29 Απριλίου, 2024

Πλεύρης για Κασσελάκη – Tyler: «Είναι βαρύς ο πόνος του χωρισμού για 20 ημέρες – Μακάρι να τον επισκεφτεί»

«Θα είναι τυχεροί όσοι θα είναι μαζί του»

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη στρατιωτική του θητεία στο Πρωινό. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «ήταν μία ατυχία για τον ελληνικό στρατό να ανεχτεί τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Ήταν μία ατυχία για τον ελληνικό στρατό να ανεχτεί τον Στέφανο Κασσελάκη. Ας μην μας ζαλίζει, θα πάει, δεν θα κάνει τίποτα, στις 20 μέρες ούτε όπλο παίρνει. Με λυπεί αν τον ρώτησαν αν χρειάζεται κάτι, δεν θα χαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις 20 μέρες. Το να έχει διαφορετική αντιμετώπιση στο στρατό είναι πρόκληση για τους ανθρώπους που πάνε… Μην κοροιδευόμαστε, θα είναι τυχεροί όσοι θα είναι μαζί του γιατί κανένας δεν θα κάνει τίποτα για να μην αισθανθεί ο κύριος Κασσελάκης ότι συμβαίνει κάτι. Θεωρώ ότι όλο αυτό είναι μία κωμωδία και ένας εμπαιγμός.

Να πάει χωρίς θόρυβο να το κάνει να τελειώνουμε. Το να ακούω να μας λέει να μην λέγεται «Καλλιόπη», δεν έχει κανένα σεξιστικό περιεχόμενο. Θα ακούσει να λένε και «Καναδέζα», είναι οχήματα που είναι από τον Καναδά, δεν είναι κάτι σεξιστικό για τις Καναδέζες».

Στη συνέχεια, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε: «Τελικά στο τέλος της ημέρας, περισσότερες εκπομπές θα έχουν γίνει για την στρατιωτική του θητεία παρά ο χρόνος που θα μείνει μέσα. Αν κάνει μία υπηρεσία θα είναι θαλαμοφύλακας, τουαλέτες, γλυτώνουμε να μπει καμιά σκοπιά γιατί εκεί χρειάζεται όπλο.

Μακάρι να τον επισκεφθούν (σ.σ στον στρατό) να τον δει και ο άνθρωπός του, 20 μέρες είναι βαρύς ο πόνος του χωρισμού».

Κάθετος ο Θάνος Πλεύρης: «Διαφωνώ και δεν ψηφίζω τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Κάθετος στην απόφασή του να μην ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για γάμο και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

«Ο πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο θα αναπτυχθούν και τα επιχειρήματα. Εγώ διαφωνώ και για τον γάμο, οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει (το νομοσχέδιο). Να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και επ’ αυτού θα τοποθετηθώ», είπε ο κ. Πλεύρης. Με την ευκαιρία, δείτε τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επί του θέματος.

«Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται με θέματα συνείδησης δεν συνδέεται με χάραξη πολιτικής και η διαφωνία μου εκφράζεται με τη μη στήριξη, δεν θα το ψηφίσω» διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο, άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και δεν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πλεύρη, η πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λέει: γάμος, υιοθεσία, κατάργηση των όρων άνδρας – γυναίκα στο πλαίσιο του δικαίου μας, επιλογή του γονέας 1 και γονέας 2 (πατέρας – μητέρα κατ’ επιλογή «Γονέας Ι» και «Γονέας ΙΙ»). Λέει δηλαδή στον αστικό κώδικα να μην χρησιμοποιούνται τα έμφυλα, και ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (παρένθετη μητέρα).

Η διάταξη όπως τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σε καμία χώρα της ΕΕ. Θέλει να κάνει τη γυναίκα μηχανή παραγωγής τέκνων για να ικανοποιείται το «εγώ» κάποιων για να κάνουν παιδιά, πρόσθεσε.