29 Μαρτίου, 2024

Μεγαλείο ψυχής από τον Πέτρο Πέτρου – Το να είσαι Α.ΜΕ.Α. είναι απλώς μια λέξη

Πέτρο Πέτρου

Μεγαλείο ψυχής από τον Πέτρο Πέτρου – Το να είσαι Α.ΜΕ.Α. είναι απλώς μια λέξη

elias
Ηλίας Ταμπουραντζής

Ο Πέτρος Πέτρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ καθώς και του Τμήματος Φαρμακευτικής. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική, έχοντας ως μουσικά ακούσματα κλασσική μουσική και όπερα.

«Η αναπηρία για τον Πέτρο είναι απλώς μία λέξη, τίποτα παραπάνω, κι αν κάποιοι σε βλέπουν ως κατώτερο, απόδειξέ τους ότι κάνουν λάθος, μπορούμε να κάνουμε και να καταφέρουμε πολλά πράγματα κι αυτό που ζητάμε από τον κόσμο είναι η ίση αντιμετώπιση, έχουμε τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους!»

Το 2008 ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο ωδείο Καλαμαριάς ”Μελωδία” κάτω υπό τη διδασκαλία του καθηγητή μουσικής κ Ιωάννη Τσαλίκη. Λίγα χρόνια αργότερα μπαίνει στο χώρο της σύνθεσης γράφοντας μια όμορφη μπαλάντα με τίτλο ” Ξυπόλυτες Ελπίδες” σε στίχους ενός εξαιρετικού στιχουργού του Αναστασίου Ακρίτα.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Το Δεκέμβριο του 2021 ξεκινά μια σειρά συνεργασιών με καταξιωμένους μουσικούς του χώρου. Στενός του συνεργάτης είναι ο Διαμαντής Καραγιαννακίδης καθώς και ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Δημήτρης Λάππας.

Συνεργάζεται επίσης με δύο εξαιρετικούς στιχουργούς τον Πέτρο Βασιλειάδη που είναι και ο παραγωγός του καθώς και τη βραβευμένη στιχουργό και συγγραφέα Μιράντα Χρυσομάλλη.

Το Μάρτιο του 2022 γράφει 2 κινηματογραφικές μουσικές με τίτλο «Waves of Rain» και το  «Λία η Σμυρνιά» καθώς και μια όπερα σε στίχους της Christie Bell με τίτλο «Le Eaux Fleuurissent».

Με τα καλύτερα λόγια για τον Πέτρο Πέτρου μίλησε ο παραγωγός του Πέτρος Βασιλειάδης. Τόνισε πόσο πολύ συνεργάσιμος είναι με όλα τα μέλη της παραγωγής, δεν παραπονέθηκε παρά τις πολύωρες πρόβες .

Μέσα από την νέα του δισκογραφική στέγη Real Music και τον παραγωγό του Πέτρο Βασιλειάδη σχεδιάζει και μας υπόσχεται πολλά και όμορφα μουσικά ταξίδια για το μέλλον .

-Ένα κομμάτι (Ορχηστρικό) αφιερωμένο για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης .

Μπορείτε να το απολαύσετε