Δύσκολη παραμένει η κατάσταση για τους ενοίκους της πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία, μετά τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε καφετέρια του ισογείου. Οι φλόγες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε διαμερίσματα και κοινόχρηστους χώρους.
Μετρούν τις πληγές τους οι ένοικοι πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία, καθώς η φωτιά που ξέσπασε σε καφετέρια του ισογείου προκάλεσε σοβαρές ζημιές
Μέχρι στιγμής, κανένας από τους κατοίκους δεν έχει επιστρέψει στο σπίτι του, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα από τα συνολικά 15 διαμερίσματα είναι μη κατοικήσιμα.
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια
Οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Ποσότητα εύφλεκτου υλικού, διάσπαρτη σε διάφορα σημεία περιμετρικά της καφετέριας απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά, εντόπισαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.
Γι’ αυτό το λόγο, την έρευνα έχει αναλάβει πλέον το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και οι αστυνομικοί βάζουν στο μικροσκόπιο τόσο το παρελθόν της καφετέριας όσο και επιθέσεις που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας με στόχους καταστήματα αλλοδαπών, καθώς σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης της καφετέριας είναι ένας 22χρονος Σύριος.
Παράλληλα, πραγματοποιούνται έλεγχοι για την καταλληλότητα του κτιρίου και αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στα διαμερίσματα και στους κοινόχρηστους χώρους.
Αναζητείται λύση για τη στέγαση των κατοίκων
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των ενοίκων, έως το πρωί της Τρίτης δεν είχε υπάρξει επικοινωνία με τους κατοίκους ούτε είχε ληφθεί συγκεκριμένη μέριμνα για την προσωρινή στέγασή τους.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας ανέφερε στο ΕΡΤnews ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί κατάλυμα για όσους δεν μπορούν να επιστρέψουν στα διαμερίσματά τους.
Στο σημείο βρέθηκαν υπάλληλοι του Δήμου Νέας Ιωνίας, οι οποίοι προχώρησαν σε μία πρώτη καταγραφή των αναγκών και των ζημιών.
Πηγή: www.in.gr


Leave feedback about this
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.