27 Φεβρουαρίου, 2024

«Πράσινο φως» για την Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου

«Πράσινο φως» για την Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου

Δεκτό το αίτημα που έκανε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Επιστρέφει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου η Εύα Καϊλή, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» και αποφασίστηκε ότι θα μπορεί πλέον να συμμετέχει στις εργασίες του στο Στρασβούργο.

Συγκεκριμένα, στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος ήταν παρών μαζί με τον συνεργάτη του, Σβεν Μαρί. Ο κ. Δημητρακόπουλος ζήτησε να πηγαίνει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο για τις εργασίες του ΕΚ και έγινε δεκτό το αίτημα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Εύα Καϊλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Επίσης, το Συμβούλιο δέχθηκε ρητά ότι μπορεί να δίνει συνεντεύξεις στον Τύπο αλλά να μην έχει επαφή με τους εμπλεκόμενους μέσω των δηλώσεων στον Τύπο. Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν η Εύα Καϊλή θα είναι την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Η πρώτη συνέντευξη της Εύας Καϊλή: «Δεν έχω κανέναν ρόλο στην υπόθεση – Εμπιστεύτηκα απόλυτα τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και…»

Την πρώτη της συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της έδωσε η Εύα Καϊλή, τονίζοντας πως εμπιστεύτηκε απόλυτα το σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αλλά δεν έχει κανένα ρόλο στην υπόθεση.

Η Εύα Καΐλή μίλησε για πρώτη φορά, δίνωντας στην γαλλική Libération την δική της εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση του Qatargate.

Η συνέντευξη δόθηκε στις 25 Απριλίου στο σπίτι της κ. Καϊλή, στις Βρυξέλλες, έναν μήνα πριν από την απόφαση των βελγικών αρχών να αφαιρεθεί από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης (25 Μαΐου).

Η Εύα Καϊλή περιγράφει με λεπτομέρειες το τι συνέβη την ημέρα της σύλληψής τόσο της ίδιας όσο και του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Είχα παραλύσει από τρόμο» τιτλοφορείται η συνέντευξη, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη.

Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι

Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της και μίλησε και για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα (σ.σ. τον Φραντσέσκο Τζόρτζι). Έχω ζήσει σχέσεις όπου στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα» είπε σχετικά η ίδια.

Ακόμη, η Εύα Καϊλή δήλωσε στην εφημερίδα ότι «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναήλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα».