28 Μαρτίου, 2024

Ο αόρατος ποιητής και στιχουργός Δημήτρης Λαλάκος

Βρισκόμαστε σ ένα πολύ όμορφο και φιλόξενο μέρος , Σπερχογεία πέντε Χιλιομετρα από Καλαμάτα για να ( ανακρίνουμε ) το Δημήτρη Λαλάκο !!!

Ας τα πάρουμε από την αρχή Δημήτρη μου . Θέλω να μου πεις μερικά πράγματα για σένα.

Είμαι ένας οικοδόμος αγωνιστής της ζωής . Κατά το παρελθόν όταν με ΡΩΤΟΎΣΑ τη θα ήθελα να ήμουν αν δεν ήμουν αυτό που είμαι….. Απαντούσα ότι θ άθελα να μπορούσα να γράφω τραγούδια! (Θαύμαζα πάντα τους δημιουργούς των τραγουδιών!)

Καταρχάς πώς είσαι αυτό το διάστημα;

Οι ανάγκες όμως της επιβίωσης δε μου επέτρεπαν να κάνω αυτό που ποθούσα! Παρά μόνο έγραφα κατά καιρούς κάποιους στίχους. Και σιγά έφθασα στο σήμερα όπου εδώ και μερικά χρόνια είχα την ευχέρεια να ασχοληθώ. Ζω μόνος και αυτό είναι σημαντικό για εμένα! (ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ.)

Ξέρω ότι από μικρός ασχολείσαι με τη μουσική. Τελικά αν κάποιος ασχολείται με τη μουσική σε τόσο μεγάλο επίπεδο, είναι ανάγκη να το ακολουθήσει ως επάγγελμα;

Επαγγελματικά τα τελευταία έξη χρόνια. Θεωρώ ότι αν κάποιος βάλει σα στόχο να γίνει δημιουργός τραγουδιών χωρίς να έχει γεννηθεί για αυτό…. Έχει ελάχιστες πιθανότητες να πετύχει! Το ΤΑΛΕΝΤΟ η επιμονή και η αγάπη για αυτό που κάνεις μπορεί να σε οδηγήσουν σε επαγγελματική επιτυχία! Δεν είναι βέβαια κανόνας αυτό!

Πώς επέλεξες εσύ αυτή την πορεία;

Απλά γιατί ήταν όνειρο της ζωής μου, και σίγουρα και κάποιες συγκυρίες.

Σε δύσκολους καιρούς, ένας νέος καλλιτέχνης, κάνει ένα σιντί. Γιατί να μπει κάποιος σε αυτή τη διαδικασία; Ενώ ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά, όχι μόνο για τις πωλήσεις, αλλά και για τη δισκογραφία, που περνάει σε ένα άλλο επίπεδο.

Όλοι όσοι έχουν όνειρο Να γίνουν μουσικοί γενικά… ΟΦΕΊΛΟΥΝ στον εαυτό τους να δώσουν αυτή την ευκαιρία. Χωρίς να κρατούν μεγάλο καλάθι . Γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα!! Και πρέπει να προσαρμοστούν με τους νέους κανόνες προβολής πλέον! (Διαδίκτυο γενικός!) Κυρίως όμως στο μπροστά μέρος του μυαλού τους να βάλουν ότι κάνουν…. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ!!!! Και οτι καλό προκύψει….. Καλοδεχούμενο!!!

Αν κοιτάξουμε πιο παλιά έχεις αρκετά τραγούδια και θέλω να πιαστούμε από εκέι και να βγάλουμε μερικές ερωτήσεις … Πρώτα όμως να μιλήσουμε για το καινούργιο σου τραγούδι Πες μου τα πάντα γι’ αυτό

Έχω κάνει δύο τραγούδια με το συνθέτη ΤΟ ΠΑΝΌ ΤΟ ΚΑΠΙΡΗ. Αρκετά με το ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ. Με το ΣΠΥΡΟ ΤΟ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ. ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ. Και έχω αρκετά έτοιμα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Το συγκεκριμένο τραγούδι. ” ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ “ Το έγραψα σε μια ιδιαίτερη φάση της ζωής μου πριν τέσσερα χρόνια. Όπως τα περισσότερα τραγούδια μου, έτσι και αυτό είναι μία ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ έτσι ακριβώς όπως μου βγήκε σε εκείνη τη συγκεκριμένη φάση η οποία ήταν σταθμός για τη δική μου ζωή! (Όμως μου βγήκε, με αγάπη ,κατανόηση, και αποδοχή αυτού που μου συνέβη!

Γενικότερα δίνεις πράγματα στις σχέσεις σου; Ή κρατάς μικρό καλάθι;

Δε ξέρω από καλάθια! Ότι έχω το δίνω και δεν αποσκοπώ!

Μετανιώνεις για πράγματα που έχεις κάνει;

ΌΧΙ! Απλά τα κρίνω και αν δε συμφωνώ με αυτό που είχα κάνει, προσπαθώ να μη το επαναλάβω!

Έχεις ερωτευτεί στη ζωή σου; Γιατί υπάρχουν κι αυτοί, οι λίγοι, βέβαια, που δεν πιστεύουν στον έρωτα!

Πολλές φορές! Άλλες χαλαρά και άλλες πιο έντονα! Ποτέ δε μετάνιωσα που ερωτεύτηκα! Όλους τους έρωτες μου τους θυμάμαι όμορφα! Όσο για αυτούς που δε πιστεύουν στον έρωτα…. Νομίζω ότι απλά δε τους έλαχε! Όταν τους συμβεί θα καταλάβουν όλα όσα έχασαν το προηγούμενο χρόνο!

Τι τρελό έχεις κάνει για έναν έρωτα που θα θυμάσαι μια ζωή;  Ή να έχουν κάνει για σένα κάτι περίεργο ή που να είχε πολύ γέλιο στην πορεία…

Δε θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Είναι σε στεγανά όλα αυτά μέσα μου! Αν ήμουν στην ΑΝΝΊΤΑ ΠΑΝΙΑ…

Υπάρχει όμως και το «Δεν πειράζει». Είσαι τέτοιος τύπος; Συγχαρείς εύκολα ή κρατάς «πισινές»;

Πάντα μετά παρέλευση χρόνου λέω…. Δε πειράζει! Νάνε καλά! Όμως εκείνη την ώρα…. Θυμώνω και πολλές φορές χάνω τον έλεγχο μου! (Δεν έχω ούτε μπροστινές ούτε πισίνες!)

Πες μου τι θα κάνεις μέσα στη μέρα σου;

Θα επεξεργαστώ κάποιο παλιό τραγούδι η θα γράψω κάτι καινούργιο, και θα μιλήσω με κάποιους φίλους και συνεργάτες μου.

Τι σου αρέσει γενικότερα από χόμπι;

Εκτός της μουσικής, το ψάρεμα και η δημιουργία με παλιά υλικά που πετούν. ( Πέτρες ξύλα κλπ.) Κάνω διακοσμήσεις εσωτερικού και εξωτερικού χώρου!

Ποια είναι η γνώμη σου για τα μουσικά παιχνίδια; 

Φθηνή διασκέδαση και καταστολή στόχων και ονείρων! (ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ!)

Η γνώμη σου για τα τόσα πολλά νέα παιδιά που είναι εκεί έξω και προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα;

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΟΝΕΙΡΩΝ! Οφείλουν να προσπαθήσουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα! Χωρίς στόχους και όνειρα… Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΘΆΝΕ ΑΝΟΥΣΙΑ! Όταν σβήνει ένα όνειρο.. ΆΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΆΒΟΥΝ ΆΛΛΟ!

Γενικότερα εσύ τι έκανες και σου πήγαν τα πράγματα με ανοδική πορεία;

Πάντα στη ζωή μου με οτι ασχολήθηκα το έκανα με επιμονή υπομονή και ΑΓΑΠΗ! ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΧΕΡΙ!! Αυτό θα συμβούλευα τους ΝΕΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΉΣ ΖΩΗΣ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ! ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο σου Δημήτρη 

ΕΓΩ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΗΛΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΈΔΩΣΈΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ!