25 Ιουνίου, 2024

Μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις πρεσβειών: Τι δείχνουν, άφωνοι με τα αποτελέσματα

Μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις πρεσβειών: Τι δείχνουν, άφωνοι με τα αποτελέσματα

Τι λένε οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των ξένων πρεσβειών για την Ελλάδα;

Με κρυφές κυλιόμενες δημοκοπήσεις μετρούν την πρόθεση ψήφου στην Ελλάδα οι μεγάλες ξένες πρεσβείες.

Μεγάλο προβάδισμα Μητσοτάκη όσον αφορά στην αποδοχή της κοινωνίας και στα ποσοστά που απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία από το εκλογικό σώμα, προκύπτει μέσα από τις μυστικές δημοσκοπήσεις των μεγάλων πρεσβειών καθώς και από τις κυλιόμενες που διενεργούν οι δημοσκόποι για λογαριασμό τόσο του Μαξίμου όσο και των υπολοίπων ισχυρών κομμάτων.

Ξένος διπλωματικός παράγων, με ισχυρές διεθνείς αναφορές σε κέντρα εξουσίας, υποστήριζε, σύμφωνα με την εφημερίδα “Αξία”, ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι πρεσβείες μεγάλων χωρών που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα η παρούσα συγκυρία εμφανίζεται ως η πλέον κατάλληλη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διενεργήσει πρόωρες εθνικές εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο αποδοχής του από την κοινωνία, των τελευταίων 2,5 χρόνων.

Κατά την ίδια πηγή, την ώρα τούτη με βάση τις μυστικές δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. μετά βεβαιότητας πιάνει το 35% στην πρόθεση ψήφου και μετά τις αναγωγές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει μείνει 10 μονάδες πίσω, κινούμενος γύρω στο 25%.

Εξαιρετικά σταθερή παρουσιάζεται η δημοκοπική εικόνα του ΚΙΝ.ΑΛ, το οποίο φέρεται να μην πέφτει κάτω από το 15% (με πορεία προς το 17%), με τάσεις σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας ανοδική.

Η δυναμική του ΚΙΝΑΛ είναι τόσο σημαντική σε βαθμό που να δημιουργείται η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να απειληθεί και να απωλέσει την κυριαρχία του σε παραδοσιακά κάστρα, όπως την Κρήτη για παράδειγμα.

Reduce bounce rates