19 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα του φονικού ιού που δεν είχαν καταγραφεί έως τώρα

Ποια τα νέα συμπτώματα του κορονοϊού;

Κορονοϊός: Για μια σειρά νέων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό μίλησε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του Covid 19 στην χώρα μας.

Νέα συμπτώματα στον κατάλογο εκείνων που πρέπει να μας κινητοποιήσουν για το ενδεχόμενο να έχουμε προσβληθεί από τον κορονοϊό πρόσθεσε η επιτροπή επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως είπε κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας «η επιτροπή επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προσέθεσε κάποια περαιτέρω συμπτώματα που πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι μας.

Περιλαμβάνουν εκτός από τα γνωστά μας, δηλαδή τον πυρετό, τον βήχα ο οποίος μπορεί να είναι ξερόβηχας, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από απόχρεμψη, το λαχάνιασμα ή την δυσκολία στην αναπνοή, που ήταν τα τρία κύρια συμπτώματα γι’ αυτή τη νόσο, τις κρυάδες, το ρίγος, δηλαδή το τρεμούλιασμα του ανθρώπου, τις μυαλγίες, την κεφαλαλγία, δηλαδή τον πονοκέφαλο, τον πονόλαιμο και την ξαφνική απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης».

Ο κ. Τσιόδρας κατέληξε λέγοντας:

«Τα συμπτώματα σας θυμίζω εμφανίζονται δύο έως δέκα τέσσερις ημέρες μετά την έκθεσή μας στον ιό και συνήθως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε τρεις με επτά ημέρες».

Reduce bounce rates