19 Απριλίου, 2024

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, ένας από τους σημαντικούς καλλιτέχνες της νέα γενιάς.

Με αμέτρητες συνεργασίες, με τραγούδια που άφησαν το δικό τους στίγμα όλα αυτά τα χρόνια (Όλοι μου λένε, Να περνάς, Μου’χε πει, Θάλασσες, Δεν το αντέχω, Για σένα, Σώμα με σώμα, Σπάσ’τα) και παίζονται μέχρι σήμερα στο ραδιόφωνο, λες και κυκλοφόρησαν χθες. Μια μεγάλη πορεία έχει διαγράψει ο Γιώργος Παπαδόπουλος και φυσικά θα δούμε πολλά ακόμα, μιας και ο ίδιος τονίζει ότι πάνω από όλα, θέλει να εξελίσσεται και ποτέ δεν σταματάει!

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι σίγουρα ένα από τα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας την τελευταία 10ετια, που έχουμε συνδέσει τα τραγούδια με την αγάπη, το πάθος, την τρέλα και γι’αυτό που θέλουν σχεδόν όλοι περισσότερο σε αυτή τη ζωή, να ερωτευτούν!


Γιώργος Παπαδόπουλος - συνέντευξη - Hit Channel

Συνέντευξη: Ηρώ Τζημίκα

Γιώργο! Ελπίζω να είσαι καλά και χαίρομαι που θα τα πούμε μέσα από αυτή τη συνέντευξη. Προφανώς θα ήθελα να μου πεις, πώς περνάς αυτή την περίοδο, που οδεύει και σιγά, σιγά προς τα Χριστούγεννα!

Κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα πούμε παρέα! Είναι μια πολύ αγαπημένη περίοδος αυτή, γιορτινή, χαρούμενη και για μένα ιδιαίτερα δημιουργική. Έρχονται πολλά και ωραία πράγματα και ανυπομονώ να τα μοιραστώ μαζί σας.

Τι τύπος είσαι; Σου αρέσει το κρύο ή προτιμάς το ζεστό κλίμα; Και επίσης, θα ήθελα να μου πεις τις πιο ωραίες διακοπές που θυμάσαι μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ «χειμωνιάτικος» τύπος! Εννοείται προτιμώ το κρύο, τον χειμώνα. Δεν αντέχω καθόλου την ζέστη, την αποπνικτική υγρασία, είναι το χειρότερο μου. Έχω χρόνια να κάνω μεγάλες διακοπές, αλλά κάθε φορά που βρίσκομαι με τους δικούς μου ανθρώπους είναι όλα μαγικά.

Θα περάσω αμέσως όμως στα μουσικά νέα και φυσικά στο ολοκαίνουργιο τραγούδι σου με τίτλο «Θαύματα». Θέλω να μου πεις όλη την ιστορία πίσω από αυτό και πώς φτάσαμε να το ακούμε εμείς τώρα.

Το συγκεκριμένο τραγούδι γεννήθηκε από τον μοναδικό Σταμάτη Γονίδη. Με πήρε τηλέφωνο, μου είπε να πάρω χαρτί και στυλό και το έγραψε εκείνη την στιγμή αυθόρμητα. Έγραψα μετά τη μουσική και δημιουργήθηκαν τα «Θαύματα». Εύχομαι να αγαπήσει ο κόσμος το νέο μου τραγούδι όσο κι εγώ.

Θα πιαστώ απλά από τον τίτλο «Θαύματα». Πιστεύεις ότι στις μέρες μας γίνονται;

Πιστεύω στα θαύματα ναι, πιστεύω στη δύναμη της σκέψης, έχω πίστη και ξέρω ότι στο τέλος το καλό πάντα νικάει! Το να πιστεύεις στα θαύματα είναι μαγικό και στη ζωή μας χρειάζεται λίγη μαγεία!

Αλλά μιας και μιλάμε για θαύματα, σίγουρα θαύμα είναι η γέννηση ενός παιδιού και εσύ έγινες πατέρας πολύ πρόσφατα. Ήθελες από μικρός να κάνεις οικογένεια;

Πάντα ήθελα να αποκτήσω τη δική μου οικογένεια!!! Λατρεύω τα παιδιά και το ήθελα από μικρός, ναι.

Πες μου λίγα πράγματα και για την καθημερινότητά σου από τότε… Τι θα κάνεις μέσα στη μέρα;

Θα σου πω πολύ απλά πως καμία μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη ή την επόμενη!

Προφανώς στις μέρες μας είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα οι σχέσεις, η οικογένεια.  Δεν υπάρχει ο χρόνος και ο χώρος, τα χρήματα για να μπει ο κόσμος σε αυτή τη διαδικασία. Τι θα συμβούλευες στους νέους γονείς;

Δεν ξέρω αν είμαι ικανός να συμβουλεύσω κάποιον, αλλά πιστεύω ότι άμα θες κάτι πραγματικά, τότε θα βρεθεί ο τρόπος να πραγματοποιηθεί. Η δημιουργία οικογένειας είναι ευλογία. Υπάρχουν σίγουρα δυσκολίες, οι οποίες με καλή διάθεση και υπομονή ξεπερνιούνται.

Επίσης μιας και μιλάμε για σχέσεις, θα ήθελα και τη γνώμη σου γι αυτές. Γιατί έχουν αλλάξει τόσο; γιατί είναι τόσο εφήμερες; Ο κόσμος φοβάται να δεθεί και να αγαπήσει παραπάνω από ό,τι καταλαβαίνω…

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανασφάλειες, έχουν φοβίες, η δέσμευση δεν είναι εύκολο πράγμα για κάποιους. Όταν κάποιος έχει μάθει να είναι ανεξάρτητος, σίγουρα μια σχέση, ένας γάμος μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω. Όλα στη ζωή θέλουν σωστή διαχείριση, να υπάρχει σεβασμός στις ανθρώπινες σχέσεις και αγάπη.

Να σε πάω τώρα σε γρήγορες ερωτήσεις από τους τίτλους ορισμένων τραγουδιών σου, που θα παραποιήσουμε λιγάκι! «Το χειρότερο σου ψέμα». Σε κανέναν δεν αρέσει το ψέμα. Εσύ πώς αντιδράς όταν γίνεται αυτό;

Το σιχαίνομαι το ψέμα, ακόμα και μικρά αθώα ψέματα. Εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να πω ψέματα, το καταλαβαίνει ο άλλος αμέσως. Όταν συμβαίνει και το αντιλαμβάνομαι, μου είναι δύσκολο να το διαχειριστώ.

 

«Δεν αντέχω». Τι δεν αντέχεις στους ανθρώπους και γενικότερα αν θες τι σε ενοχλεί στη ζωή;

Δεν αντέχω την αγένεια, την ασέβεια και το ψέμα. Επίσης, δεν αντέχω την ζέστη, το καυτό καλοκαίρι με την αποπνικτική υγρασία. Δεν αναπνέω, δεν ζω κάθε Ιούλιο και Αύγουστο. Μπαίνω σε λειτουργία ρομπότ (γέλια).

«Όλοι μου λένε». Είσαι άνθρωπος που θα ακούσει τις γνώμες των άλλων σε διάφορα θέματα ή τελικά πάντα μετράει αυτό που θα σου πει η καρδιά σου;  Γιατί ξέρεις, πάντα η καρδιά πηγαίνει αντίθετα με τη λογική και αυτά που μας λένε οι δικοί μας άνθρωποι…

Μου αρέσει να ακούω την γνώμη και την άποψη ανθρώπων που εκτιμώ και αγαπώ και είναι κοντά μου. Όπως λες κι εσύ όμως, η καρδιά με οδηγεί σχεδόν πάντα και το ένστικτο μου.

«Μου’χε πει». Σου έχουν πει μεγάλα λόγια που τελικά δεν μπόρεσαν να τηρήσουν;

Σαφώς και μου έχουν πει μεγάλα λόγια που δεν τηρήθηκαν, αλλά έτσι είναι η ζωή. Είμαι εκ φύσεως ρομαντικός και παλιά με στεναχωρούσε αυτό. Αλλά, όσο μεγαλώνω, το αντιμετωπίζω, δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από κανέναν. Έχω μάθει να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις και στον εαυτό μου. Γιατί όταν τα φώτα σβήνουν, είμαστε μόνοι μας. Όλοι.

Όλα τα τραγούδια που πιάσαμε και αναφερθήκαμε «έμμεσα» μέσα από τους τίτλους, έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες. Έχεις αγχωθεί ποτέ για το επόμενο σου βήμα; Δηλαδή μετά από ένα υπερ-επιτυχημένο τραγούδι, να πεις «τώρα τι κάνω;».

Θα ήμουνα ψεύτης εάν έλεγα ότι δεν το έχω σκεφτεί. Μια-δυο φορές πέρασε από το μυαλό μου αυτή η σκέψη, αλλά το ξεπέρασα κι αυτό. Δεν θέλει άγχος η δουλειά μας, ούτε να μας πιάνει πανικός για το επόμενο βήμα, είτε είναι τραγούδι είτε συνεργασία. Όταν νιώσω ότι έχω ένα ωραίο τραγούδι στα χέρια μου που να εκφράζει εμένα τη δεδομένη στιγμή, θα το κυκλοφορήσω.

Η επιτυχία ή η αποτυχία φοβίζει τελικά περισσότερο έναν καλλιτέχνη;

Νομίζω και τα δυο συναισθήματα υπάρχουν μέσα μας. Για όλα τα επαγγέλματα ισχύει αυτό, όχι μόνο για τους καλλιτέχνες. Είναι όμως η φυσιολογική εξέλιξη, δεν μπορείς συνέχεια να έχεις επιτυχία. Κάποια στιγμή θα έρθει ο κορεσμός. Ή ο κόσμος θα σε βαρεθεί ή εσύ ο ίδιος θα κουραστείς να κάνεις το ίδιο. Για αυτό είναι καλό να εξελίσσεται ο καλλιτέχνης.

Ταξιδεύουμε όχι πολύ πίσω, στην περίοδο που υπήρξες κριτής στο x-factor. Τελικά τα μουσικά talentshows βοηθάνε την κατάσταση με τους νεαρούς καλλιτέχνες; Γιατί πραγματικά υπάρχουν τόσοι πολλοί και βγαίνει ένα άλλο αποτέλεσμα προς τον κόσμο. Ότι τη λάμψη την παίρνουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι κριτές, το ίδιο το κανάλι που προβάλλει το σόου… Ποια είναι γνώμη σου και αν θα πήγαινες ξανά θα ήθελα να μάθω.

Σίγουρα βοηθάνε, γιατί μια σχετική προβολή θα την έχει ένας διαγωνιζόμενος, το θέμα είναι πως θα το διαχειριστεί όλο αυτό στην πορεία. Τα πράγματα πια δεν είναι τόσο εύκολα όπως πριν από 15 χρόνια με το πρώτο FameStory πχ, που όλοι σχεδόν όσοι συμμετείχαν έβγαζαν cd. Έχουν αλλάξει λίγο τα δεδομένα, αλλά πιστεύω ότι ένα ταλαντούχο παιδί θα ξεχωρίσει. Τώρα σχετικά με το αν θα πήγαινα ξανά, δεν ξέρω αν θα το έκανα, ανάλογα σε τι φάση θα είμαι εκείνη τη στιγμή. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για αυτό, η τηλεόραση έχει απαιτήσεις, πολλές ώρες γυρίσματα. Και μόνο που το σκέφτομαι κουράστηκα. Πέρασα πολύ ωραία όμως, ήταν εξαιρετική η παραγωγή, η παρέα τότε, οι συνάδελφοι, δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Μουσική βιομηχανία του σήμερα. Από τότε που ξεκίνησες εσύ, άλλαξαν τα πράγματα… Δύσκολα πολύ. Τι δεν σου αρέσει εσένα πλέον; Τι σε χαλάει και τι σου λείπει παράλληλα.

Μου λείπει η μαγεία της στιγμής, της δημιουργίας ενός τραγουδιού. Όλα πια γίνονται πολύ γρήγορα, αγχωτικά. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Κυκλοφόρησα το πρώτο μου cd στην Ελλάδα το Μάιο του 2008, σήμερα πλέον τίποτα δεν είναι το ίδιο.

Πώς σε θυμάσαι εκεί γύρω στα 20 σου; Τα πράγματα τότε ήταν πιο ρομαντικά… Άλλες προσεγγίσεις σε πολλά θέματα. Δηλαδή αν μπορείς να συγκρίνεις το τότε με το τώρα. Με τους νέους του σήμερα…

Ήταν όλα πιο αθώα, πιο ανέμελα. Οι ρυθμοί και η εποχή, αλλάζουν με ταχύτητα φωτός. Προσπαθώ να συμβαδίζω και να προχωράω με τα γεγονότα. Κάποιες φορές είναι δύσκολος ο δρόμος. Μ αρέσει όμως που εξελισσόμαστε. Εύχομαι προς το καλύτερο.

 

Ο χρόνος περνάει, τον φοβάσαι; Ή έχεις συμβιβαστεί ;

Δεν φοβάμαι τον χρόνο που περνάει. Έχω συμβιβαστεί απόλυτα και είμαι πολύ συνειδητοποιημένος. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Μακάρι να είμαστε υγιείς και με τους ανθρώπους που αγαπάμε και την οικογένεια μας δίπλα μας.

Πάντως τα τραγούδια σου αναφέρονται στον έρωτα, τα περισσότερα… Τι είναι για σένα ο έρωτας; Καταστροφή, ίσως, σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά και κινητήριος δύναμη;

Ο έρωτας είναι το οξυγόνο μας! Σε ανανεώνει, σε κάνει να θες να γίνεις καλύτερος, σου δίνει δύναμη, θέληση και δίψα για ζωή. Όλα σχεδόν τα τραγούδια μου είναι βιωματικά, αληθινά, και ο έρωτας πρωταγωνιστής.

Και για να κλείσουμε θα ήθελα μια δικιά σου σκέψη για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας… Γιατί δυστυχώς δεν ακούμε και κάτι καλό…

Γύρω μας επικρατεί το χάος, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να έχουμε υπομονή, πίστη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αλλάζουν για καλό. Έρχονται ωραίες και καλύτερες μέρες.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου θα είσαι με την Δέσποινα Βανδή και τον ΝΙΝΟ στο «Acro». Τι να περιμένουμε από τη συνεργασία σας;

Ανυπομονώ για αυτή την συνεργασία με τη Δέσποινα και το Νινο. Εκτιμώ και τους δυο πολύ και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένας πολύ όμορφος χειμώνας στο Acro. Να περιμένετε ένα liveparty επί σκηνής γεμάτο αγαπημένα τραγούδια, χορό, διασκέδαση, τρέλα και χαμόγελα!

Τι άλλο περιλαμβάνουν τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Από τέλη Οκτωβρίου εμφανίζομαι κάθε Κυριακή στο Lavalbone, στο Ολύμπιον, ένας ιστορικός ωραίος χώρος στη Θεσσαλονίκη. Περνάμε υπέροχα γιατί γινόμαστε ένα με τον κόσμο και αυτό μ’ αρέσει πολύ. Παράλληλα μαζεύω υλικό για το νέο μου δίσκο που θα κυκλοφορήσει το Πάσχα πιστεύω και ετοιμάζω το καινούργιο μου τραγούδι που θα κυκλοφορήσει τη νέα χρονιά και εύχομαι να σας αρέσει.