28 Φεβρουαρίου, 2024

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ σύμφωνα με την ηλικία σου; – Η επιστήμη απαντά

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ σύμφωνα με την ηλικία σου; – Η επιστήμη απαντά

Ίσως να πιστεύεις ότι το σεξ είναι μια πράξη αυθόρμητη και ότι σου έρχεται εντελώς τυχαία κάθε φορά, οι ειδικοί όμως διαφωνούν και μάλιστα έκαναν και έρευνα πάνω στη θέμα, η οποία αποκάλυψε ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ, ανάλογα με την δεκαετία σου.

Την εν λόγω μελέτη έκανε ο δρ. Πολ Κέλεϊ, συνεργάτης του Νευρολογικού Ινστιτούτου Ύπνου και Βιορυθμών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διαπιστώνοντας ότι ανάλογα με την κάθε δεκαετία που βρίσκεται ένας άνθρωπος, η λίμπιντος του αλλάζει. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του βιολογικού ρολογιού του καθενός, όσο τα χρόνια περνούν και έτσι ουσιαστικά, μεταβάλλεται και ολόκληρη η λειτουργία του συστήματος του οργανισμού.

Πως διαμορφώνεται όμως η ιδανική και ενδεδειγμένη ώρα για σεξ, ανά ηλικιακό group; Θα το μάθεις αναλυτικά παρακάτω.

Δεκαετία 20-30

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για αυτές τις ηλικίες η καλύτερη ώρα για σεξ είναι στις 3 το μεσημέρι, καθώς εκεί διαπιστώνεται η κορύφωση της σεξουαλικής τους ενέργειας.

Δεκαετία 30-40

Μιας και σε αυτές τις ηλικίες οι άνθρωποι τείνουν να ξυπνούν πιο νωρίς, φαίνεται ότι το πρωινό σeξ είναι η καλύτερη επιλογή, οπότε κάπου στις 08:20 είναι η καλύτερη ώρα. Το φως του ήλιου ενεργοποιεί τότε την τεστοστερόνη και στα δυο φύλα.

Δεκαετία 40-50

Αφού όσο μεγαλώνει κάποιος ξυπνάει και νωρίτερα, προφανώς και θα θέλει να κοιμηθεί πάλι νωρίτερα. Για αυτές τις ηλικίες λοιπόν, το σεξ είναι καλύτερο στις 22:00-22:30, λίγο πριν πέσουν για ύπνο.

Δεκαετία 50-60

Όσο πιο νωρίς πέφτει κάποιος για ύπνο, τόσο πιο νωρίς μεταφέρεται και η ώρα του σεξ, επομένως για τους πενηντάριδες η ιδανική ώρα για σεξ είναι στις 10 το βράδυ.

Δεκαετία 60-70

Σε αυτές τις ηλικίες, το σεξ δεν πρέπει να γίνεται μετά τις 20:00, γιατί πρέπει τα άτομα να πέφτουν νωρίς για ύπνο. Ο οργασμός κάνει το σώμα να εκκρίνει οξυτοκίνη, μιας ορμόνη που “ξυπνάει”, επομένως φέρνει και υπερένταση. Για αυτό καλύτερα η πράξη να γίνεται νωρίς.

Δεκαετία 70-80

Ισχύει περίπου ότι και στην προηγούμενη κατηγορία των 60-70, επομένως η κατάλληλη ώρα είναι στις 20:00.