14 Ιουλίου, 2024

Θέμα στον γερμανικό Τύπο η υπόθεση Λύτρα

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας YIANNIS.PANAGOPOULOS / EUROKINISSI

Στην υπόθεση έμφυλης, ενδοοικογενειακής βίας με καθ’ ομολογία δράστη τον διάσημο ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα αναφέρεται ρεπορτάζ στο Γερμανικό Δίκτυο Συντακτών RND, το οποίο εστιάζει στα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπ. Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, όπως σημειώνει η DW.

Το ρεπορτάζ, σύμφωνα με την DW, επισημαίνει ότι «καθημερινά αναφέρονται στην ελληνική αστυνομία δεκάδες περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας κυρίως σε βάρος γυναικών και παιδιών» και κάνει λόγο για ένα «όργιο βίας που προκαλεί πλέον έντονη αναταραχή», οδηγώντας σε αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις, όπως προφυλάκιση αλλά και ποινές χωρίς αναστολή ή μετατροπή.

Ο τραγικός απολογισμός στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει τον τραγικό απολογισμό βάσει επίσημων στοιχείων του Υπ. Προστασίας: «Το πρώτο πεντάμηνο του έτους αναφέρθηκαν στην αστυνομία 5.300 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό σημαίνει 35 την ημέρα, ενώ μερικές μέρες ο αριθμός τους είναι ακόμη μεγαλύτερος. Την περασμένη Τετάρτη ήταν 90 (…) Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των μη καταγγελθέντων κρουσμάτων είναι υψηλότερoς, επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καταγγέλλονται στην αστυνομία (…) Τουλάχιστον επτά γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από συντρόφους ή πρώην συντρόφους στην Ελλάδα από την αρχή του έτους».

 

Reduce bounce rates