20 Μαΐου, 2024

Ισραήλ – Διάγγελμα Νετανιάχου: Η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει – «Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν, έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας»

Ισραήλ – Διάγγελμα Νετανιάχου: Η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει – «Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν, έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας»

«Η Χαμάς είναι ISIS»

Νέο διάγγελμα από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο στο Ισραήλ που όπως τόνισε συνεχίζεται καθώς σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων βρίσκονται ακόμη στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο Νετανιάχου «τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν» και επανέλαβε πως «σκοπός μας είναι η ενότητα της χώρας. Είμαστε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή».Επιπλέον,είπε ότι «το πιο σημαντικό είναι να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Γνωρίζω ότι όλοι θέλουμε απτά αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος…Σε οποιοδήποτε μέρος επιχειρεί η Χαμάς θα μετατραπεί σε ερείπια. Αυτό συμβαίνει ήδη και θα συνεχίσει να συμβαίνει».

πολεμος

Παράλληλα ευχαρίστησε τη Δύση για την στάση της λέγοντας πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο και οι εχθροί του Ισραήλ καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό» συμπλήρωσε, ευχαριστώντας τη Δύση για τη στάση της. Όλοι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ. Αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες θα μείνει στην ιστορία»

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ισραήλ είχε στείλει μήνυμα και μέσω του twitter όπου δημοσιοποίησε βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας γράφοντας: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εντοπίστηκαν 108 πτώματα Ισραηλινών σε κιμπούτζ

Τα πτώματα 108 Ισραληνινών σε κιμπούτζ, εντοπίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, σε περιοχή του νότιου Ισραήλ. Εντοπίστηκαν επίσης πτώματα μαχητών της Χαμάς, γεγονός που σημαίνει ότι έγινε μάχη.

Τα κιμπούτς αποτελούν εναλλακτικές κοινωνικές και οικιστικές οργανώσεις και μετρούν πάνω από έναν αιώνα ζωής στην ισραηλινή κοινωνία.

πολεμος ισραηλ

Ανοιχτή η Χαμάς σε συνομιλίες για εκεχειρία με το Ισραήλ- Όλες οι εξελίξεις

Με τις φρικαλεότητες να συνεχίζονται σε βάρος των Ισραηλινών, η Χαμάς υποστηρίζει τώρα ότι είναι ανοιχτή σε συζητήσεις περί εκεχειρίας.

Εκπρόσωπος της οράνωσης φέρεται να δήλωσε ειδικότερα: «Η Χαμάς είνα ανοιχτή να συζητήσει τα περί ανακωχής με το Ισραήλ». Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ είπε στο δίκτυο Al Jazeera ότι η Χαμάς «πέτυχε τους στόχους της».

Στην ερώτηση εάν η ισλαμιστική οργάνωσης προτίθεται να συζητήσει για πιθανή εκεχειρία, απάντησε ότι είναι ανοιχτή σε «κάτι τέτοιο» όπως και σε «πολιτικούς διαλόγους».Η τελευταία δήλωση από την πλευρά της Χαμάς προκαλεί, αν μη τι άλλο, εντύπωση εάν σκεφτεί κανείς ότι λίγο νωρίτερα εξαπέλυσαν σφοδρές απειλές κατά των Ισραηλινών.

H ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, απείλησε ειδικότερα ότι από εδώ και στο εξής θα εκτελεί αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα χωρίς προειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπός της, Αμπού Ομπάιντα, δήλωσε ότι ενεργούν σύμφωνα με τις ισλαμικές οδηγίες, κρατώντας τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους ασφαλείς και υγιείς, όπως μεταδίδει το Reuters. Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, «επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση».

Πόλεμος σε ζωντανή μετάδοση: «Έσβησε ο ήλιος» στo Ισραήλ – Ισοπεδώνεται η Γάζα, κόλαση πυρός στη «φωλιά του τρόμου» (video)

Τουλάχιστον 560 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 2.900 έχουν τραυματισθεί στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον αποκλεισμένο θύλακα από προχθές, Σάββατο (9/10), ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, καθώς το Ισραήλ σφυροκοπά την παλαιστινιακή λωρίδα σε αντίποινα για την εισβολή της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, ενώ συνολικά οι νεκροί των Ισραηλινών (800) και των Παλαιστινίων ξεπερνούν κατά πολύ τους 1.300. Ομοβροντία ρουκετών εκτοξεύτηκαν προς την Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές, αλλά και στο Τελ Αβίβ.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την αναστολή πληρωμών και την επανεξέταση κάθε προγράμματος βοηθείας προς την Παλαιστίνη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μέσω της πλατφόρμας «Χ» ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης και Γειτονίας, Όλιβερ Βάρχελι.

Σφοδρές μάχες μαίνονται και σήμερα, με το Ισραήλ να ανακοινώνει ότι επιβάλλει τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τροφίμων και καυσίμων στον πληθυσμό των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Ταυτόχρονα εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χαμάς και ήδη υπάρχουν πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς.

Πλάνα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην πόλη της Γάζας. Τα πλάνα που τραβήχτηκαν τη Δευτέρα, δείχνουν ένα ολόκληρο τζαμί ισοπεδωμένο, περιτριγυρισμένο από ετοιμόρροπα κτήρια και συντρίμμια.

Η ισλαμιστική οργάνωση επίσης αντεπιτίθεται με ρουκέτες και οι σειρήνες ηχούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπως το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, ενώ σε συναγερμό είναι και το βόρειο Ισραήλ για ρουκέτες που προέρχονται από την Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Κόλαση πυρός

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν επισήμως ότι εξαπέλυσαν μαζικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας παράκτιας συνοικίας στην πόλη της Γάζας, στοχεύοντας δεκάδες τοποθεσίες. Αποκαλεί την περιοχή, που ονομάζεται Αλ Φουρκάν από ένα τζαμί στην περιοχή, «φωλιά τρόμου» που χρησιμοποιείται από τη Χαμάς για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις επιδρομές, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Στο βίντεο διακρίνεται μπαράζ ισχυρών εκρήξεων σε μια ισοπεδωμένη πόλη, κατά την ισραηλινή επιδρομή. Είναι ενδεικτικό ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε 130 στόχους σε τρεις ώρες στη Γάζα.

Η ανακοίνωση

«Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν πρόσφατα σε πολλούς στόχους γύρω από τη συνοικία Αλ Φουρκάν. Η συνοικία Αλ Φουρκάν χρησιμεύει ως φωλιά τρόμου για τη Χαμάς από όπου πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες κατά του Ισραήλ».

Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα του Ισράηλ συνεργεία μαζεύουν συντρίμμια από τις επιθέσεις στη μαζική επίθεση του Σαββάτου.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στόχος των επιθέσεων είναι μόνο η Χαμάς, αλλά οι πληροφορίες από τα νοσοκομεία της Γάζας αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι δεκάδες γυναίκες και παιδιά. Η Χαμάς υποστήριξε από την πλευρά της ότι από τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί τέσσερις Ισραηλινοί που είχαν αιχμαλωτιστεί κατά την εισβολή στο ισραηλινό έδαφος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς εξαπέλυσε 120 ρουκέτες στις πόλεις Ασντόντ και Ασκελόν, ενώ στην ίδια κάνει λόγο για ρουκέτες και προς την Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ.

 

Reduce bounce rates