Ο γιος τράπηκε σε φυγή

Μια αιματηρή βεντέτα σημειώθηκε χθες βράδυ στα Ανώγεια στην Κρήτη μετά από φονική συμπλοκή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί και ένας τραυματίας οι οποίοι αυτή την ώρα βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας του χωριού. Ωστόσο πριν λίγες μέρες άλλο ένα περιστατικό πήρε το φως της δημοσιότητας στην Κρήτη αφού βρήκαν από ναρκωτικά μέχρι… σπαθιά και λόγχες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το παρατσούκλι Κίτρος, σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη 62 ετών, και στη συνέχεια ο Μανώλης Καλομοίρης, γιός του Λευτέρη σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και διέφυγε.

62χρονος νεκρος - Κρητική βεντέτα

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ένταση έξω από το Κέντρο Υγείας όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Εκεί έχουν μεταφερθεί οι νεκροί και ένας τραυματίας, ένας 30χρονος Ανωγειανός που μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους δύο άνδρες.
Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι καθώς μέλη και απο τις δυο οικογένειες των νεκρών βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση απειλώντας οι μεν τους δε με αντίποινα, τη στιγμή που ο δήμαρχος Ανωγείων προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση, κάνοντας έκκληση να πρυτανεύσει η λογική.
Οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, του ενός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και του άλλου στο Ρέθυμνο, για να μην συναντιούνται οι συγγενείς και συνεχίσουν τη βεντέτα.
Επιπλέον, φυγαδεύτηκαν οι οικογένειες και των δύο θυμάτων.

30χρονος νεκρός Κρητική βεντέτα:

Τα όπλα βγήκαν απόψε λίγο μετά τις 22.00, στην τοποθεσία Περαχώρι, στα Ανώγεια, με αποτέλεσμα, να τραυματισθούν θανάσιμα οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άνδρες αρχικά λογομάχησαν για διαφορά που είχαν σχετικά με ένα χωράφι, ενώ βρίσκονταν στην πλατεία του Περαχωρίου.

Στη συνέχεια ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης τράβηξε όπλο, με αποτέλεσμα ο 62χρονος να πέσει νεκρός.
Βρέθηκαν οκτώ κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα.

Στο σημείο έφθασε ο Μανώλης Καλομοίρης γιος του 62χρονου, που ενημερώθηκε από συγχωριανούς για το περιστατικό και τραυμάτισε με όπλο, θανάσιμα τον Γιώργο Ξυλούρη.
Από τα πυρά τραυματίστηκε στο πόδι και ένας άλλος 30χρονος, ο οποίος μετέβη στο σημείο, προκειμένου να χωρίσει τους δύο άνδρες. O τραυματίας θα διακομισθεί σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Ο τραυματίας, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ανωγείων, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο γιος του 62χρονου, αναζητείται από τις αρχές καθώς, μετά το συμβάν τράπηκε σε φυγή.
Αυτή την ώρα βρίσκεται στο χωριό κλιμάκιο των ΤΑΕ (Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων) και στο κέντρο Υγείας, ενώ αναμένεται να μεταβεί και εισαγγελέας ύστερα από αίτημα του δημάρχου Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη.

Κρητική βεντέτα σκότωσε τον 30χρονο

Αφορμή για το φονικό ήταν η διαμάχη που είχαν για ένα χωράφι από χτες Παρασκευή. Το Σάββατο βρέθηκαν στο καφενείο, λογόφεραν, πιάστηκαν στα χέρια και στη συνέχεια βγήκαν τα όπλα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ζώσει την περιοχή υπό τον φόβο βεντέτας

.