29 Μαρτίου, 2024

Ο κόσμος του S&M – Το κρυφό μυστικό πολλών ζευγαριών

Ξεκινώντας κάνεις την προετοιμασία για να γράψει ένα κείμενο γύρω από το Σαδό –Μαζοχισμό (που ίσως είναι περισσότερο γνωστός με το αγγλικό του ακρωνύμιο, S&M) δεν θα του πάρει παρά μόνο μερικά λεπτά πριν αρχίσει να συνειδητοποιεί πόσο περίπλοκο και πολυδιάστατο θέμα είναι. Έχουν γραφτεί ολόκληρα βιβλία ψυχολογίας και σεξολογίας γύρω από την έμφυτη τάση του ανθρώπου να αντλεί σεξουαλική ικανοποίηση από τα αισθήματα του πόνου (ανεξάρτητα αν είναι ενεργός ή παθητικός) και του εξευτελισμού. Αν και κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τους δύο παραπάνω ορισμούς, δεν παύει να είναι γεγονός πως πολλοί εραστές εδώ και δεκαετίες ασπάζονται τη φιλοσοφία που θέλει το σεξ να περιλαμβάνει τέτοιες «δραστηριότητες».

Με την άνθιση του πορνό και την ευκολία που αυτό φτάνει στις οθόνες μας τα τελευταία χρόνια, η αντίληψη του κόσμου για το S&Mάρχισε σιγά σιγά να αλλάζει. Πλέον, πολλές από τις κατηγορίες που αυτό περιλαμβάνει είναι αρκετά γνωστές, με ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να τις ενσωματώνουν σε αυτά που γίνονται στην κρεβατοκάμερά τους.

Τι είναι το S&M (Σαδό – Μαζοχισμός) στο σεξ;

Τα δύο αρχικά των λέξεων «Σαδισμός» και «Μαζοχισμός» μας έδωσαν το περίφημο S&M, το οποίο έγινε γνωστό στα πέρατα της οικουμένης. Για να δούμε τι σημαίνει το καθένα από τα δύο γράμματα.

Ξεκινάμε από το  μαζοχισμό. Ορίζεται ως η συνήθεια ή τάση που έχουν κάποιοι να λαμβάνουν σεξουαλική ικανοποίηση (ή ακόμα και οργασμό) βιώνοντας πόνο ή εξευτελισμό. Παραδείγματα μαζοχισμού είναι οι άνθρωποι που ερεθίζονται όταν δέχονται χτυπήματα (στον πρόσωπο ή στο σώμα), βρισιές και προσβολές, εντολές να κάνουν κάτι που δεν τους αρέσει, φτύσιμο στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος ή ακόμα και πνιγμό. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις τα άτομα αυτά μπορούν να δεχτούν στο σώμα τους κάψιμο (πχ από τσιγάρο ή κερί) και στα πολύ ακραία φαινόμενα ακόμα και ακρωτηριασμό.

Ο σαδισμός είναι το αντίθετο του μαζοχισμού. Αναφέρεται στην τάση κάποιων να αντλούν σεξουαλική ικανοποίηση, ακόμα και οργασμό, ασκώντας πόνο ή λεκτική βία και εξευτελισμό σε κάποιον άλλο.

Τα κυριότερα είδη S&M

Τι προτιμούν τα ζευγάρια όταν βάζουν το Σαδό – Μαζοχισμό στο ερωτικό παιχνίδι;

Τι να πρωτο αναφέρει κανείς μιλώντας για τη συγκεκριμένη κατηγορία σεξουαλικής απόλαυσης;Η ανθρώπινη φύση είναι τόσο πολύπλοκη που φαίνεται να ανακαλύπτει συνέχεια νέους τρόπους να εξασκεί το S&M. Στις τελευταίες δεκαετίες πάντως ξεχωρίζουν ορισμένοι εξ αυτών, που έχουν εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Πάμε να τους δούμε αναλυτικά.

  • Spanking (Ξύλο στο σεξ): Τα αρκετά δημοφιλή «μπατσάκια» ή «χαστουκάκια» βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των περισσότερων φίλων του είδους. Περιλαμβάνουν χτυπήματα διαφόρων τύπων σε αρκετά σημεία του σώματος, ακόμα και στο πρόσωπο. Στις αισθησιακές ταινίες και στα βίντεο πορνό μπορείτε να δείτε βέβαια κάποιες αρκετά άγριες εκδόσεις του spankingκαι μάλιστα σε μέρη του σώματος που ο πόνος μπορεί να είναι αισθητά πιο έντονος. Πάντως για τους περισσότερους το spankingπεριλαμβάνει κυρίως χαστούκια, είτε στο πρόσωπο είτε σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος. Το χαστούκι άρχισε να γίνεται πολύ mainstreamεσχάτως, μιας και πολλοί πορνοστάρ το έχουν βάλει στο ρεπερτόριο τους ακόμα και σε ταινίες που δεν χαρακτηρίζονται από ακραίο σεξ.
  • Bondage (Δέσιμο):Ο διεθνής πλέον ορισμός για το δέσιμο κατά τη διάρκεια του σεξ είναι γνωστός σε όλους. Ανεξάρτητα αν είναι επίπονο ή όχι, το bonding έχει εκατομμύρια φίλους που τη βρίσκουν να νιώθουν ή να κάνουν άλλους να νιώθουν περιορισμό στην κίνηση και στις αντιδράσεις. Το αίσθημα κυριαρχίας είναι το απόλυτο διεγερτικό, ειδικά όταν συνοδεύεται από παρακάλια για έλεος.
  • Spitting (Φτύσιμο): Σχετικά καινούργια κατηγορία, έγινε όμως πολύ δημοφιλής μιας και πολλοί mainstream πορνο στάρ το γουστάρουν για τις ταινίες τους που δεν είναι S&M. Το φτύσιμο στο πρόσωπο ή σε άλλα μέρη του σώματος συνδυάζει την προστυχιά με τον εξευτελισμό, δύο δηλαδή από τα αγαπημένα στοιχεία όσων έχουν βουτήξει στον κόσμο του σαδομαζοχισμού. Υπό σωστές προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει μια αρκετά καλή λύση και για ζευγάρια που δεν είναι διατεθειμένα να πάνε στα άκρα, ειδικά από άποψη πόνου.
  • Blind – folding (Μάσκες και δέσιμο στα μάτια):Το δέσιμο στα μάτια έγινε ευρύτερα γνωστό μέσα από τις ταινίες αλλά το απογείωσε η εμμονή του γοητευτικού μεγιστάνα Κ.Γκρέι, στις «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι». Πλέον το δέσιμο των ματιών αποτελεί μια από τις πιο υγρές φαντασιώσεις των γυναικών, καθώς ο περιορισμός της όρασης, μίας από τις κύριες αισθήσεις του ανθρώπου, μειώνει το αίσθημα του ελέγχου και κάνει το αντικείμενο να νιώθει πιο ευάλωτο και ανίσχυρο. Λόγω της έλλειψης σωματικού πόνου, το δέσιμο των ματιών είναι από τα πιο δημοφιλή κομμάτια της θεωρίας του S&M με πολλές γυναίκες να το γουστάρουν και να το ζητάνε χωρίς κόμπλεξ.
  • Piercing (Τρύπημα με βελόνες):Ναι καλά διαβάσατε, υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να τους τρυπάνε σε διάφορα σημεία του σώματος. Όπως ακριβώς γίνεται και με τα σκουλαρίκια, με τη διαφορά όμως πως στην περίπτωση του S&Mαυτό δε γίνεται με σκοπό να μπει κάποιο διακοσμητικό στο σώμα αλλά να προκληθεί πόνος με τη βελόνα. Σε πιο extremeεκδόσεις το Piercingμπορεί να περιέχει και κοψίματα ή ακρωτηριασμούς. Το οποίο όμως ξεφεύγει από τα όρια της κανονικότητας σε σημείο που τα βίντεο αυτού του είδους φιλοξενούνται σε πιο σκοτεινά σάιτή ακόμα και στο Dark Web.
  • Κάψιμο (Burning): Δεν εννοούμε φυσικά να λαμπαδιάσετε το σύντροφό σας. Προς θεού. To κάψιμο στο σεξ αναφέρεται συνήθως στην πρόκληση πόνου (και κατά συνέπεια και ηδονής) με το να καίμε διάφορα αντικείμενα πάνω στο σώμα του άλλου. Πιο δημοφιλής φαντασίωση για πολλά ζευγάρια είναι το κάψιμο κεριού, που αφήνεται έπειτα να στάξει στο ήδη ερεθισμένο κορμί του άλλου. Η προσμονή του καυτού κεριού που ρέει αργά προς το σώμα απογειώνει το συναίσθημα και προκαλεί πραγματικό «εμπρησμό» στο κρεβάτι.
  • Electrocution (Ηλεκτροσόκ): Όχι αυτό που σκοτώνει τους θανατοποινίτες στην Αμερική! Η παροχή μικρο-ποσότητας ρεύματος στο σώμα του εραστή έχει αποδεικτεί πως μπορεί μεταξύ άλλων να φέρει οργασμούς και έντονο ερεθισμό. Σύμφωνα με τους υπέρμαχους του ηλεκτροσόκ, ορισμένα σημεία του σώματος, όπως οι ρώγες στο στήθος, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και με τη σωστή ποσότητα ηλεκτρισμού μπορεί να απογειώσουν την ηδονή.
  • Violent Role Play (Παιχνίδι βίαιων ρόλων): Το καταναγκαστικό σεξ, όσο και να έχει κατακριθεί για τα λάθος μηνύματα που περνάει, δυστυχώς έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι για πολλούς που χαζεύουν τσόντες στο ίντερνετ. Αν και δύσκολα θα βρεθεί κόσμος να το παραδεχτεί, βάσει της δημοφιλίας που απολαμβάνουν τα βίντεο με καταναγκαστικό σεξ, υπάρχει αρκετός κόσμος που απολαμβάνει τη συγκεκριμένη θεματική.

Αναφέραμε παραπάνω ορισμένα μόνο από αυτά που οι άνθρωποι απολαμβάνουν στο σεξ και σχετίζονται με το S&M. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε έναν ολόκληρο κόσμο από τέτοιες εμπειρίες σερφάροντας σε μια από τις μεγάλες σελίδες βίντεο πορνό. Στις περισσότερες εξ αυτών θα βρείτε ειδικές θεματικές γύρω από το Sadism&Masochism, ώστε να πάρετε μια γεύση και από πράγματα που δεν έχετε δοκιμάσει.

Τι να προσέχετε αν είστε φανατικοί του S&M

Καταρχήν σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως ότι είναι σαδισμός για κάποιον μπορεί να μην είναι το ίδιο για κάποιον άλλον, ακόμα και αν αμφότεροι είναι θιασώτες της εν λόγω σεξουαλικής θεωρίας. Το παν είναι όσα ζευγάρια επιλέγουν να βάλουν πράγματα αυτού του είδους στο παιχνίδι τους να έχουν συνεννοηθεί πρώτα για το που θα μπουν τα όρια. Βλέπετε, η παρανόηση προέρχεται από το γεγονός πως στις τσόντες οι πρωταγωνιστές τα κάνουν να φαίνονται όλα πολύ απλά και φυσιολογικά.

Το σωστό είναι να υπάρχουν όρια και σαφείς όροι σε αυτό το παιχνίδι. Στη βιομηχανία του πορνό, όταν γυρίζουν ταινίες με έντονη βία και ενδεχόμενο πόνο, αυτό το όριο εξασφαλίζεται μέσω του Safe Word (Λέξη ασφαλείας). Της λέξης ή φράσης που θα χρησιμοποιηθεί από κάποιον ο οποίος έχει περάσει πλέον το όριο του και θέλει να σταματήσει το παιχνίδι.

Γιατί είναι ακόμα ένα κρυφό και ένοχο μυστικό;

Η αλήθεια είναι πως το S&M μπήκε στις ζωές των ζευγαριών εδώ και μερικές δεκαετίες μόνο. Και είναι η βιομηχανία του θεάματος που συνέβαλλε τα μέγιστα σε αυτό. Είτε είναι μέσω των καθαρά πορνογραφικών ταινιών, που σιγά σιγά διεύρυναν τα όρια του, είτε και μέσω πιο εμπορικών φιλμ που μίλησαν ανοιχτά για αυτό. Εξαιρετικά τέτοια παραδείγματα είναι τα Eyes Wide Shut και Fifty Shades of Grey που πλάσαραν υποσυνείδητα τις έννοιες του Bondingκαι του Spankingκατά κύριο λόγο. Με έναυσμα αυτές και αρωγό τη σεξουαλική απελευθέρωση που βιώνουμε, πολλά ζευγάρια δε φοβούνται πλέον να δοκιμάσουν.

Τι είναι οι «Αφέντρες του σεξ» και που θα τις βρείτε;

Πολλά ζευγάρια ή μοναχικοί άνθρωποι που θέλουν να δοκιμάσουν το S&M, δεν ξέρουν συνήθως από που να αρχίσουν. Άλλωστε είναι και επικίνδυνο να κάνεις κάτι τέτοιο όταν δεν ξέρεις πολλά γιαυτό και δεν έχεις αφιερώσει χρόνο να μάθεις. Επικίνδυνο όχι μόνο σωματικά αλλά και για την υγεία της σχέσης. Το πρόβλημα αυτό έρχονται να λύσουν οι περίφημες Αφέντρες!

Στις Αφέντρες καταφεύγει ένα ζευγάρι όταν τα άτομα δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον για το πόσο ικανοί είναι στη διαχείριση του πόνου και του εξευτελισμού. Ή και για να δοκιμάσει νέα πράγματα μιας και για αυτές είναι μέρος της δουλειάς να ξέρει τις τάσεις του S&M. Με μια αναζήτηση σε σάιτ ερωτικών γνωριμιών αλλά και σε πιο «ψαγμένες» αγγελίες είναι σίγουρο πως θα βρείτε κάποια για να σας βοηθήσει.

Που θα βρω λέσχες S&M κοντά μου;

Μην περιμένετε να δείτε δημόσια αγγελίες για κλαμπ σαν αυτά των ταινιών, που θα σας προσφέρουν ανοικτά τέτοιες εμπειρίες. Στο S&M, επειδή οι ισορροπίες του πόνου είναι λεπτές, οι άνθρωποι που συμμετέχουν συνήθως γνωρίζονται μόνο μέσω προσωπικών συστάσεων. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε κάποιον από τους κύκλους που οργανώνουν eventsαυτού του είδους, τότε θα πρέπει να κάνετε μια αρκετά εις βάθος έρευνα. Αλλά μην απελπίζεστε. Αρκετές ερωτικές αγγελίες συνήθως διαφημίζουν και υπηρεσίες S&Mακόμα και για ζευγάρια, επί πληρωμή φυσικά. Μπορεί να μην είναι το τέλειο και αυθόρμητο που επιζητά κάποιος, είναι όμως μια αρχή για να διευρύνετε τον κύκλο σας προς τη σωστή κατεύθυνση.