29 Απριλίου, 2024

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο LiveNews: «Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή LiveNews, το απόγευμα της Πέμπτης (11/4/24). Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, είχε υποδεχθεί τον Νίκο Ευαγγελάτο στο ολοκαίνουριο σπίτι του στο Κολωνάκι. Το σπίτι του 1,8 εκατομμυρίου όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό να κερδίσουμε. Αν δεν είμαστε (πρώτοι) στις Ευρωεκλογές θα είμαστε στις βουλευτικές» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κεσσελάκης, ξεκινώντας στη συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Το 52% της αποχής δεν είναι απολιτίκ είναι απογοητευμένοι» τόνισε…

«Είναι απολύτως εφικτό να κερδίσουμε». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στους επόμενους δύο μήνες, μπορεί να φέρει εμάς πρώτο κόμμα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο ερώτημα αν χάσει με 10 μονάδες, αν θα είναι αποτυχία είπε «Όχι». Αυτός ο πήχης 5 πάνω δέκα κάτω είναι μικροπολιτική σκοπιμότητα τόνισε.

«Εμείς συναντάμε κύμα από τους ανθρώπους το οποίο δημοσκοπικά φαίνεται με καθυστέρηση. Το κλίμα υπέρ του πρωθυπουργού άρχισε με την εργαλειοποίηση του φράχτη. Δεύτερον χρησιμοποίησε TikTok και κέρδισε τους νέους»…

«Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, είπε:

«Τον Αλέξη Τσίπρα τον αγαπάω. Κι αυτός με αγαπάει. Όλα αυτά έχουν αναλυθεί. Το συνέδριο μίλησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγής από ποτέ. Και κάθε μέρα βελτιωνόμαστε».

Σε ερώτηση για το αν θα γίνει πρωθυπουργός τι θα κάνει για την Αστυνομία ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: Κάτι δεν πάει καλά στην Αστυνομία. Πρέπει να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη. Η ηγεσία της Αστυνομίας πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή. Να ενισχύουμε την Αστυνομία της γειτονιάς. Η ανθρώπινη ζωή είναι η πρώτη μας μέριμνα. Αν χρειαστούν προσλήψεις να γίνουν. Δε μπορούμε να θυσιάσουμε την ανθρώπινη ζωή για μικροπολιτικούς λόγους.

«Ό,τι είναι το νομικό πλαίσιο να επιτρέπεται» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. Το όπλο πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή. Αν κάποιος άλλος οπλοφορεί, πρέπει να επεμβαίνει ο αστυνομικός με το όπλο του. Είναι ένα δύσκολο θέμα. Το βασικό είναι στην πρόληψη» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πρέπει να υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Οι φοιτητές και η Σύγκλητος να διαλύσουν την κατάληψη. Πρέπει να ρωτήσουμε για ποιο λόγο υπάρχει η κατάληψη. Αν ο λόγος είναι ο βανδαλισμός πρέπει να υπάρχει κάποια επέμβαση (από την αστυνομία). Στους βανδαλισμούς δεν είμαι υπέρ, δεν είναι η κουλτούρα μου».

«Ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πολύ δρόμο στη χώρα μας αλλά είμαι περήφανος για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

«Μέχρι τώρα ο γάμος μας ήταν στις ΗΠΑ. Δε θα πάμε σε δημαρχείο τώρα. Ο γάμος είναι για την αγάπη. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Αυτά δεν τα επικυρώνει το χαρτί. Αυτό δε σημαίνει ότι ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν ήταν ήδη οικογένεια».

Για τα στελέχη που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο: «Το ένα άτομο που είχε μία πολιτική εκτίμηση (Πολάκης) νομίζω ότι όχι μόνο το αντιμετώπισα αλλά είπα ξεκάθαρα ότι τα γονίδιά μου είναι στην Κρήτη, η λεβεντογέννα Κρήτη πρέπει να είναι λεβεντογέννα και το 2024… Έχω δείξει ξεκάθαρη κομματική γραμμή».

«Επειδή λέμε για εργαλειοποίηση και μας είχαν πει βδέλλες και ότι υποκινούμε βία, σήμερα το μεσημέρι άκουσα τον πρωθυπουργό να αλλάζει στάση στο θέμα του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας… ο πρωθυπουργός είχε μια αλλαγή 180 μοιρών» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και έδειξε ένα απόσπασμα με παλιές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στον ελληνικό λαό» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν σας λέει αν γνώριζε το πρωί του μπαζώματος των Τεμπών, αν το γνώριζε. Είναι δυνατόν να μην γνώριζε αν θα μπαζωθεί»; αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη αλλά οι ρυθμοί είναι τραγικοί. Στις υποκλοπές 6 μήνες δεν ξέρουμε ακόμα… Εμπιστεύομαι αλλά αυτό δεν είναι το βασικό ζήτημα αλλά ότι ένας αρμόδιος υπουργός είχε προειδοποιήσεις γραπτές για αυτό το έγκλημα. Ποιον κοροϊδεύουν; Δεν είμαστε όλοι πρόβατα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είμαστε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή για τα καύσιμα».

«Οι έμμεσοι φόροι είναι απαράδεκτοι στη χώρα μας». «Αλλάζουμε το φόρο στα μερίσματα ο οποίος πάει στην ατομική κλίμακα. Θα ενισχύσει πάρα πολύ την Ανάπτυξη».

Σε ερώτηση για το πού θα βρει τα λεφτά το κράτος, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Από τα μερίσματα θα υπάρχει πλεόνασμα και θα μπορεί να υπάρχει πραγματική αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα».

«Από τα μερίσματα θα υπάρχουν 2 δις πλεόνασμα τα οποία μετά αναδιανέμονται…» εξήγησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση γιατί αγόρασε σπίτι, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Θέλαμε να έχουμε έναν ευχάριστο χωρο στην καταλληλη αξία δε βρέθηκε. Θέλουμε να μείνουμε εδώ μακροπρόθεσμα. Σαν κάθε Έλληνας θέλαμε κι εμείς να αισθανόμαστε ότι το κεραμίδι από πάνω μας, μας ανήκει».

«Πιστεύω χωράει και παιδιά. Είναι πάρα πολλοί παράγοντες. Ποιος ξέρει τι θα γίνει στη ζωή μας… Είμαι 36 χρονών, ήρθα μόνιμα εδώ εξαιτίας της εκλογικής διαδικασίας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«1,8 εκατομμύρια ευρώ στοιχίζει το διαμέρισμά μας» αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή τη συζήτηση την άνοιξε ο ίδιο ο πρωθυπουργός ως αντιπερισπασμό για τα Τέμπη… Δημιουργούν μια κατάσταση για να υπονοήσουν ότι υπάρχει φοροδιαφυγή. Κοροϊδεύουν τον κόσμο».

«Εγώ θα τηρήσω το νόμο, ό,τι και να κάνουν. Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα. Δεν έχω μετρήσει όλο το οργανόγραμμα των εταιρειών. Μία ήταν η εταιρεία που ήταν στο χρηματιστήριο. Είναι δημόσιες εταιρείες. Ο νόμος λέει ότι μπορεί να είσαι απόδημος μεν αλλά δε μπορείς να έχεις επιτύχει στο εξωτερικό. Αλλάξαμε το νόμο για να υπάρχουν απόδημοι στα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Άρα τι είμαστε; Απλά μαριονέτες στα ψηφοδέλτια;» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Τι είμαστε; Εισαγόμενες ψήφοι;» αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Υπονοεί ότι είμαι Αμερικανάκι και είμαι ξένος. Αμα πάει να δει το ρεύμα που έχουμε… Αυτό που αποκαλλούν απολιτικ είναι λάθος. Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι. Ε όχι. Είμαι εξίσου Έλληνας».

«Εγώ πρέπει να απαντήσω και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα δεκάδες ακίνητα; Ποιο είναι το Πόθεν του πρωθυπουργού. Το γνωρίζετε; Το Αίσχες γράφεται στις φορολογικές δηλώσεις. Πώς βγαίνουν όλα αυτά τα εκατομμύρια της ΝΔ όταν το χρέος της δεν πληρώνεται στις τράπεζες;» αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ας αποδείξει ο ίδιος για τον εαυτό του. Εγώ παρατηρώ ότι δεν έχει κανει μήνυση εναντόιον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δε μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Όχι. Το μισό ΠΑΣΟΚ δεν είναι βαθιά προοδευτικό. Το άλλο μισό όντως στη βάση του μπορεί να συνεργαστεί με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ».

Μόνο ψηφοφόφοι και όχι συνεργασίες με κόμματα ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Δεσμεύομαι να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών… Με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση βουλευτικές ασυλίες θα φύγουν. Δεσμεύομαι».

«Η πιο έντονη στιγμή μου, ήταν στην επίσκεψή μου στην Καρδίτσα. Στα σπίτια που πήγα εκεί, δύο μέτρα λάσπες ήταν και να έχουν αυτοί οι άνθρωποι αποζημιώσεις 6.000 ευρώ για συσκευές. Η πυξίδα μου είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει εκεί. Όλα τα άλλα μου είναι αδιάφορα».

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε υποδεχθεί τον Νίκο Ευαγγελάτο στο καινούριο του σπίτι, λέγοντάς του, ότι «είμαστε άνθρωποι του κέντρου».

«Έχουμε ένα κυκλοφοριακό θέμα στην Αθήνα. Δεν θα σκεφτόμασταν να ζήσουμε εκτός κέντρο όταν όλη μας η ζωή είναι στο κέντρο. Θέλαμε να μην χρειάζεται μεγάλη ανακαίνιση. Θέλαμε να είμαστε Παγκράτι, Μετς… Εδώ κάναμε λίγες αλλαγές. Θα μετακομίσουμε Ιούλιο. Ο γάμος μας είναι τέλος Αυγούστου. Εύχομαι να γίνουν όλα σύμφωνα με το σχέδιο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θα έχουμε μια τραπεζαρία για 10 άτομα, θα έχουμε το μπαρ, θα υπάρχει μια ροή μεταξύ κουζίνας και τραπεζαρίας. Ένα καθιστικό που θα είναι παρόμοιο με αυτό που έδειξες στην εκπομπή σου. Έξω θα είναι φυτά. Διακοσμούμε και οι δύο. Είναι καλύτερος από μένα στο ντιζάιν αλλά κι εγώ έχω βελτιωθεί αρκετά».

Φυσικά από τη συνάντησή τους, δεν έλειψε η σκυλίτσα του σπιτιού, η Φάρλι, η οποία γύριζε από τη χαρά της «δεξιόστροφα» όπως παρατήρησε ο Στέφανος Κασσελάκης…