχ που μετέφερε και στα βιβλία του, τα οποία για αυτόν τον λόγο αφαιρέθηκαν από τις βιβλιοθήκες.

Τα ψηλοτάκουνα ούτως ή άλλως έχουν μπει στη σφαίρα όσων μπορούν να κάνουν μια γυναίκα sexy. Από τις sex workers μέχρι τις καλλιτέχνιδες, τα ψηλοτάκουνα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποκτήσει μια γυναίκα ένα θηλυκό dominance. Ή και να το επιβάλει. Κανείς δεν αμφισβητεί τη σεξουαλικότητα που κρύβει ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα. Ο retifism, όμως, τους παίρνει τον ρόλο του απλού αξεσουάρ και τα βάζει κανονικότατα στο παιχνίδι. Τα μεταμορφώνει σε αντικείμενο του σεξ και αφήνει για λίγο στην άκρη τον άνθρωπο που τα φοράει.

Ερώτηση: Μόλις κατάλαβες γιατί ζητάς από τη σεξουαλική σου παρτενέρ να μη βγάζει τα ψηλοτάκουνά της κατά τη διάρκεια του σεξ;

playboy