24 Μαΐου, 2024

Κηδεία Νίκου Φλωρινιώτη: Υποβασταζόμενες η μητέρα και η αδελφή του – Σε λευκό φέρετρο η σορός

Το τελευταίο «αντίο» στον γιο του Γιάννη Φλωρινιώτη,  Νίκο Φλωρινιώτη λένε αυτή την ώρα η οικογένειά του και πολλοί φίλοι του στον Ιερό Ναό Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον στον Πειραιά.

Ο Νίκος Φλωρινιώτης έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 20/12 έπειτα από μάχη που έδωσε ενάντια στον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος τους αγαπημένους του και όλους όσοι τον γνώριζαν. Τραγικές φιγούρες στην κηδεία του, η μητέρα του Μάχη Φλωρινιώτη και τα αδέρφια του Άννα και Σάββας. Υποβασταζόμενες η Μάχη Φλωρινιώτη και η κόρη της Άννα δείχνουν ιδιαίτερα καταβεβλημένες, ενώ φορτισμένος συναισθηματικά ήταν και ο μεγάλος αδελφός του Νίκου Φλωρινιώτη, Σάββας Φλωρινιώτης.

Μάχη Φλωρινιώτη: «Ο γιος μου με ρώτησε αν θα πεθάνει και του είπα όχι, έπαιζα θέατρο»

Λίγες ώρες πριν από την κηδεία του γιου του Γιάννη Φλωρινιώτη, Νίκου, η Μάχη Φλωρινιώτη μίλησε ζωντανά στο Πρωινό. Η χήρα του Γιάννη Φλωρινιώτη που έχασε σύζυγο και γιο μέσα σε έξι μήνες, εξομολογήθηκε ότι ο Νίκος Φλωρινιώτης την είχε ρωτήσει αν θα πεθάνει αλλά και ότι έφυγε με παράπονα για τον καλλιτεχνικό χώρο.

«Αυτό που έπαθα, το έπαθα εντελώς ξαφνικά. Τον καιρό που είχε πεθάνει ο πατέρας του, το παιδί μου πάλευε ακόμη. Ήταν οι αρχές που είχε αρρωστήσει, που είχαμε καταλάβει ότι είχε μελάνωμα. Εγώ υποκρινόμουν. Η Μάχη έπαιζε θέατρο για να δείχνει δυνατή. Δεν ήθελα να καταλάβει το παιδί μου τι είχε. Το παιδί μου ήξερε μόνο ότι είχε καρκίνο στον ώμο. Δεν το είχα αφήσει να καταλάβει ότι είχε και σε άλλα σημεία.

Με είχε ρωτήσει «μαμά θα πεθάνω;» και εγώ του είχα απαντήσει σαν Θεός «όχι παιδί μου δεν θα πεθάνεις, δεν σε αφήνει η μαμά να πεθάνεις». Παλέψαμε με το τέρας και το είχαμε νικήσει. Το τέρας όμως που λέγεται καρκίνος έκανε μετάσταση στα μηνίγγια» ανέφερε.

«Το σύστημα τον αδικούσε και τον πολεμούσε»

Η Μάχη Φλωρινιώτη θέλησε στη συνέχεια να ευχαριστήσει τους γιατρούς στο Λαϊκό Νοσοκομείο που βοήθησαν τον γιο της ενώ εξέφρασε και τα παράπονά της. «Το παιδί μου ήταν πολύ ωραίος καλλιτέχνης, το σύστημα τον αδικούσε και τον πολεμούσε. Θέλω να τα πω τα παράπονά του. Το παιδί μου γέμιζε μαγαζιά. Κάποια στιγμή του είπαν να αλλάξει το επίθετό του κι εκείνος είχε αρνηθεί. Το παιδί μου είχε όνειρα και έφυγε με πολλά παράπονα» είπε η Μάχη Φλωρινιώτη.

Και τόνισε: «Του Αγίου Νικολάου, ο Νίκος έχασε τη φωνή του. Δε μπορούσε να επικοινωνήσει, δεν καταλάβαινε το πρόβλημά του. Η γιατρός μού είχε πει ότι το παιδί μου δεν θα τα καταφέρει κι εγώ έπαιζα θέατρο. Ο Θεός μού έδωσε δύναμη για να μείνω δυνατή για το παιδί μου» και εξομολογήθηκε ότι είναι εκείνη που είπε στην κόρη της Αννούλα Φλωρινιώτη ότι δεν θα ήθελε να γίνει η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Reduce bounce rates