Καιρός: Σφοδρή κακοκαιρία με κεραυνούς και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσουν τα ισχυρά φαινόμενα και πότε θα υποχωρήσουν

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιουλίου έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουλίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Δύο μέρες Τετάρτη και Πέμπτη θα αλλάξει ο καιρός στη χώρα μας, και περιμένουμε και καταιγίδες, λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Οι καταιγίδες αυτές θα συνοδεύονται μαζί με κεραυνούς στην ανατολική και στην κεντρική Μακεδονία, κυρίως στη Χαλκιδική, στη Θράκη, καθώς και στα βόρεια της Αττικής. Η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα, στη βόρεια Ελλάδα μέχρι 32 βαθμούς φτάνοντας στην Αθήνα μέχρι 35 βαθμούς.

Την Πέμπτη – συνεχίζει μιλώντας στο newsit.gr – θα έχουμε περισσότερες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στο βόρειο Αιγαίο, στην κεντρική Μακεδονία στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, καθώς και στην Αττική το μεσημέρι προς το απόγευμα, ενώ το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη, στην Αθήνα θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου βελτιώνεται ο καιρός σε όλη τη χώρα, δεν εμπνέει καμία ανησυχία για όσους θέλουν να ταξιδέψουν. Ενδέχεται να βρέξει λίγο ακόμη στην Αθήνα το μεσημέρι ή και κάπου αλλού τοπικά στα ηπειρωτικά, καμία σχέση όμως με την Πέμπτη που θα πέσει πολύ νερό και θα ρίξει πολλούς κεραυνούς. Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 34 με 35 βαθμούς.

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες από την ΕΜΥ, επικαιροποιείται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουλίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη:

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Αύριο Πέμπτη:

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).

β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή:

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 35 βαθμούς και την νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version