19 Μαρτίου, 2024

Ποινική δίωξη κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Παραπέμπεται σε δίκη

Ποινική δίωξη κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Παραπέμπεται σε δίκη

Ο πρώτος εν ενεργεία ή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη είναι πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς Ανώτατο Δικαστήριο στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να του απαγγείλει κατηγορίες

Ο  πρώτος εν ενεργεία ή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη είναι πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς Ανώτατο Δικαστήριο στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να του απαγγείλει κατηγορίες για κατάχρηση κεφαλαίων της προεκλογικής καμπάνιας προκειμένου να εξαγοράει τη σιωπή μιας πορνοστάρ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται ότι με λεφτά από την κεφάλαια της καμπάνιας για τις προεδρικές εκλογές του 2016-που διέπεται από αυστηρούς νόμους- πλήρωσε πορνοστάρ για να μην μιλήσει ανοιχτά για τον δεσμό τους.

Πρόκειται για ιστορικών διαστάσεων γεγονός, που είναι βέβαιο ότι θα εντείνει το χάσμα μιας ήδη διαιρεμένης και βαθιά πολωμένης κοινωνίας, ενόψει μάλιστα των προεδρικών εκλογών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη την Πέμπτη.

Το γραφείο του Εισαγγελέα του Μανχάταν ερευνά την υπόθεση που εμπλέκεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σε σχέση με τον υποτιθέμενό του ρόλο σε ένα πρόγραμμα πληρωμής χρημάτων και την συγκάλυψη που περιλαμβάνει την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, που χρονολογείται στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η απόφαση είναι βέβαιο ότι θα στείλει προκαλέσει κλυδωνισμούς σε όλη τη χώρα, σπρώχνοντας το αμερικανικό πολιτικό σύστημα-το οποίο δεν έχει δει ποτέ έναν από τους πρώην ηγέτες του να αντιμετωπίζει ποινική δίωξη, ενώ ο Τραμπ θα είναι και υποψήφιος για προεδρία ξανά!

Ο Τραμπ έχει συχνά χαρακτηρίσει τις διάφορες έρευνες που τον περιβάλλουν ως “κυνήγι μαγισσών”, ενώ υποστηρίζει ότι είναι το θύμα πολιτικών διώξεων από εισαγγελείς που προσκείμενους στους Δημοκρατικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τραμπ προέτρεψε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρήθηκαν για τη σύλληψή του, επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις του για δράση μετά τις εκλογές του 2020, καθώς προσπαθούσε να ανατρέψει την απώλεια του στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ έχει αποφύγει μεγάλες νομικές συνέπειες στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική του ζωή. Έχει διευθετήσει μια σειρά ιδιωτικών πολιτικών μηνύσεων με την πάροδο των ετών και αναγκάστηκε σε βαρύ συμβιβασμό για την αντιδικία σχετικά με το Trump Organization, την ανώνυμη εταιρία του. Ως πρόεδρος, κατηγορήθηκε δύο φορές από τους Δημοκρατικούς στη Βουλή, αλλά απέφυγε την καταδίκη από τη Γερουσία.