27 Απριλίου, 2024

Πέθανε στα 82 της η θρυλική Ράκελ Γουέλς – Μια από τις 100 πιο σέξι γυναίκες στην ιστορία του κινηματογράφου

Πέθανε στα 82 της η θρυλική Ράκελ Γουέλς – Μια από τις 100 πιο σέξι γυναίκες στην ιστορία του κινηματογράφου

«Έφυγε» η Αμερικανίδα ηθοποιός και sex symbol των 60s

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών η Αμερικανίδα ηθοποιός και sex symbol της δεκαετίας του ’60, Raquel Welch, μετά από σύντομη ασθένεια.

Η οικογένειά της επιβεβαίωσε την είδηση στο TMZ, λέγοντας ότι πέθανε σήμερα (15/2) το πρωί. Η Raquel Welch έγινε γνωστή από τους ρόλους της στις ταινίες «Fantastic Voyage» και «One Million Years B.C.» το 1966.

Δεκαετίες αργότερα, αποκάλυψε ότι «παραλίγο να πεθάνει» στα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας επειδή εμφάνισε αμυγδαλίτιδα φορώντας το σέξι μπικίνι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ανακηρύχθηκε μία από τις «100 πιο σέξι σταρ στην ιστορία του κινηματογράφου» σε τεύχος του περιοδικού Empire το 1995, και κατατάχθηκε στην 3η θέση των «100 πιο σέξι σταρ του 20ού αιώνα» του Playboy.

Η Welch παντρεύτηκε 4 φορές, τους James Welch (’59-’64), Patrick Curtis (’67-’72), Andre Weinfeld (’80-’90) και Richard Palmer (’99-’04) ενώ απέκτησε 2 παιδιά, την Tahnee και τον Damon Welch. Θυμίζουμε επίσης πως έφυγε από τη ζωή ο Μάριο Βίττι

Ποια ήταν η Raquel Welch

Η Raquel Welch γεννήθηκε με το όνομα Jo Raquel Tejad στις 5 Σεπτεμβρίου 1940 στο Σικάγο του Ιλινόι. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 19 ετών, κερδίζοντας τους τίτλους Miss Contour και Miss Photogenic, και στη συνέχεια τους τίτλους Miss La Jolla και Miss San Diego ενώ ήταν και παρουσιάστρια καιρού.

Πρωταγωνίστησε σε περίπου 65 ταινίες και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τη συμμετοχή της στο «Ο Ντ’ Αρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες». Διάφορα περιοδικά, την έχουν, κατά καιρούς, κατατάξει σε υψηλές θέσεις της κατάστασης των πιο sexy ηθοποιών, όλων των εποχών. Έκανε μια εμφάνιση στο «The Cher Show» το 1975 και ερμήνευσε το «I’m a Woman» με τη Σερ.