26 Ιουνίου, 2024

Νέος συναγερμός για εξαφάνιση Αμερικανού τουρίστα: Έρευνες στην Κέρκυρα για έναν 55χρονο – Χάθηκε στο νησί Μαθράκι

Φωτογραφία αρχείου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Ο άνδρας ήταν στο νησί για διακοπές

Από Κυριάκος Μελλίδης

Έναν τουρίστα ηλικίας γύρω στα 55 αναζητούν Αστυνομία και Πυροσβεστική, ο οποίος αγνοείται στο Μαθράκι Κέρκυρας τις δυο τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το corfutvnews.gr, ο φίλος του δήλωσε πως έχει να τον δει δύο μέρες και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησης του από τις Αρχές.

Στο Μαθράκι έχουν μεταβεί μια ομάδα της Αστυνομίας και μια της Π.Υ. Ο άνδρας ήταν στο νησί για διακοπές. Η εν λόγω υπόθεση έρχεται μετά από εκείνη της εξαφάνισης Αμερικανού τουρίστα από την Αμοργό, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν όταν έφυγε από το ξενοδοχείο που διέμενε και πήγε για πεζοπορία.

Θρίλερ δίχως τέλος στην Αμοργό: Βίντεο ντοκουμέντο με την στιγμή που ο Αμερικανός τουρίστας ξεκινά την πεζοπορία πριν χαθούν τα ίχνη του

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό. Το πρωί της Τρίτης (11/06) ο φίλος, με τον οποίο έκαναν μαζί διακοπές, μπήκε στο αμάξι και κατευθύνθηκε σε σημείο, όπου θα συναντούσε τον 59χρονο συνταξιούχο αστυνομικό.

Ο αγνοούμενος τουρίστας λάτρευε την πεζοπορία και πήρε το μονοπάτι που οδηγούσε στα Κατάπολα. Πρόκειται για μια διαδρομή βατή, αλλά για να την διανύσεις κανείς χρειάζεται περίπου 4 ώρες. Το Mega εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τον Αμερικανό το πρωί της Τρίτης, πριν εξαφανιστεί.

O 59χρονος φαίνεται στα πλάνα να βγαίνει από το δωμάτιό του για να αρχίσει την πεζοπορία του. Είναι τα τελευταία καρέ που δείχνουν τον συνταξιούχο αστυνομικό πριν εξαφανιστεί.

Αμοργός: Η μαρτυρία φίλου του 59χρονου

Ο φίλος του είπε στο Live News ότι το ταξίδι αναψυχής, εξελίχθηκε στον απόλυτο εφιάλτη. «“Έχω φτάσει, είμαι εδώ”, του έστειλα μαζί με την τοποθεσία. “Πάρε με όταν φτάσεις”, του έγραψα. Δεν με πήρε ποτέ», συμπλήρωσε.

«Επισκέπτεται την Αμοργό 10 χρόνια, έχει περπατήσει όλο το νησί. Ή κάπου του ήρθε να πάει να βγάλει μια φωτογραφία, να είπε “να ένα βραχάκι ωραίο, να ανέβω να βγάλω μια φωτογραφία” και γλίστρησε και έπεσε και είναι λίγο μακριά από το μονοπάτι αλλά που να τον βρεις. Ή έπαθε μια ηλίαση που λέμε, τα έχασε και άρχισε να περιφέρεται», τόνισε ο φίλος του αγνοούμενου.

Αμοργός: Η τελευταία επικοινωνία

Το Mega παρουσίασε επίσης για πρώτη φορά την τελευταία συνομιλία που είχε ο 59χρονος με την σύντροφο του πριν χαθούν τα ίχνη του. Στις 07:07 το πρωί μίλησε μέσω βιντεοκλήσης με τη σύντροφο του που βρισκόταν στο Λος Άντζελες.

Στη συνέχεια στις 07!20 της έστειλε φωτογραφία από την πινακίδα του μονοπατιού που είχε επιλέξει να διανύσει με τη σύντροφό του να απαντά: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη. Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε μαζί πεζοπορία». Ήταν και η τελευταία φορά που ο 59χρονος Αμερικανός επικοινώνησε με τους δικούς του ανθρώπους. Δύο 24ωρα μετά την εξαφάνιση του κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Reduce bounce rates