20 Απριλίου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ύποπτος για κακουργήματα ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του

Κιβωτός του Κόσμου: Ύποπτος για κακουργήματα ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του

Ζητά εξηγείσεις ο εισαγγελέας

Ανωμοτί εξηγήσεις για τρία κακουργήματα καλούνται να δώσουν ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του, Σταματία Γεωργαντή, για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου που «άνοιξε» όταν ξεκίνησαν καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των καταθέσεων και τη συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωάννης Σέβης, καλεί ως ύποπτους τέλεσης απιστίας, υπεξαίρεσης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου και την πρεσβυτέρα του.

Το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της Οργάνωσης, αφορά σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ για την αγορά ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

 

Κιβωτός του Κόσμου: Ύποπτος για κακουργήματα ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του

 

Η υπεξαίρεση ανέρχεται στα 467.000 ευρώ και αφορά στα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος για να διαμένει καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Ο εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία να καλέσει τα δύο ελεγχόμενα πρόσωπα και να λάβει εξηγήσεις για τα αναφερόμενα αδικήματα.

Κιβωτός του Κόσμου: «Τελικά μπορεί το αρνάκι να νικήσει τον λύκο αν δεν βγάλει δόντια και νύχια και γίνει…» – Το μήνυμα του πατέρα Αντωνίου μετά από μήνες σιωπής

Ο πατέρας Αντώνιος είχε την πρώτη του αντίδραση μετά από πολλούς μήνες σιωπής, μέσα από την εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου, η οποία ασχολήθηκε με το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου. Ενώ, αυτός είναι ο 15χρονος που κατηγορεί για ασέλγεια τον πατέρα Αντώνιο!

Ο πατέρας Αντώνιος εξομολογήθηκε πως: «αυτό που λέμε στα παιδιά είναι ότι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη δύναμη για να είναι κάποιος ειλικρινής, να είναι ταπεινός, να λέει τα λάθη του και τις αμαρτίες του από το να σηκώσει το χέρι του και να χτυπήσει τον άλλον.

Πολλές φορές νομίζουν ότι ο δυνατός είναι αυτός ο μάγκας που θα σηκώσει και θα χτυπήσει τον άλλον ενώ στην πραγματικότητα η δύναμη δεν είναι τόσο στο να χτυπήσεις όσο το να κρατήσεις την γροθιά σου».