16 Μαΐου, 2024

Πόλεμος Ουκρανία: Αποκάλυψη από Νίκο Χατζηνικολάου. Τι έρχεται και στην Ελλάδα

Πόλεμος Ουκρανία: Αποκάλυψη από Νίκο Χατζηνικολάου. Τι έρχεται και στην Ελλάδα

Τι αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις στην Ελλάδα;

Η Ρωσία ανακοίνωσε την εισβολή στην Ουκρανία με πρόσχημα την προστασία που ζήτησαν οι περιοχές στο Ντονμπάς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κάνει λόγο για επιχείρηση με στόχο «προστατεύσει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου».

Σε κατάσταση πολέμου έχει κηρύξει όλη τη χώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έχει επιβάλει τον στρατιωτικό νόμο και έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας τον εναέριο χώρο για τα σκάφη της πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χατζηνικολάου μετά την πολεμική σύγκρουση, στην Ευρώπη «έρχεται μεγάλη αναστάτωση» και «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».

«Το βέβαιο είναι ότι η Ευρώπη θα πληρώσει πρώτη το τίμημα τουλάχιστον στην οικονομία της. Ηδη οι τιμές στα καύσιμα έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν πραγματικά πολύ ενώ διατυπώνονται μεγάλες ανησυχίες και για τα σιτηρά που θα λείψουν από την Ευρώπη καθώς μιλάμε για τους δύο μεγαλύτερους σιτηροπαραγωγούς.

Και η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν πολύ μεγάλες εξαγωγές σιτηρών στην Ευρώπη. Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι.

Και βέβαια όλες οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο αν η Δύση θα αντιδράσει και ποια θα είναι η ποιότητα των αντιδράσεών της» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Real FM.