16 Ιουνίου, 2024

Γιώργος Μαζωνάκης: Η εταιρεία και το σπίτι στη Μύκονο που έφτασαν τον τραγουδιστή και την αδερφή του στα δικαστήρια

Στα «μαχαίρια» για ένα υπερπολυτελές ακίνητο στη Μύκονο είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Βάσω Μαζωνάκη, με τον τραγουδιστή να καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα κατά της αδερφής του, μετά την τροποποίηση που έκανε η ίδια στην εταιρεία τους.

Η αντιδικία ανάμεσα στα 2 αδέρφια, εξαιτίας της οποίας ο Γιώργος Μαζωνάκης κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της αδερφής του Βάσως Μαζωνάκη τα οποία εκδικάστηκαν, έγινε για την εκμετάλλευση τουριστικής επιχείρησης στη Μύκονο. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Live News, το πρόβλημα προκύπτει για την διαχείριση της εταιρίας στην οποία ανήκει το σπίτι στο νησί των ανέμων.

Σύμφωνα με τον τραγουδιστή, όταν αποφάσισε να κάνει έλεγχο στα οικονομικά της εταιρείας που είχε μαζί με την αδερφή του, παρατήρησε ότι το πολυτελές σπίτι στη Μύκονο είχε μεταφερθεί σε άλλη εταιρεία υπό την διαχείριση της Βάσως Μαζωνάκη, στην οποία ο ίδιος δεν είχε ποσοστό.

Μέχρι πέρσι το καλοκαίρι ο τραγουδιστής και η αδερφή του έκαναν μαζί διακοπές όπως κάθε καλοκαίρι, στη Σητεία της Κρήτης έχοντας παρέα και τον σύντροφο της Βάσως, τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη. Τα αδέρφια έκαναν από κοινού επενδύσεις αφού αγόραζαν σπίτια σε νησιά και αφού τα ανακαίνιζαν, στη συνέχεια τα νοίκιαζαν. Η Βάσω Μαζωνάκη επί 20 χρόνια ήταν μάνατζερ του τραγουδιστή με αποτέλεσμα εκτός από αδερφή να είναι και πιο στενή συνεργάτιδα.

 

Η αρχική εταιρεία είχε την επωνυμία VGD Residences (δηλ. Βάσω, Γιώργος, Δημήτρης) με χαμηλό κεφάλαιο, με σκοπό τη διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων. Μετά την πρόσφατη τροποποίηση η εταιρεία μετονομάστηκε, ίσως εν αγνοία του τραγουδιστή, σε «Residences by V».  Πριν λίγο καιρό ο γνωστός τραγουδιστής αποχώρησε και έδωσε το 5% στην Βάσω Μαζωνάκη και το άλλο 5% στον σύντροφό της Δημήτρη Μακρυνιώτη. Η διαδικασία αυτή όμως, φέρεται να μην έγινε με την έγκριση του Γιώργου Μαζωνάκη.

Ο ίδιος ζητά να επιστρέψουν τα ποσοστά στην αρχική τους μορφή, δηλαδή 90% η αδερφή του και 10% ο γνωστός ερμηνευτής. Η κίνησή του να οδηγηθούν σε δικαστική διαμάχη αποτελεί σύμφωνα με τον ίδιο, προειδοποίηση προς την αδερφή του.

Το 2023 μία άλλη εταιρεία την οποία διαχειρίζονταν τα δύο αδέρφια 50 – 50 για τα οικονομικά του τραγουδιστή τροποποιήθηκε, με την Βάσω Μαζωνάκη να αποχωρεί και να παραδίδει το 49%, παρόλο που με βάση το καταστατικό εκείνη είχε τον έλεγχο των εσόδων και των εξόδων. Το ποσοστό κατέληξε να περνά στο 99% στον Γιώργο Μαζωνάκη και στο 1% σε άλλο πρόσωπο. Αυτή η εταιρεία από το 2004 εκμεταλλευόταν την καλλιτεχνική δραστηριότητα του τραγουδιστή εξολοκλήρου, με τον δημοφιλή καλλιτέχνη να συνεχίζει τη σημαντική πορεία του στην ελληνική μουσική σκηνή κάνοντας μεγάλες εμπορικές επιτυχίες και λαμπερές εμφανίσεις.
Όλα αυτά έχουν αλλάξει άρδην με τα δύο αδέρφια να βρίσκονται στα δικαστήρια, μεταξύ άλλων για το πολυτελές ακίνητο στη χώρα της Μυκόνου. Σύμφωνα με το Live News, 7 διανυκτερεύσεις σε αυτό κοστολογούνται στα 3.291 ευρώ, περίπου. Το οίκημα, το οποίο πωλείται σε μοναδικότητα και όχι σε τετραγωνικά μέτρα. Πιθανολογείται ότι η αξία του να ξεκινάει με βάση τα 500.000 ευρώ

Reduce bounce rates