28 Φεβρουαρίου, 2024

Μητσοτάκης για Σούνακ: «Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας»

Στη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση τους αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποχώρηση του από την τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ λέγοντας «δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ερωτήθηκε για την απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, προς το πρόσωπο του, απάντησε χαριτολογώντας ότι «εγώ δεν έκανα τίποτα. Μόνο η παρουσία μου», προσθέτοντας ότι «δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας»

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Απέκτησε μεγαλύτερη παγκόσμια δημοσιότητα το δίκαιο αίτημα για τα Γλυπτά

Τις πρώτες του δηλώσεις για το συμβάν είχε κάνει ο πρωθυπουργός το πρωί, ο οποίος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Επέστρεψα χτες από το Λονδίνο. Δύο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Πρώτη παρατήρηση, θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος, και δεύτερον είχε μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης, ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, το δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε για το θέμα πως:  «Αυτό που βρίσκω σημαντικό γιατί ο Παρθενώνας είναι για τον πλανήτη σημαντικός, η επανένωση των Γλυπτών που είναι αίτημα της χώρας έχει βρει κατανόηση από την διεθνή κοινή γνώμη και τη βρετανική. Είναι θέματα που δεν λύνονται αυτόματα, θέλουν τον χρόνο και σε αυτό το πνεύμα περιμένουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα».