15 Απριλίου, 2024

Κολωνός: Οι τελικές ποινές για Μίχο και «Μιχάλη» – Τι ισχύει για τους υπόλοιπους 17

Απόφαση για την υπόθεση Κολωνού/ Eurokinissi (gallery)

Όσα αποφάσισε το δικαστήριο – Τίτλοι τέλους στην πολύκροτη δίκη

Εκτός φυλακής θα βρεθούν και 17 καταδικασθέντες ως πελάτες των μαστροπών στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, όπως προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρίου.

Κρατούμενοι θα παραμείνουν μόνο ο Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης». Σε βάρος τους δε, επιβλήθηκαν επιπλέον χρηματικές ποινές, που για τον Μίχο είναι 4.100 ευρώ και στον Μιχάλη 2 200 ευρώ.

Δεκτή η πρόταση της εισαγγελέα για τις αναστολές

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των 17 καταδικασθέντων, όπως εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, σε κάποιους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ για άλλους ορίστηκαν χρηματικές εγγυήσεις έως 25 χιλιάδες ευρώ.

Αίτημα για αναστολή – πλην των 17 – κατέθεσε και ο «Μιχάλης», που με την συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών. Πλην όμως, η προσπάθειά του να βγει από την φυλακή ως την δευτεροβάθμια δίκη, δεν βρήκε θετική ανταπόκριση, ούτε από την εισαγγελέα, ούτε από το δικαστήριο.

Έτσι, πλην της μητέρας που καταδικάστηκε σε 20 μήνες για εκβίαση, έχοντας ήδη σχεδόν 18 μήνες προσωρινή κράτηση, αύριο αναμένεται να βγουν από την φυλακή και οι άντρες που καταδικάστηκαν για την κόλαση που βίωσε η ανήλικη.

Να σημειωθεί ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο για τους αποκαλούμενους “πελάτες” είναι οι εξής:

  • Κάθειρξη 7 ετών σε τέσσερις που βρέθηκαν πάνω από μία φορά με το παιδί.
  • Κάθειρξη 6 ετών σε 5 κατηγορουμένους που βρέθηκαν άπαξ με την 12χρονη.
  • Κάθειρξη 5 ετών για 3 κατηγορουμένους που θεώρησαν πως είναι μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Φυλάκιση 3 ετών σε δύο και 4 ετών σε έναν, για απόπειρα γενετήσιας πράξης.
  • Φυλάκιση 13 και 15 μηνών αντίστοιχα, σε δύο κατηγορουμένους για πορνογραφία.
  • Οι τελικές ποινές για Μίχο και «Μιχάλη»

Οι τελικές ποινές για Μίχο και «Μιχάλη»

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο Μίχος έχει τελική ποινή ισόβια και κάθειρξη 27 ετών, με εκτιτέα τα 20. Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε με τη συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.