Μοναδικό ριζότο μιλανέζε

Μοναδικό ριζότο μιλανέζε

2 κύβοι ζωμού
150 γρ. κοτόπουλο
350 γρ. ρύζι
1 σκ. σκόρδο
60 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κρασί
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. παρμεζάνα
1 κ.γλ. μαϊντανό

Μια πολύ καλή επιλογή για δείπνο και όχι μόνο. Μοναδικό ριζότο μιλανέζε. Φτιάχνεται εύκολα και υπόσχεται θεσπέσια γεύση. Συνοδέψτε το με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας. Είναι πεντανόστιμο!

Υλικά συνταγής

  • 2 κύβοι ζωμού λαχανικών, διαλυμένοι σε 1 λίτρο νερό
  • 150 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 350 γρ. ρύζι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ξηρό κρασί Μαρσάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.γλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρές, λεπτές λωρίδες και το ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα, με το μισό βούτυρο και τη σκελίδα σκόρδου, την οποία θα αφαιρέσουμε στην συνέχεια.

Δυναμώνουμε ελάχιστα τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας.

Μετά προσθέτουμε το ρύζι και έπειτα από 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και την αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας τακτικά.

Έπειτα από 20 λεπτά αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Τέλος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το υπόλοιπο βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και το μαϊντανό και σερβίρουμε το ριζότο ύστερα από λίγα λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το ριζότο μιλανέζε φτιάχνεται με διάφορες παραλλαγές. Έτσι, μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά σαφράν, γαρίδες ακόμα όμως και να το αφήσουμε σκέτο. Είναι εξίσου πεντανόστιμο.
  • Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορούμε να «στολίσουμε» το πιάτο μας με βασιλικό.

 178 total views,  4 views today

.

Απάντηση