9 Μαΐου, 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθέρωσε τους πρώτους δύο ομήρους για «ανθρωπιστικούς λόγους» – Ποια είναι η Αμερικανίδα και η κόρη της που αφέθηκαν ελεύθερες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθέρωσε τους πρώτους δύο ομήρους για «ανθρωπιστικούς λόγους» – Ποια είναι η Αμερικανίδα και η κόρη της που αφέθηκαν ελεύθερες

Ποιες είναι οι δύο γυναίκες που επιβεβαίωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ ότι έφυγαν πια από τα χέρια των Παλαιστινίων

Από Κυριάκος Μελλίδης

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δύο Αμερικανοί όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, Αμπού Ουμπάιντα.

Είπε ότι αυτό έγινε ως απάντηση στις προσπάθειες διαμεσολάβησης του Κατάρ και για να «αποδειχθεί στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για μια Αμερικανίδα και την κόρη της. Μια πηγή δήλωσε στο Sky News ότι οι ηλικίες τους είναι περίπου 60 και 18 ετών. Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δύο όμηροι βρίσκονται υπό την επιτήρηση του Ερυθρού Σταυρού, περνούν από την Αίγυπτο και στη συνέχεια θα επιστραφούν στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς

Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν λίγο αργότερα ότι το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς. Αμερικανοί δημοσιογράφοι, επίσης, επιβεβαιώνουν ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει δύο ομήρους, ενώ δημοσιογράφος του BBC μετέδωσε ότι δεν πρόκειται για κίνηση που αποτελεί μέρος κάποιας συμφωνίας, αλλά μονομερές βήμα της Χαμάς.

Νωρίτερα σήμερα ήχησαν οι σειρήνες στο Βόρειο Ισραήλ, ενώ ζητήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων από την Κιριάτ Σμόνα, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου η κατάσταση είναι τεταμένη μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Οι ισραηλινές αρχές “ανακοίνωσαν την εφαρμογή σχεδίου για την απομάκρυνση των κατοίκων” της πόλης αυτής και τη μεταφορά τους “σε σπίτια υποδοχής που χρηματοδοτούνται από το κράτος”, επεσήμανε ο στρατός.

Η Κιριάτ Σμόνα έχει περίπου 25.000 κατοίκους και βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από τον συνοριακό φράκτη με τον Λίβανο.