Φωτιά τώρα: Διάσπαρτες εστίες και φόβοι για αναζωπυρώσεις στην Σταμάτα – Χωρίς ενεργό μέτωπο στην Κερατέα

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Σταμάτα – Καμένα σπίτια και δασικές εκτάσεις στην Κερατέα

Ώρες αγωνίας βίωσε την Κυριακή η Αττική έπειτα από τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν σε Σταμάτα και Κερατέα. Οι δύο πυρκαγιές πήραν μεγάλη έκταση κατακαίοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν υπεράνθρωπες μάχες με το χρόνο και τους ισχυρούς ανέμους προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα.

Διάσπαρτες εστίες στην Σταμάτα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή της Σταμάτας, ωστόσο υπάρχουν πολλές εστίες διάσπαρτες μέσα σε δάσος αλλά και σε περιοχές με σπίτια σε Σταμάτα και Ροδόπολη. Μάλιστα αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τις φλόγες.

Σημειώνεται ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι σε σημείο που δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ στο σημείο επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και από εθελοντικές ομάδες. Στοίχημα όλη τη νύχτα να σβήσουν οι περισσότερες επικίνδυνες εστίες και να σωθεί και ένα μεγάλο μέρος του δάσους της Σταμάτας.

YouTube player

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 41 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ και από αέρος παρείχαν (μέχρι τη δύση του ηλίου) συνδρομή 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά.

Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του 112 στάλθηκε νωρίτερα μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές της Αμυγδαλέζας, Σταμάτας, Ροδόπολης και Γαλήνης προς ασφαλή κατεύθυνση.

Τα τέσσερα μηνύματα από το 112:

  • Το πρώτο καλούσε σε ετοιμότητα τους κατοίκους
  • Το δεύτερο από Αμυγδαλέζα να πάνε προς πλατεία Σταμάτας μέσω λεωφόρου Σταμάτας
  • Το τρίτο από Γαλήνη προς Δροσιά μέσω λεωφόρο Σταματάς
  • Και το τέταρτο για Ροδόπολη προς λεωφόρο Σταμάτας προς Δροσιά

Νεκρός 45χρονος από ανακοπή

Στη φωτιά στη Σταμάτα, ένας κάτοικος της περιοχής, στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το σπίτι του υπέστη ανακοπή. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου όπου κατέληξε. Επίσης, ένας πολίτης εισέπνευσε καπνούς και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με αναπνευστικά προβλήματα.

 

 

Exit mobile version