Υλικά
- 300 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου (μπούτι) κομμένα σε λωρίδες
- 4 κολοκυθάκια πλυμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοομμένη
- ο χυμός και το ξύσμα ½ λεμονιού
- ο χυμός και το ξύσμα ½ πορτοκαλιού
- 1/3 από ματσάκι μαϊντανό και 1/3 από ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε σέικερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και το ξύσμα τους, το σκόρδο, το πιπέρι, τη μουστάρδα και τα μυρωδικά.
- Περιχύνετε τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα κολοκυθάκια, τα οποία έχετε τοποθετήσει σε ταψάκι, τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα ψήσετε.
- Απλώνετε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε επάνω τα φιλετάκια και τα κολοκυθάκια χωρίς να τα στεγνώσετε από τη μαρινάδα. Σκορπίζετε και τα ντοματίνια. Πασπαλίζετε με αλάτι και ρίγανη.
- Ψήνετε στο γκριλ στους 200° C για 16′-18′ από τη μία πλευρά και γυρίζετε από την άλλη συνεχίζοντας το ψήσιμο για άλλα 14′.