Η Ελληνική Αστυνομία για πρώτη φορά στα χρονικά εξέδωσε έναν αναλυτικό οδηγό για…………

Η Ελληνική Αστυνομία για πρώτη φορά στα χρονικά εξέδωσε έναν αναλυτικό οδηγό

Η Ελληνική Αστυνομία για πρώτη φορά στα χρονικά εξέδωσε έναν αναλυτικό οδηγό για την ενημέρωση των αστυνομικών και τη «σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών βίας σε βάρος των ομοφυλόφιλων».

Με τον οδηγό αυτόν το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να ενημερωθεί ενυπόγραφα για το νομικό πλαίσιο προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων  και δεσμεύεται για την προάσπισή τους από τις διακρίσεις, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την ικανοποίησή της και χαιρετίζει την έκδοση του οδηγού αυτού, ο οποίος στηρίζεται στο πλαίσιο του αντίστοιχου οδηγού του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ομοφυλόφιλων  στην Ελλάδα.

Ο οδηγός είναι εμπεριστατωμένος και παραθέτει το νομικό πλαίσιο σεβασμού και προστασίας των ομοφυλόφιλων  και κατόπιν αναλύει τους όρους που απαιτείται να γνωρίζει ένας Αστυνομικός.

Τέλος, παραθέτει λίστα με όλα τα στοιχεία που βοηθούν στη διερεύνηση του ομοφυλοφιλικού κινήτρου ενός εγκλήματος μίσους.

Στον  οδηγό γίνεται αναφορά για τα εγκλήματα μισούς σε βάρος ατόμων που συνδέονται με ομοφυλόφιλους , όπως οι υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και σε βάρος ατόμων ή της πραγμάτων που αυθαίρετα συνδέονται με την  κοινότητα  των ομοφυλοφίλων λόγω νομιζόμενων χαρακτηριστικών.

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης σχετικά με τους ομοφυλόφιλους είναι καθημερινές τον τελευταίο καιρό. Άραγε, οι gay είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας ή π.χ η ακρίβεια;

Οι Αρχές καλά κάνουν και εξέδωσαν τον “οδηγό” αλλά κάτι παρόμοιο για τις καθημερινές ανθρωποκτονίες και ληστείες κτλ κτλ, θα εκδοθεί ποτέ;

 1,436 total views,  2 views today

.