29 Μαρτίου, 2024

Η Παράσταση του Χειμώνα ” Όταν η Φόνισσα συνάντησε τη Μήδεια ” στο Μικρό Broadwa

Η Παράσταση του Χειμώνα ” Όταν η Φόνισσα συνάντησε τη Μήδεια ” στο Μικρό Broadwa

Οι τραγικές ηρωίδες του Ευριπίδη και του Παπαδιαμάντη, ανταμώνουν στο θέατρο «Μικρό Broadway» σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη. Μια παράσταση που σίγουρα θα αφήσει το αποτύπωμά της σ’ αυτόν τον θεατρικό χειμώνα, η οποία ανέβηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στο θέατρο «Μικρό Broadway» (Αίθουσα «Μάνος Κατράκης») της Αγίου Μελετίου.

Η τραγική Μήδεια θα ανταμωθεί με τη Χαδούλα Φραγκογιαννού -τη θρυλική «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη. Ο Κωνσταντίνος Μενούνος αποτελεί το σύγχρονο στοιχείο της παράστασης ενώ υποδύεται τον μάγειρα που ενώνει με αλληγορική σημασία τις δυο ιστορίες κοινωνικών τάξεων και εξουσίας αυτών των γυναικών ( Μήδειας – Φόνισσας) Χωρίς αμφιβολία, αναμένεται να είναι μία συναρπαστική, συνταρακτική και – γιατί όχι; – ανατρεπτική θεατρική συνάντηση, που υπογράφουν:

Ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου με το κείμενό του, ο Βασίλης Πλατάκης με τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς του, ο Τάκης Μπινιάρης με την ροκ μουσική του και ο Αναστάσης Δεληγιάννης με τις χορογραφίες του.

Ο πιο απαιτητικός θεατής, θα έρθει λοιπόν, αντιμέτωπος με τις πιο τραγικές γυναικείες φιγούρες της θεατρικής λογοτεχνίας, που όταν έρχεται η ώρα να σμίξουν, τότε συμβαίνουν όλα!

Πώς μπορεί να συμπεριφερθεί και τι να πει η μία στην άλλη, όταν η μία, ήδη έχει κάνει τους φόνους και η άλλη ετοιμάζεται να τους πραγματοποιήσει; Γνωρίζονται, συνυπάρχουν, αποφασίζουν, ανατρέπουν τα κάθε λογής υπαρκτά δεδομένα, σπαράζουν, συγκινούν και στο τέλος… τι;

Μια μαγική κοινή επαφή πόνου δύο προσώπων, που προσδιορίζει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, ενώνονται με μια εκκωφαντική απελπισία, σε μια άλλη διάσταση πέρα από τον χρόνο!

Ο χρόνος σηματοδοτεί μόνο το «τώρα!». Και το «τώρα», είμαστε εμείς!

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν: Γωγώ Ατζολετάκη, η Μαρία Δημητριάδου ο Χρίστος Γεωργίου η Μαρία Δρακοπούλου η Σάρα Τερζή η Άννα – Μαρία Βιδάλη ο Νίκος Τριανταφύλλου και ο Κωνσταντίνος Μενούνος Σκηνικό: Χάρης Σεπεντζής Κοστούμια: VaniaAlexandrova Βοηθός σκηνοθέτη: Κυριακή Γάσπαρη Μάσκες: Αντρέας Λιάλιος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 Κάθε Κυριακή στις 18:00

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα «Μικρό Broadway»

Αγίου Μελετίου 61Α, Αθήνα,

τηλ.: 211 0159859 & 210 8654787

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 15 ευρώ Μειωμένο (ανέργων – φοιτητών – θεατών άνω των 65 ετών – ΑΜΕΑ): 12 ευρώ Προπώληση (μέσω viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου): 10 ευρώ Για προπώληση μέσω viva.gr:

  • Σημείωση: Το θέατρο «Μικρό Broadway» θα λειτουργεί ως μεικτός κλειστός χώρος. Η είσοδος των θεατών στον χώρο του θεάτρου θα πραγματοποιείται με: -Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ (ενεργοποιείται 14 ημέρες μετά τη β’ δόση εμβολίου ή 14 ημέρες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο) -Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το θετικό test και ισχύει για 180 ημέρες) -Αρνητικό PCR test (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών) πριν την έναρξη της παράστασης

Οι θεατές κάτω των 18 ετών μπορούν να εισέρχονται με self-test (24 ωρών), με υπογεγραμμένη από γονέα και πρωτοκολλημένη δήλωση μέσω του self-testing.gov.gr