8 Σεπτεμβρίου, 2024

Πυροβολισμοί σε πάρκινγκ στον Πειραιά: Ένας νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι – Συνελήφθη ο δράστης

Πυροβολισμοί σε πάρκινγκ στον Πειραιά: Ένας νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι – Συνελήφθη ο δράστης

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο

Από Εύη Κουρίδου

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (15/9) σε πάρκινγκ στην οδό Πραξιτέλους, στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί ένας ηλικιωμένος, ο οποίος φέρεται να άρχισε να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τραυματιστεί υπάλληλος του πάρκινγκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο όπου κατέληξε.

Ο ένοπλος άνδρας «ταμπουρώθηκε» στο σπίτι του στην οδό Αλκιβιάδου, αλλά στη συνέχεια παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία.

Προς το παρόν, άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

 

Περιπολικό
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

 

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη ο ένοπλος που ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του στου Ζωγράφου και πυροβολούσε στον αέρα – Το χρονικό του «θρίλερ»

Συνελήφθη ο ηλικιωμένος που από χθες το βράδυ είχε ταμπουρωθεί στο διαμέρισμά του και πυροβολούσε στον αέρα, μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ που εισέβαλε στο διαμέρισμά του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛΑΣ. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ είχαν αποκλείσει την αστυνομία, ενώ στο σημείο βρισκόταν και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος προσπαθεί να πείσει τον ηλικιωμένο να αφοπλιστεί και να βγει από το σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος, ο οποίος μένει μόνος και φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, άνοιξε πυρ με μια κυνηγετική καραμπίνα λίγο μετά τις 10 το βράδυ και μέχρι τα ξημερώματα πυροβολούσε σε έξαλλη κατάσταση.

Νωρίς το πρωί, οι ένοικοι της πολυκατοικίας επί της οδού Αγίας Λαύρας ειδοποίησαν την Αμεση Δράση ενώ αυτή την ώρα οι Αστυνομικοί ετοιμάζονται να εισβάλουν στο διαμέρισμά. «Χθες το βράδυ άκουσα τρεις φορές πυροβολισμούς, αλλά μένω σε άλλη οδό και βγήκα έξω να δω τι γίνεται» δήλωσε κάτοικος. Θεωρώντας ότι πρόκειται για κάποιο γλέντι παιδιών, δεν έδωσε σημασία.

Σύλληψη ηλικιωμένου στου Ζωγράφου

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Λούτσα: Μυστήριο με τη φωτογραφία των «6» πριν το μακελειό! Ποιος τους φωτογράφισε – Αυτό είναι το 2ο κρησφύγετο – Ο ρόλος του 32χρονου που συνελήφθη

Τον ρόλο του 32χρονου που συνελήφθη με πλαστά διαβατήρια και σφαίρες στο Ελ. Βενιζέλος δύο ώρες μετά το μακελειό στη Λούτσα με θύματα 6 Τούρκους, μέλη συμμορίας εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Όλα δείχνουν πως ο συλληφθείς ήταν αυτός που οδήγησε τους 6 στο καρτέρι θανάτου σε ερημική τοποθεσία στην Λούτσα. Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, η Αστυνομία ερευνά εξονυχιστικά το ενδεχόμενο η φωτογραφία των 6 που διέρρευσε στα social media και τον τουρκικό Τύπο να τραβήχτηκε από τον 32χρονο συλληφθέντα.

Το σενάριο ενισχύει η διαπίστωση που έχει κάνει η ΕΛ.ΑΣ. πως η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο σπίτι Airbnb που είχαν νοικιάσει τα έξι θύματα της δολοφονικής επίθεσης στη Λούτσα.

Πιθανολογείται δε, οι άντρες να έβγαλαν την εν λόγω φωτογραφία λίγο πριν το μακελειό. Ο τρόπος που έχουν τοποθετηθεί δείχνει ότι κάποιος τους φωτογράφιζε και δεν πρόκειται για σέλφι.

Στη συνέχεια, η φωτογραφία αυτή φέρεται να στάλθηκε αμέσως στην αντίπαλη συμμορία στην Τουρκία. Έτσι, λοιπόν εξετάζεται το ενδεχόμενο το 7ο πρόσωπο στην παρέα των Τούρκων που βγάζει την φωτογραφία να είναι ο άντρας τουρκικής καταγωγής που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος.

Επιπλέον οι Αρχές εξετάζουν τόσο αν η συγκεκριμένη φωτογραφία των 6 είναι στο κινητό του συλληφθέντα όσο κι αν υπάρχει DNA του στα δύο σπίτια στην Λούτσα και στο Παλαιό Φάληρο που διέμειναν τα 6 θύματα του μακελειού.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν πως ο 32χρονος διέμενε σε ξενοδοχείο της παραλιακής. Ως προς τους λόγους που ήρθαν στη χώρα οι «6», η ΕΛΑΣ εξετάζει αν η αποστολή τους ήταν η εκτέλεση ενός συμβόλαιο θανάτου στη χώρα μας.

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για τον 32χρονο

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται πως «ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη). Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας».

Ποια είναι τα θύματα του μακελειού

Νεκροί είναι οι Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς, Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζκάν Καάν Τοζλού, Μπαρίς Τσαγάν, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Αυτό είναι το δεύτερο κρησφύγετο που είχαν νοικιάσει στο Παλαιό Φάληρο οι 6 νεκροί Τούρκοι στη Λούτσα

Ένα δεύτερο κρησφύγετό τους εντοπίστηκε από την ΕΛΑΣ, αυτή τη φορά στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα τύπου Airbnb.

Τα 6 θύματα ταυτοποιήθηκαν επίσημα και από τις ελληνικές Αρχές και επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από πηγές της ΕΛΑΣ, το απόγευμα της Δευτέρας (11/09) βρέθηκαν νεκροί, στην Αρτέμιδα, έξι άνδρες, οι οποίοι έφεραν τραύματα από πυροβόλα όπλα. Ταυτοποιήθηκαν, κατόπιν άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

 

Reduce bounce rates