24 Ιουνίου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: «Μόνο εσύ το ξέρεις αυτό, έτσι; Κανείς άλλος. Και θέλω να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β… Εντάξει;» – Νέα ηχητικά ντοκουμέντα «φωτίζουν» το θρίλερ της Οργάνωσης

Νεαρός ακούγεται να ζητάει από τρόφιμους στη δομή του Βόλου να μεσολαβήσουν για να του κανονίσουν συνάντηση με τους δύο ανήλικους που είχαν κάνει τις καταγγελίες

Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την ώρα που οι Αρχές προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα όσα συμβαίνουν στην πολύκροτη υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και στην στροφή 180 μοιρών που φέρονται να έκαναν πριν από λίγες μόνο μέρες δύο τρόφιμοι που είχαν καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για κακοποιητικές συμπεριφορές, το LIVE NEWS φέρνει στο φως ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο, το οποία η Δικαιοσύνη καλείται να ελέγξει.

Πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» που σήμερα έχει ενηλικιωθεί και ανήκει στο περιβάλλον του πατρός Αντωνίου, ζητάει να συναντήσει τα δύο παιδιά που φέρονται να πήραν πίσω τις καταγγελίες τους, τον 16χρονο που ανέβασε βίντεο για να ζητήσει συγγνώμη από τον άλλοτε επικεφαλής της οργάνωσης και έναν επίσης 16χρονο, που όπως έγινε γνωστό χθες, πήρε και εκείνος πίσω τα όσα είχε αναφέρει για ξυλοδαρμούς του σε δομές της «Κιβωτού».

«Μόνο εσύ το ξέρεις αυτό, έτσι; Κανείς άλλος. Και θέλω να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β… Εντάξει;»

Ο νεαρός που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο, ζητάει από τρόφιμους στη δομή του Βόλου να μεσολαβήσουν για να του κανονίσουν συνάντηση με τους δύο ανήλικους που είχαν κάνει τις καταγγελίες.

«Απλά Θ… οπωσδήποτε να πιάσεις τον Θ…, να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β…, έναν από τους δύο. Εγώ θα είμαι απ’ έξω, δεν θα μπω μέσα τώρα. Θα μου τον φέρεις, ξέρεις πού; Στη στάση και θα μου τον φέρεις. Εντάξει; Ξέρεις τι φορούσα εγώ, το ίδιο μπουφάν θα φοράω και αύριο. Μόνο εσύ το ξέρεις αυτό, έτσι; Κανείς άλλος. Και θέλω να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β… Εντάξει;».

Το άτομο που ακούγεται να μιλάει ανήκε στον πυρήνα συνεργατών του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή. Έστειλε τα ηχητικά μηνύματα λίγες μέρες πριν τα δύο παιδιά ανασκευάσουν και δώσουν νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση.

«Τελικά σκέφτομαι να έρθω και αύριο σχολείο. Εε… για κάτι ακόμα για τον Β… να του μιλήσω λίγο του Β… να μου πει κάτι γιατί δεν μου το διευκρίνισε ακριβώς. Εε.. ναι οπότε, θα ξαναέρθω αύριο, δεν έχω φύγει ακόμα. Απλά, να μην το μάθει κάνεις άλλος, ξέρεις… Πες, ότι έχω φύγει ξέρω εγώ, ότι κατεβαίνω Αθήνα και στο ξαφνικό θα το κάνω αυτό με τον Β… αύριο εντάξει;».

Ο νεαρός ζητάει να μη διαρρεύσει το παραμικρό, να κανονιστούν οι συναντήσεις χωρίς το θέμα να συζητηθεί στη δομή και χωρίς να γίνει η παραμικρή αναφορά που θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

«Ούτε εγώ θέλω να μιλήσω στο…, το ίδιο πες ότι έφυγα. Εντάξει; Θα με δει ξαφνικά. Απλά Θ… θέλω οπωσδήποτε να πιάσεις τον Θ…, να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β…, έναν από τους δύο».

Έγιναν τελικά οι συναντήσεις που ζητούσε ο συνεργάτης του πατρός Αντωνίου; Ποιος ήταν ο λόγος που ήθελε να δει τα παιδιά από κοντά κάτω από άκρα μυστικότητα; Τι ήθελε να τους πει πρόσωπο με πρόσωπο τη δεδομένη χρονική στιγμή; Υπάρχει σύνδεση με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών;

Μια σειρά από ερωτήματα ζητούν απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση, λίγες μέρες μετά τα ηχητικά ντοκουμέντα, ο 16χρονος που είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική παρενόχληση ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο που ζητούσε συγγνώμη.

Πλαστές οι επιστολές

Η δική του επιστολή, όπως και η αντίστοιχη της μητέρας του, που συμπλήρωναν το βίντεο αποδείχθηκαν πλαστές, με τη μητέρα του παιδιού να τονίζει στο LIVE NEWS ότι ουδέποτε διανοήθηκε να πάρει πίσω τις καταγγελίες του παιδιού της

Το περιβάλλον του 16χρονου ανέφερε πως ο ανήλικος αναγκάστηκε να τραβήξει το βίντεο μετά από πιέσεις που δέχτηκε, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει μιλήσει γι’ αυτές.

Υπάρχει σύνδεση αυτής της μεταστροφής με το αίτημα συνεργάτη του πατρός Αντωνίου για συνάντηση; Πώς και τι θα μπορούσε να κάνει τον 16χρονο να αλλάξει και να πάρει πίσω τις σοβαρότατες καταγγελίες του;

Ανάλογα ερωτήματα προκύπτουν και για τον δεύτερο 16χρονο που με επιστολή του υποστηρίζει πλέον ότι έλεγε ψέματα για τους ξυλοδαρμούς του, σε δομές της «Κιβωτού».

«Μόνο εσύ το ξέρεις αυτό, έτσι; Κανείς άλλος. Και θέλω να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β… Εντάξει;».

Ο πατέρας Αντώνιος υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως έχει στηθεί σε βάρος του μια καλά οργανωμένη σκευωρία για να αλλάξει η διοίκηση της οργάνωσης που ίδρυσε, με τη δικαιοσύνη να εξετάζει όλα τα στοιχεία για να καταλήξει στις επόμενες κινήσεις της.

Το ηχητικό ντοκουμέντο έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, με μια σειρά από ερωτήματα να ζητούν απαντήσεις για τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα μακριά από κάμερες.

 

Reduce bounce rates