24 Απριλίου, 2024

Μάριος Παπαγεωργίου: Ποιοι είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την δολοφονία του 26χρονου

Μάριος Παπαγεωργίου: Ποιοι είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την δολοφονία του 26χρονου

Το προφίλ και τα στοιχεία για την δράση τους

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκονται δύο άνδρες, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου. Ο άτυχος 26χρονος είχε απαχθεί από το Παλαιό Φάληρο, τον Αύγουστο του 2012 και στη συνέχεια δολοφονήθηκε. Οι δράστες φρόντισαν να εξαφανίσουν το πτώμα του, που έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί.

Οι δύο συλλήψεις έγιναν χθες, σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα. Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 53 και 54 ετών, και, όπως εκτιμούν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., είναι αυτοί που μετέφεραν και εξαφάνισαν το πτώμα του Μάριου Παπαγεωργίου. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του anikolouli.gr, σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχαν εντοπιστεί ενοχοποιητικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου. Είναι εκείνοι με το υποτιθέμενο ταξίδι που έκαναν, για να πουλήσουν κάρβουνα, ενώ στην πραγματικότητα τους έχει αποδοθεί η μεταφορά και η τελική εξαφάνιση του πτώματος του 26χρονου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επόμενα 24ωρα, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες τέσσερις συλλήψεις εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση.

 

Μάριος Παπαγεωργίου: Ποιοι είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την δολοφονία του 26χρονου

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή LiveNews, ο ένας είναι ιδιοκτήτης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας κοντά στην πλατεία Βικτωρίας και ο δεύτερος είναι πρώην εργαζόμενος σε αντιπροσωπεία και συνεργείο αυτοκινήτων στα νότια προάστια, όπου πήγαινε ο καταδικασμένος «εγκέφαλος».

Εδώ και αρκετά χρόνια, όπως μεταδόθηκε, είχε προκύψει ότι στην απαγωγή-δολοφονία του Μάριου είχαν συμμετάσχει 4-5 άτομα. Εκτός των δύο που συνελήφθησαν σήμερα, υπάρχει κι ένα άλλο άτομο που είναι υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι. Υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι όλοι αυτοί, που είναι φίλοι, εμπλέκονται στην υπόθεση, μαζί με τον «εγκέφαλο», όπως μεταδόθηκε.

Η εμπλοκή τους φαίνεται να άρχισε να προσδιορίζεται περισσότερο τόσο με τη δημοσιογραφική έρευνα, όσο και με μια μελέτη που είχε κάνει ένας Καναδός ντετέκτιβ το 2018.

Τον Δεκέμβριο του 2021 η ομάδα των ατόμων αυτών είχε δώσει κάποιες έγγραφες εξηγήσεις, είχε ασκηθεί δίωξη τον Οκτώβριο του 2022 και πέρυσι ενεπλάκη ξανά στην έρευνα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που εστίασε στα δύο αυτά πρόσωπα, επειδή αυτό το μεσοδιάστημα είχαν κάνει ύποπτες κινήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάντως, δεν φαίνεται οι συλληφθέντες να είναι πρόθυμοι να αποκαλύψουν πού βρίσκεται η σορός του Μάριου Παπαγεωργίου.