27 Φεβρουαρίου, 2024

Μήνυμα Μπελέρη σε Ράμα, από τη φυλακή: «Η παρέμβασή του αποτελεί παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας»

Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σχετικά με τη φυλάκισή του απαντάει ο Έλληνας ομογενής δήμαρχος της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

Ο Μπελέρης, μέσω ανάρτησής του, τονίζει πως ο Ράμα παραβίασε το δικαίωμα της αθωότητάς του.

Ο Έντι Ράμα, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση, δήλωσε ότι «ο δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για την εξαγορά ψήφων». Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος, με την ανάρτησή του στο Facebook, καταδίκασε τη στάση του Αλβανού πρωθυπουργού.

Η απάντηση Μπελέρη

«Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, για πολλοστή φορά μέσα στους τελευταίους επτά μήνες καθοδηγεί με πολιτική του παρέμβαση την αλβανική δικαιοσύνη.

Αναφέρει ψευδώς ότι συνελήφθην επ/ αυτοφώρω για εξαγορά ψήφων. Το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τα ειδικά πραγματικά περιστατικά της σύλληψής μου. Έχω κάνει ένσταση για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη. Η εκδίκασή της εκκρεμεί ενώπιον του δικαστηρίου. Ο Ράμα όμως καθοδηγεί τους δικαστές και λέει ότι ήταν επ’ αυτοφώρω!

Αναρωτιέμαι μήπως δεν έχει δει το βίντεο της σύλληψης μου όπως καταγράφηκε τυχαία από την κάμερα ενός εστιατορίου στην παραλία της Χειμάρρας; Μήπως δεν έχει δει ότι συνομιλούσα με δύο φίλους μου; Βάζω εδώ τον σύνδεσμο για να το δει: https://www.himara.gr/…/24188-ximara-asfalites…

Η παρέμβαση Ράμα αποτελεί παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, όπως ορίζεται από το άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ας το καταλάβει ότι μέχρι να αποδειχθεί εάν είμαι αθώος ή ένοχος, τεκμαίρεται ότι είμαι αθώος.

Αυτή τη φορά ο Έντι Ράμα παρεμβαίνει αδίστακτα και στο θέμα της εκκρεμούς δίκης για την ορκωμοσία μου. Λέει επί λέξει αναφερόμενος στο πρόσωπό μου: «Αδυνατεί να ορκιστεί, καθώς ο νόμος μας είναι πολύ σαφής ως προς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η ορκωμοσία».

Έως τώρα μας έλεγε ότι είναι η δικαιοσύνη που θα αποφασίσει και ο ίδιος δεν θέλει να προκαταβάλλει την κρίση του δικαστηρίου. Επειδή τώρα βλέπει ότι το δικαστήριο για την ορκωμοσία μου είναι να διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2023, αλλάζει τακτική. Δίνει εντολή στους δικαστές να εξετάσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η ορκωμοσία και προδικάζει την κρίση τους. Καθοδηγεί το δικαστήριο για να μου απαγορεύσει να ορκιστώ.

Ας δείξει αυτοσυγκράτηση, ως οφείλει από τη θέση που κατέχει. Πρωθυπουργός είναι σε τελική ανάλυση! Ας φερθεί ανάλογα!

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΜΑΡΑΣ».