20 Απριλίου, 2024

Νίκος Αριανός :Έχω βοηθήσει και μ έχουν ξεχάσει, και όχι μόνο! αλλά έγιναν και εμπόδιο στην πορεία μου.

Νίκος Αριανός :Έχω βοηθήσει και μ έχουν ξεχάσει, και όχι μόνο! αλλά έγιναν και εμπόδιο στην πορεία μου.

ALEXANDRA MENDOROS

Ο Νίκος Αριανός μιλάει στην εκπομπή ‘Ραδιοφωνικό Ταξίδι’ με την Αλεξάνδρα Μεντώρος στο ραδιόφωνο Ασπίδα Ράδιο της Νέας Υόρκης για την ζωή του αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια. Ο Νίκος Αριανός γεννήθηκε στην Καστοριά και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική μαθαίνοντας μουσικά όργανα Κυρίος μπουζούκι και κιθάρα.

Τί είναι όμως αυτό που τον οδήγησε να ασχοληθεί με την μουσική; Ο τραγουδιστής απάντησε “Είχα πολλούς λόγους να ασχοληθώ με το τραγούδι. Ο ένας λόγος είναι οτί μου αρέσει πολύ γιατί μπορεί να βγάλεις την ψυχή σου. Ο άλλος λόγος είναι ότι ήθελα να κάνω κάτι δικό μου διότι γράφω στίχους, μουσική και ενορχηστρώνω τα τραγούδια μου σε δικό μου στούντιο ηχογράφησης”.

Πηγαίνοντας τον χρόνο πίσω ο Νίκος μας μίλησε για τα πρώτα του βήματα μέσα στο χώρο λέγοντας

“Τα πρώτα μου βήματα στο χώρο αυτό της μουσικής ήταν μια μεγάλη κίνηση. Κάποια στιγμή πήρα την απόφαση να δοκιμάσω να γράψω στίχους και μουσική.

Τότε έγραψα πέντε δικά μου τραγούδια για αρχή με στίχο και μουσική δικιά μου. Μετά τα ανέβασα στο YouTube και εκεί είδα πως υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Αυτό μου έδωσε το κίνητρο να ασχοληθώ ποιό πολύ και να συνεχίζω μέχρι και  σήμερα να δημιουργώ τα δικά μου κομμάτια”.

Αυτοδίδακτος μουσικός με πολλές δημιουργίες στο ενεργητικό του καταφέρνει με μεράκι και πείσμα να ξεχωρίζει και να έχουμε σήμερα στα χέρια μας ένα ιδιαίτερο κομμάτι από εκείνον. Ένα τραγούδι που μιλάει για το Ασπίδα Ράδιο.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής ο Νίκος ερωτήθηκε πως πήρε την απόφαση να γράψει αυτό το κομμάτι για το σταθμό. Ο ίδιος με μεγάλη χαρά μας είπε το εξής,

“Ο λόγος που με παρότρυνε να γράψω αυτό το κομμάτι για το Ασπίδα Ράδιο ήταν από μια συνέντευξη που είχε γίνει νωρίτερα στο σταθμό από την οποία πήρα αρκετή αγάπη και στήριξη. Είδα ότι το Ασπίδα Ράδιο προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τους νέους καλλιτέχνες. Έτσι μου ήρθαν τα λόγια του τραγουδιού. Αν παρατηρήσετε το τραγούδι θα ακούσετε ‘Ωραίες συνεντεύξεις πολλών καλλιτεχνών, ενώνει όλους τους Έλληνες’. Να πω ότι μιλάμε για ένα ραδιόφωνο που είναι στην Νέα Υόρκη.

Πιστεύω ότι το Ασπίδα Ράδιο βοηθάει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τους νέους καλλιτέχνες που είναι πολλοί στις μέρες μας. Το γνωρίζω καλά αυτό γιατί βρίσκομαι στο χώρο αρκετά χρόνια. Ένας χώρος αρκετά δύσκολος. Γι’ αυτό και εγώ είπα να γράψω ένα τραγούδι για το Ασπιδα Ράδιο με αγάπη, με σεβασμό και εκτίμηση για το έργο που κάνουνε.”

Να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Νίκο για το τραγούδι που έφτιαξε με τόσο κόπο για το Ασπίδα Ράδιο. Να ενημερώσω όλους εσάς ότι το συγκεκριμένο τραγούδι έχει μουσικό βίντεο κλίπ με σκηνές από την πόλη της Νέας Υόρκης και φωτογραφικό υλικό σε επιμέλεια του Νικήτας Μεντώρος σαν ενα μικρό δώρο για την ερμηνεία του Νίκου Αριανού.

Ο Νίκος δεν δίστασε να μιλήσει για τους φόβους του λέγοντας το εξής,

“Πραγματικά δεν φοβάμαι τίποτα εκτός από τον θάνατο γιατί η ζωή είναι πολύ όμορφη. Βέβαια αν θα μιλούσαμε για καλλιτεχνικό φόβο θα σου έλεγα ότι δεν υπάρχει διότι είμαι αυτόνομος και αγωνιστής. Αυτό που κάνω ονομάζετε μουσική βιομηχανία την οποία δεν θα παρατήσω ποτέ γιατί είναι ένα από τα όπλα μου”.

Ακόμα μας μίλησε για την διαδικάσία που ακολουθεί για την  επιλογή των τραγουδιών του λέγοντας χαρακτηριστικά,

“Η επιλογή ενός τραγουδιού γίνετε με βάση της χροιάς της φωνής μου την οποία έχω. Πρώτα διαλέγω το τραγούδι  που με εκφράζει αλλα και που ταιριάζει στο ύφος που ερμηνεύω”.

Μεγάλη του επιθυμία είναι να συνεργαστεί με τον ο Σταμάτης Γονίδης γιατί όπως μας είπε θεωρεί τον συγκεκριμένο τραγουδιστή έναν από τους καλύτερους καλλιτέχνες διότι έχει πάρα πολλές γνώσεις πάνω στη μουσική. Τα τραγούδια του έχουν jazz, έχουν βυζαντινά στοιχεία και αμανέδες.

Επίσης αναφέρθηκε και για την εποχή του κορωνοιού που καλπάζει αλλά και πως ο ίδιο πέρασε την περίοδο της καραντίνας. Συγκεκριμένα είπε,

 “Για μένα το θέμα καραντίνας όχι μόνο δεν με απασχόλει αλλά έκανα και επενδύσεις εκείνο το διάστημα γράφοντας στίχους αλλά και μουσική για τα νέα τραγούδια που θα έρθουν και να σας πω την αλήθεια είναι πάρα πολλά. Αναμεσά τους μπαλάντες, ζεϊμπέκικα και χορευτικά. Όπως ξέρουμε ακόμα και το lockdown να  μην μεσολαβούσε εγώ πάλι θα έβρισκα αυτόν τον χρόνο. Γιατί πιστεύω για να γίνει κάτι καλό πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Ωστόσο ο τραγουδιστής μας έδωσε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα γιατί μας είπε ότι τον λεύθερό του χρόνο τον περνάει με τους φίλους του, με τα αγαπημένα του πρόσωπα , με βόλτες, με τη μοτοσικλέτα και με το αυτοκίνητο. Βέβαια είδαμε και άλλες πτυχές του Νίκου αφού μας είπε τί είναι αυτό που δεν αντέχει στου άλλους. Είπε,

“Είναι κάποια πράγματα που όχι μόνο εγώ δεν αντέχω πιστεύω δεν αντέχουμε όλοι μας. Δεν μου αρέσει το ψέμα. Θέλω να με σέβεται ο άλλος πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν καλλιτέχνη. Νομίζω πως έχει χαθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων τόσο στο φιλικό τομέα όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Αυτό που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι ότι έχω δώσει και δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα.

Έχω στηρίξει καλλιτέχνες και δεν με στήριξαν ποτέ. Έχω βοηθήσει κόσμο πολύ και το έχουν ξεχάσει, όχι μόνο το ξέχασαν αλλά έγιναν και εμπόδιο στην πορεία μου. Ευτυχώς όμως είχα τους τρόπους να ξεφεύγω από οτιδήποτε. Γιατί όπως ξέρουμε η αρνητική ενέργεια κάνει ζημιά στον καλλιτέχνη όμως εγώ συνεχίζω να κάνω αυτό που ξέρω και αυτό που αγαπώ. Δεν θα το σταματήσω ποτέ διότι αυτό είναι και η ζωή μου όλη”.

Θεωρεί τον εαυτό του αρκετά τυχερό διότι έφτασε όπως μας είπε σε ένα αρκετά καλό στάδιο και ευχαριστεί τον Θεό γ αυτό.

Ακόμα αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια αλλά και στο καινούργιο τραγούδι που θα έρθει στη ζωή μας πολύ γρήγορα. Το τραγούδι θα είναι μια νεανική ρούμπα σε μουσική του ίδιου και στοίχους του Σωκράτη Κυριακιδη το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. 

https://www.aspidaradio.com

https://www.facebook.com/nikos.arianos

https://www.facebook.com/Nikos.Arianos.Official