19 Απριλίου, 2024

Κύπρος 2002: Οι ΟΝΕ παραλίγο στην πεντάδα. Ποιος δεν ήθελε το “Gimme”, αλλά το “Μάτια μου”;

Κύπρος 2002: Οι ΟΝΕ παραλίγο στην πεντάδα. Ποιος δεν ήθελε το “Gimme”, αλλά το “Μάτια μου”;

Το συγκρότημα ΟΝΕ

Το μεγάλο μας αφιέρωμα στην παρουσία της Κύπρου στη Γιουροβίζιον, με αφορμή τον θρίαμβο της Ελένης Φουρέιρα, συνεχίζεται. Το ΡΙΚ, θέλοντας να επιστρέψει δυναμικά μετά από τον αποκλεισμό, έκανε κρούση τόσο στον αείμνηστο Μάριο Τόκα, οι επιτυχίες του οποίου ακούγονται μέχρι σήμερα σε Ελλάδα και Κύπρο, όσο και στον Peter Andre, πριν καταλήξει στον Γιώργο Θεοφάνους.

Το συγκρότημα ΟΝΕ, ιδρύθηκε το 1999 και διαλύθηκε το 2005. Έχει καταγραφεί ως το πρώτο ελληνικό boy-band. Έχουν στο ενεργητικό τους 5 album, 1 live album, 4 maxi singles, αρκετά singles, ενώ έχουν πουλήσει πάνω από 700.000 αντίτυπα.

Το εν λόγω single, αλλά και το album “Έχω τόσα να σου πω” που το περιέχει, έγιναν πλατινένια σε Ελλάδα και Κύπρο. Το 2015 ενώθηκαν ξανά και ερμήνευσαν το “Gimme” στον ελληνικό τελικό που είχε τον τίτλο “Eurosong 2015”.

Τα μέλη είναι  oι Κύπριοι  Κωνσταντίνος  Χριστοφόρου «Φίλιππος» Κωνσταντίνος Φιλίππου (τύμπανα CYP 95-υποψήφιος στην κλειστή επιλογή του 2013) και οι Ελλαδίτες Δημήτρης ΚουτσαβλάκηςΑργύρης Ναστόπουλος και Πάνος Τσερπές. Ο Κωνσταντίνος είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος σε σχέση με το κυπριακό ζήτημα. Ήταν δε ο πρώτος Κύπριος καλλιτέχνης που έκανε χρυσό δίσκο στα 17 του.

Ο Φίλιππος  σπούδασε σκηνοθεσία στο Λονδίνο και υποκριτική στην Αθήνα και στο LA.

Ο Πάνος ήταν αθλητής του μποξ και συνεχίζει μεχρι και σήμερα να κυκλοφορεί νέα τραγούδια Ο Αργύρης γεννήθηκε στη Γερμανία και το όνειρο του ήταν να γίνει dj όπως και έγινε μέχρι σήμερα και διοργανωτής εκδηλώσεων .Ο Δημήτρης σπούδασε όπερα και εργάστηκε ως μοντέλο, μάλιστα το 1987 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό «Manhunt» και αυτό τον καιρό ετοιμάζετε να ανοίξει έναν φούρνο.

 

Αρχικά επρόκειτο να ονομαστούν «Τέσσερα», αλλά ισοψήφησαν στην audition στο Studio Sierra, όπου συμμετείχαν 179 επίδοξοι τραγουδιστές, ο Αργύρης με τον Πάνο, έτσι έγιναν 5 τα μέλη.

Παραλειπόμενα

Για πρώτη φορά γίνεται ανάθεση από το ΡΙΚ (μέχρι τότε εμπόδιζαν οι κανονισμοί του καναλιού να γίνει κάτι τέτοιο). Υπήρχε αρχικά η σκέψη να βγάλουν τα μαύρα, αμάνικα μπλουζάκια, το έκαναν μάλιστα σε μια πρόβα, αλλά τελικά το απέφυγαν στον τελικό και καλύτερα, διότι, αν εξαιρέσει κανείς τη συμμετοχή της Σουηδίας το 1986, όποτε εμφανίστηκε ημίγυμνος άνδρας επί σκηνής, το τραγούδι δεν πήγε καλά. Έμεινε στην ιστορία και το σκηνοθετικό λάθος, την ώρα που ο Κωνσταντίνος ήταν on camera, να βγει στον αέρα ο τίτλος της επόμενης καρτ-ποστάλ, “Ugly duckling”. Πολύ δυναμική και «ξεσηκωτική» η εμφάνιση, αλλά κάπως αδύναμη φωνητικά (εξαιρείται ο Κωνσταντίνος), δικαίως ήταν στα φαβορί. Το εν λόγω τραγούδι, το πρώτο κυπριακό που έτυχε promo tour, έγινε πλατινένιο στην Κύπρο, όπως και στην Ελλάδα, όπου ανέβηκε στο #2 του Τοπ. Τα πολύ καλά φωνητικά έκανε η Χριστίνα Αργύρη (CYP 2000). Δήλωναν τότε ότι εκπροσωπούσαν και την Ελλάδα. Δεν έμεινε ασχολίαστη τότε η ομοιότητα του τίτλου με το τραγούδι των ΑΒΒΑ “Gimme, gimme, gimme