Καμαρωτός καμαρωτός και… αθεράπευτα προκλητικός, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν

ΦΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ

Καμαρωτός καμαρωτός και… αθεράπευτα προκλητικός, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μίλησε τη Μεγάλη Δευτέρα, για τα… «ανδραγαθήματα» του Ταγίπ Ερντογάν, τον καιρό που όλος ο υπόλοιπος κόσμος ασχολούνταν «αποκλειστικά και μόνο» με την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στο εορταστικό μεταμεσονύχτιο δείπνο Sahur του Παραρτήματος Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τραπεζούντας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της ομιλίας του βρήκε την ευκαιρία να απαριθμήσει τα «θαυμαστά κατορθώματα» της κυβέρνησης Ερντογάν. «Ξέρετε τι κάναμε την περίοδο που δεν μπορούσαμε ούτε καν να βρεθούμε λόγω της πανδημίας; Είπαμε ότι αν υπάρχει φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, διατρανώσαμε το δικαίωμά μας να το διεκδικήσουμε και κάναμε ένα βήμα που έδειχνε σε όλον τον κόσμο την ισχύ μας, χωρίς να φοβόμαστε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, φανερώνοντας για μια ακόμη φορά τις αρπακτικές διαθέσεις της χώρας του απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Ξέρετε τι κάναμε; Ενώ όλοι σκέφτονταν πως να αντιμετωπίσουν την πανδημία, εμείς δεν επιτρέψαμε στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου να συνθλίψουν τη Λιβύη. Απωθήσαμε τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις με τους αγκώνες μας και είπαμε σε αυτές “δεν θα σας αφήσουμε να καταστρέψετε τη γαλήνη αυτών των ανθρώπων”», συνέχισε στο ίδιο ύφος.

«Και ήταν μόνο αυτό; Επειδή είπαν “δεν μπορείτε να το κάνετε”, ανοίξαμε τα κλειστά Βαρώσια στην Κύπρο, ξανά με τη θέληση του προέδρου μας. Ξέρετε τι κάναμε όταν ήταν απασχολημένοι με την πανδημία; Μετατρέψαμε (σε τέμενος) την Αγία Σοφία, κάτι το οποίο κρατούσαν πάνω από το κεφάλι μας για χρόνια σαν δαμόκλειο σπάθη, απειλώντας μας με διασάλευση της ειρήνης και ορκιζόμενοι ότι δε θα μας αφήσουν να τη μετατρέψουμε», καυχήθηκε καταλήγοντας ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Και να ήταν μόνο αυτό; Δυστυχώς για τη χώρα μας τα πάντα πλέον εισάγονται, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για το μέλλον μας. Πειθήνια όργανα οι ανίκανοι πολιτικοί μας!

Παραδοσιακά στον Επιτάφιο για τον στολισμό του προτιμώνται τα λευκά και τα κόκκινα γαρύφαλλα, αν και τα δυο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το θρησκευτικό τυπικό. Φέτος όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει και έτσι ακόμη και οι ανθοπώλες περιμένουν να δουν αύξηση στις πωλήσεις τους, ενώ ο ανεφοδιασμός τους σε γαρύφαλλα ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο. Και εδώ έρχεται το απίστευτο… Διότι, έχει παρουσιαστεί έλλειψη στις ελληνικές παραγωγές και αυτό σημαίνει ότι έγιναν εισαγωγές σε γαρύφαλλα από την Ιταλία και την… Τουρκία! Δηλαδή ακόμη και τα στεφάνια που πηγαίνουν οι πιστοί στον Επιτάφιο θα είναι με τουρκικά γαρύφαλλα! Οι ειδικοί του κλάδου αιτιολογούν αυτή την έλλειψη στην αλλαγή καλλιέργειας, ειδικά στην Κρήτη, που αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι παραγωγοί λόγω της πανδημίας. Αντί λοιπόν για γαρύφαλλα φύτεψαν λαχανικά, οπότε μέχρι και τα γαρύφαλλα εισάγουμε από την Τουρκία!

Exit mobile version